Alaves vs. Real Madrid – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L L W D W
  • Mendizorroza
  • Početak: 21. prosinac 21:30
Forma:
W W D W W
Alaves
Poluvrijeme/kraj: 2/22.40
Real Madrid
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U španjolskoj La Ligi u četvrtak će biti odigrane posljednje utakmice u ovoj kalendarskoj godini, s dvobojem Alavesa i Real Madrida koji privlači mnogo pažnje.

Gostujuća momčad pod vodstvom Carla Ancelottija djeluje impresivno ove sezone, no još uvijek kaska za senzacionalnom Gironom u španjolskom prvenstvu. Ipak, malotko vjeruje da bi mali klub mogao izdržati do samog kraja pa je na madridskoj družini samo nastaviti redovito pobjeđivati.

Jedan takav dvoboj u kojem je Real veliki favorit svakako je i ovaj u gradu Vitoria-Gasteiz. Ancelotti ima ponešto ozljeda i svakako će mu faliti Vinicius Junior u ofenzivi, jedan od najboljih krilnih napadača današnjice. No, tu je Jude Bellingham koji se u Madridu pretvorio u rasnog strijelca i iz kola u kolo gura svoj novi klub prema važnim pobjedama.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li priliku dobiti Luka Modrić, nakon što je golom i asistencijom uništio Villarreal u prethodnom kolu. Hrvatski reprezentativac gladan je minutaže i želi što češće igrati, no konkurencija u veznoj liniji je velika.

Real trenutno najviše problema ima u obrani, ponajviše zbog ozljeda. Ipak, Kepa Arrizabalaga se oporavio i konkurira za sastav, dok bi na poziciji stopera trebao igrati pouzdani Antonio Rüdiger, što bi moglo biti sasvim dovoljno za zaustaviti većinu napada suparnika.

S druge strane, Alaves je u prethodnom kolu glatko izgubio od Girone i sada se pod trenerom Luisom Garciom želi pokazati protiv najuglednijeg španjolskog kluba.

Alaves u svojim redovima nema skupocjenih zvijezda, što znači da će se morati uzdati u čvrstu organiziranu igru te pokušavati iskoristiti svaku priliku koja se ukaže pred suparničkim golom. U tome bi mogao pomoći 19-godišnji Samu Omorodion, španjolski napadač nigerijskih korijena kojem predviđaju obećavajuću budućnost.

Tu je i iskusni Kike García koji može nešto napraviti prema naprijed, dok u sredini terena operiraju Ianis Hagi i Antonio Blanco, pred kojima je težak zadatak ovog četvrtka.

U svakom slučaju, na stadionu Mendizorrotza čeka nas vrlo zanimljiva utakmica koja će nam najbolje pokazati ima li Real Madrid ikakvih slabosti uoči ključne faze prvenstva u 2024. godini…

Prethodni dvoboji:
19.02.22 Real Madrid3:0Alaves LL
14.08.21 Alaves1:4Real Madrid LL
23.01.21 Alaves1:4Real Madrid LL
28.11.20 Real Madrid1:2Alaves LL
10.07.20 Real Madrid2:0Alaves LL

Izostanci i ozljede:

Alaves: Sedlar A. (ozljeda mišića), Simeone G. (slomljena noga).

Real Madrid: Alaba D. (ozljeda koljena), Camavinga E. (ozljeda koljena), Courtois T. (ozljeda koljena), Militao E. (ozljeda koljena), Vinicius Junior (ozljeda zadnje lože).

Real zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Real izrazitim favoritom u ovom dvoboju, do mjere da se čistu jedinicu zapravo i ne isplati odigrati.

No, razlika u kvaliteti između ova dva kluba je ogromna pa ako gostujući nogometaši ozbiljno shvate svoj posao, ne bi trebali imati mnogo problema ovog četvrtka. Mi vjerujemo da će Ancelotti svoju momčad motivirati da jurne žestoko od prve minute, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.40 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Real povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Od ostalog, zanimljivo djeluje oklada koju nudi kladionica 22bet, da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.72. Ako pak odigrate da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, tečaj raste na 2.04.

Tu su i kombinacijske oklade koje ćete pronaći u kladionici 20bet. Izdvajamo okladu na pobjedu Reala uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti zanimljivi koeficijent 2.34.

Kladiti se možete i na kornere. Tu vrijedi izdvojiti okladu na više od 9.5 kornera na utakmici, uz kvotu 2.00, što definitivno možemo zamisliti u utakmici u kojoj će Real pritiskati, a domaća obrana neće komplicirati pri otklanjanju opasnosti.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.87 da će zabiti Jude Bellingham, dok ćete dobiti 6.50 ako tipujete na Luku Modrića. S druge strane, 4.50 ide uz gol Samuela Aghahowe, jednog pod potencijalnih strijelaca u domaćim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz kvotu 8.90, što definitivno možemo zamisliti u utakmici u kojoj će domaća obrana biti pod ogromnim pritiskom tijekom cijele utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top