Liverpool vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D L W W
  • Anfield
  • Početak: 23. prosinac 18:30
Forma:
W D L W W
Liverpool
Više od 2.5 gola1.72
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči Božića u engleskom Premiershipu na rasporedu je važan derbi, u kojem će snage odmjeriti vodeće momčadi prvenstva, Liverpool i Arsenal.

Domaćin pod Jürgenom Kloppom definitivno je ostavio u prošlosti lošu prethodnu sezonu, u kojoj nije uspio izboriti čak ni mjesto u Ligi prvaka. Liverpool posljednjih mjeseci izgleda puno bolje i pobjedom u ovom derbiju vratio bi se na čelo ljestvice, uz sasvim solidne šanse tamo ostati do samog kraja.

U redovima Liverpoola mnogo toga se i dalje vrti oko Mohameda Salaha. Egipćanin redovito zabija golove, a i dijeli pregršt asistencija pa Klopp ne može zamisliti udarnih 11 bez njegove prisutnosti u ofenzivi.

Tu je i Darwin Nunez koji još uvijek nije u potpunosti namjestio svoje nišanske sprave, ali pokazuje napredak u igri. Luis Diaz i Cody Gakpo još su dva rješenja koja njemački stručnjak ima u napadu, a iz drugog plana odlično im se pridodaje Dominik Szoboszlai, strijelac prekrasnog gola u četvrtak protiv West Hama.

Ni u ovoj utakmici Liverpool neće moći računati na Alexisa Mac Allistera, što je hendikep u sredini terena. No, igrači poput Harveyja Elliotta i Curtisa Jonesa u solidnoj su formi i mogu zakrpati rupe nastale zbog različitih ozljeda.

S druge strane, Arsenal pod Mikelom Artetom drugu sezonu u nizu ozbiljno kandidira za osvajanje titule u Premiershipu, a nije bez izgleda niti u Ligi prvaka.

Londonska momčad mnogo je dobila dolaskom Declana Ricea u sredini terena, gdje još operira Martin Odegaard, Norvežanin sklon zabijanju impresivnih golova dalekometnim udarcima.

U napadu se pak oporavio Gabriel Jesus, sjajni Brazilac koji svojim potezima uvijek može riješiti utakmicu. Tu je i Bukayo Saka koji već dugo slovi za najboljeg igrača Arsenala, dok na drugom krilu djeluje Gabriel Martinelli.

Obrana Arsenala predvođena Williamom Salibom također djeluje odlično, a jedina slabost mogao bi biti golman David Raya koji je već imao nekoliko slabijih intervencija tijekom jeseni.

U svakom slučaju, na stadionu Anfield čeka na uzbudljiva utakmica, u kojoj i jedini i drugi vjeruju da imaju ono što je potrebno za osvajanje sva tri boda…

Prethodni dvoboji:
09.04.23 Liverpool2:2Arsenal PL
09.10.22 Arsenal3:2Liverpool PL
16.03.22 Arsenal0:2Liverpool PL
20.01.22 Arsenal0:2Liverpool EFL
13.01.22 Liverpool0:0Arsenal EFL

Izostanci i ozljede:

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda lista), Diogo Jota (ozljeda mišića), Mac Allister A. (ozljeda koljena), Matip J. (ozljeda koljena), Robertson A. (ozljeda ramena), Thiago (ozljeda kuka).

Arsenal: Jorginho (ozljeda stopala), Partey T. (ozljeda mišića), Timber J. (ozljeda koljena), Tomiyasu T. (ozljeda lista), Vieira F. (ozljeda prepone).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovom velikom engleskom derbiju kladionice u Hrvatskoj nisu u stanju odabrati favorita, već i jednima i drugima daju gotovo jednake izglede da stignu do trijumfa.

Mi pak smatramo da je lakše pogoditi u kojem smjeru će ići utakmica, nego njezinog pobjednika. Naime, unatoč tome što je ulog velik, ofenzivni potencijal obje momčadi je takav da neće biti kalkulacija prema nazad i možemo očekivati pogotke. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 1.72 u kladionici bet365.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da će dva gola pasti do 55. minute ili ranije, što ide uz kvotu 1.90. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.02.

Ako pak tipujete na domaćina, možete uzeti 1.72 na okladu da Liverpool pobjeđuje barem u jednom poluvremenu, a 3.40 na okladi da Liverpool zabija u oba poluvremena. Oni pak koji daju prednost gostima u kladionici Rabona pronaći će 2.20 na okladi da Arsenal zabija više od 1.5 gola na utakmici.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.75 da će zabiti Mohamed Salah, dok ćete dobiti 3.10 ako tipujete na Darwina Nuneza. S druge strane, 3.75 je koeficijent na pogodak Gabriela Jesusa, a 4.00 ćete dobiti ako uplatite novac na Bukaya Saku.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.95, što je sasvim realan scenarij u ovom žestokom derbiju u kojem će obrane biti pod izuzetnim pritiskom i lako je moguće da će biti fatalnih pogrešaka u kaznenom prostoru…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top