Liverpool vs. West Ham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava EFL Cupa

Forma:
D L W W W
  • Anfield
  • Početak: 20. prosinac 21:00
Forma:
W W L W D
Liverpool
Manje od 3.5 gola1.72
West Ham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj nogomet gotovo da nikad ne miruje. Ovog tjedna rasporedu je četvrtfinale EFL Cupa, sa zanimljivom utakmicom ove srijede između Liverpoola i West Hama.

Domaća momčad pod Jürgenom Kloppom ostala je bez pobjede za vikend protiv Manchester Uniteda, čime je prepustila vrh Premiershipa Arsenalu. EFL Cup svakako “Redsima” nije jednako bitan kao englesko prvenstvo, no pokušat će se u ovoj utakmici vratiti na pobjedničke staze.

Popis ozlijeđenih u svlačionici Liverpoola i dalje je velik. Falit će još neko vrijeme Kloppu vrhunski igrači kao što su Alexis Mac Allister i Andy Robertson, no kadar koji domaćin ima na raspolaganju trebao bi biti dovoljan da se uspješno suprotstavi londonskom suparniku.

Posebno široke opcije Liverpool ima u napadu, gdje su Mohamed Salah i Darwin Nunez prve opcije, no tu su još Luis Diaz, Cody Gakpo i Diogo Jota koji mogu napraviti razliku na travnjaku.

U sredini terena situacija nije tako idilična, no u posljednje vrijeme sve bolje igra Wataru Endo, a tu je i skupocjeni Dominik Szoboszlai koji je Leipzig zamijenio Liverpoolom prošlog ljeta.

Obrana pak “Redsa” povremeno pokazuje slabosti, unatoč tome što u svojim redovima ima sjajnog Virgila van Dijka na poziciji stopera te pouzdanog Alissona među vratnicama. No, tu su i bekovi Kostas Tsimikas te Trent Alexander-Arnold koji se vješto ubacuju u ofenzivu pa je jasno zašto Liverpool izgleda bolje prema naprijed, nego prema nazad.

S druge strane, West Ham pod vodstvom Davida Moyesa proživljava još jednu solidnu sezonu. Prošlosezonski pobjednik Konferencijske lige u gornjem je domu Premiershipa i čini se da je uspješno prebrodio odlazak Declana Ricea.

Vrijedi izdvojiti Jarroda Bowena koji je vrlo opasan u svakoj utakmici “čekićara”, dok u posljednje vrijeme razliku na terenu radi i Mohammed Kudus. U sredini terena kvalitetu pak donose Lucas Paqueta i James Ward-Prowse, zbog čega mnogi ove sezone imaju problema s West Hamom, pogotovo kad se igra na Olimpijskom stadionu u Londonu.

No, ovaj put “čekićari” dolaze na stadion Anfield, gdje ih čeka veliki izazov i morat će odigrati perfektno ako se žele probiti u polufinale drugog po vrijednosti engleskog kup natjecanja…

Prethodni dvoboji:
24.09.23 Liverpool3:1West Ham PL
26.04.23 West Ham1:2Liverpool PL
19.10.22 Liverpool1:0West Ham PL
05.03.22 Liverpool1:0West Ham PL
07.11.21 West Ham3:2Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda lista), Diogo Jota (ozljeda mišića), Gravenberch R. (ozljeda mišića), Mac Allister A. (ozljeda koljena), Matip J. (ozljeda koljena), Robertson A. (ozljeda ramena), Thiago (ozljeda kuka).

West Ham: Antonio M. (ozljeda koljena).

Liverpool zabija manje od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što je West Ham pokazao ove sezone koliko može biti neugodan protiv klubova s vrha ljestvice, online kladionice svejedno su proglasile Liverpool izrazitim favoritom u ovom dvoboju.

Mi pak smatramo da će ova kup utakmica ponuditi tvrđi nogomet nego na što smo navikli u Premiershipu. Jedan ili dva pogotka mogli bi odlučiti pitanje pobjednika, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola na utakmici, što ide uz koeficijent 1.72 u kladionici 20bet.

Primamljivo djeluje i izdašni koeficijent 2.69 u kladionici 22bet, na okladu da gol NE pada u oba poluvremena. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz koeficijent 1.97, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Ako pak tipujete na domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati kvotu. Prva je pobjeda Liverpoola bez primljenog gola, uz koeficijent 2.75, dok ćete dobiti 2.10 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Kloppova družina povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Zanimljivo djeluje oklada na više od 3.5 kartona na utakmici, uz kvotu 1.90, kad znamo da je ulog ipak velik i poraženi se oprašta od natjecanja.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.30 na gol Darwina Nuneza, a 2.62 ako tipujete na Codyja Gakpa. S druge strane, kvota je 4.50 na Jarroda Bowena, a 5.50 na pogodak Mohammeda Kudusa.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.65, što definitivno možemo zamisliti u utakmici u kojoj bi upravo pogreška u kaznenom prostoru mogla odlučiti pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top