Arsenal vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D L L W W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 15. veljača 20:30
Forma:
W L W W W
Arsenal
Oba daju gol: Da1.70
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ove srijede jedna od ključnih utakmica za rasplet Premiershipa, u kojoj će u Londonu odmjeriti snage Arsenal i Manchester City.

Domaća momčad vođena Mikelom Artetom dugo je nizala pobjede u engleskom prvenstvu, no posljednjih tjedana došlo je do pada forme, što je rezultiralo porazom od slabašnog Evertona i razočaravajućim remijem s Brentfordom na vlastitom stadionu.

Sada Arsenal mora popraviti situaciju protiv najtežeg mogućeg protivnika, koji mu je došao na tek tri boda zaostatka i može ga preskočiti na ljestvici, doduše uz utakmicu više. Zato Arteta očekuje maksimalni angažman od svojeg napadačkog trojca kojeg čine Eddie Nketiah, Bukayo Saka i Gabriel Martinelli, jer bez njihovog doprinosa bit će nemoguće svladati nebesko plave.

Uoči derbija ostaje otvoreno pitanje koliko se mogu uklopiti u igru zimska pojačanja. Leandro Trossard odigrao je solidno protiv Manchester Uniteda, no zasad ne predstavlja prevagu u ofenzivi, dok je nakon dolaska Jorginha iz Chelseaja zapravo i krenula crna serija “topnika”.

Za Arsenal je važno da besprijekorno u sredini terena odigraju Martin Odegaard i Granit Xhaka, a tražit će se i odličan nastup stražnje linije, kao i golmana Aarona Ramsdalea, koji ponekad izgleda briljantno među vratnicama, a ponekad kao nespretni tip sklon kiksevima.

Što se pak Manchester Cityja tiče, njega trese afera s nelegalnim transferima i spominje se u engleskim medijima čak i izbacivanje iz lige, no trener Pep Guardiola sigurno će fokus ekipe uspješno usmjeriti na ovu utakmicu.

U svojim redovima “građani” imaju vjerojatno najbolji igrački kadar u Engleskoj, s Erlingom Haalandom kao napadačem koji ima već 25 postignutih golova u Premiershipu.

Tu je i Kevin de Bruyne koji svojim asistencijama i golovima može razbiti svaku obranu na svijetu, a u napadu su još Riyad Mahrez i Julian Alvarez, što dovoljno govori o ofenzivnim mogućnostima ove momčadi.

Ipak, City već dugo djeluje ranjivo u engleskom prvenstvu i izgubio je na prethodnom gostovanju u Londonu kod Tottenhama, zbog čega možemo očekivati izuzetno neizvjesnu utakmicu na stadionu Emirates, između dvije momčadi koje definitivno pokazuju najviše u Engleskoj ove sezone…

Prethodni dvoboji:
27.01.23 Manchester City1:0Arsenal FAC
01.01.22 Arsenal1:2Manchester City PL
28.08.21 Manchester City5:0Arsenal PL
21.02.21 Arsenal0:1Manchester City PL
22.12.20 Arsenal1:4Manchester City EFL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Elneny M. (ozljeda mišića), Jesus G. (ozljeda koljena), Nelson R. (ozljeda bedra), Smith Rowe E. (ozljeda bedra).

Manchester City: Mendy B. (izvan kadra), Stones J. (ozljeda bedra).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovom derbiju hrvatske kladionice daju malu prednost Manchester Cityju, koji djeluje kao da je ipak u nešto boljoj formi od svog suparnika.

Ipak, Arsenal je na Emiratesu bezbroj puta pokazao ove sezone da može s lakoćom poentirati, dok će protiv moćne Guardioline družine teško sačuvati mrežu netaknutom. Zbog toga se za ovaj dvoboj perfektnom čini oklada na oba tima daju gol, uz kvotu 1.70 u kladionici bet365, što je i naša glavna preporuka za engleski derbi.

Po istoj logici svakako ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete uzeti koeficijent 1.90, što vrijedi odigrati kad znamo da će na travnjaku biti dvije napadački zaista moćne momčadi.

Oni koji favoriziraju goste mogu se odlučiti za kombinacijsku okladu u kladionici 22bet, gdje mogu odigrati X2 na Manchester City uz više od 1.5 gola na utakmici, na što ćete uzeti tečaj 1.87.

Zanimljivo djeluje i klađenje na kornere, jer kladionica 20bet vam nudi 1.99 ako odigrate na više od 9.5 kornera na utakmici, što definitivno možemo zamisliti da se pretvori u realnost u srijedu.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 3.75 ako zabije Eddie Nketiah, dok je kvota 4.33 na pogodak Bukaya Sake. S druge strane, na gol Erlinga Haalanda tečaj je tek 2.20, a na Juliana Alvareza dobit ćete 3.10.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer najlakše će biti ocijeniti odnos snaga Arsenala i Manchester Cityja jednom kad akcija krene s centra. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta utakmice, na što možete naći kvotu oko 1.90 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top