Barcelona vs. Manchester United – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W W W W W
  • Camp Nou
  • Početak: 16. veljača 18:45
Forma:
W D W W W
DOMAĆIN 1.78
Remi 4.01
GOST 4.35
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Europskoj ligi rijetko smo u nokaut fazi posljednjih godina imali sudar nogometnih velikana, no ovaj put već u prvoj rundi međusobno igraju Barcelona i Manchester United.

Radi se o dva kluba koja su iz različitih razloga ostala bez mjesta među elitom, no u posljednje vrijeme igraju vrlo dobro pa možemo očekivati odličnu utakmicu, pogotovo od momčadi Xavija Hernandeza, koja u 2023. godini bilježi same pobjede.

Barcelona grabi prema tituli u La Ligi, a dobro stoji i u Kupu kralja te definitivno ima šanse s Europskom ligom osvojiti četverostruku krunu, nakon što je u siječnju slavila i u španjolskom Superkupu. Njezin najjači adut Robert Lewandowski polako se uklapa u formaciju i počinje raditi razliku na travnjaku, a Katalonci imaju i alternativna rješenja u ofenzivi.

Raphinha i Ferran Torres predstavljaju opasnost s krilnih pozicija, a tu je i mladi Ansu Fati kao džoker koji može ući u igru i riješiti utakmicu.

Xavi ima nekoliko važnih ozlijeđenih igrača, poput Ousmanea Dembéléa i Sergija Busquetsa, ali oni glavni su spremni za okršaj, uključujući Gavija i Pedrija koji su došli na glas kao najbolji mladi veznjaci na svijetu.

No, najveći korak naprijed za Barcelonu je igra obrane, koja nije primila gol u 6 od zadnjih 7 utakmica, s Julesom Koundéom koji predvodi stopersku liniju. To je nešto što definitivno ohrabruje navijače uoči ključnih europskih utakmica.

S druge strane, mora se reći da je Manchester United napravio iskorak prema naprijed s trenerom Erikom ten Hagom, no pokazuje puno više slabosti u odnosu na Barcelonu.

O tome svjedoči i nedavni remi 2:2 sa slabašnim Leedsom, koji je na dnu ljestvice Premiershipa pa ostaje pitanje može li se obrana “crvenih vragova” nositi s moćnim katalonskim napadačima. Ipak, Lisandro Martinez i Raphael Varane imali su i dobrih utakmica, uključujuću i onu u kojoj je Ten Hagova družina svladala Manchester City.

U napadu pak Marcus Rashford djeluje impresivno, a Bruno Fernandes i Anthony također su nogometaši vrhunske klase pa možemo očekivati na Camp Nouu uzbudljivu utakmicu, u kojoj golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
16.04.19 Barcelona3:0Manchester United LP
10.04.19 Manchester United0:1Barcelona LP
27.07.17 Barcelona1:0Manchester United ICC
25.07.15 Barcelona1:3Manchester United ICC
08.08.12 Barcelona1:0Manchester United PRI

Izostanci i ozljede:

Barcelona: Busquets S. (ozljeda gležnja), Dembele O. (ozljeda mišića).

Manchester United: Eriksen C. (ozljeda gležnja), Martial A. (ozljeda mišića), McTominay S. (ozljeda zgloba), Van de Beek D. (ozljeda koljena).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Impresivni rezultati Barcelone posljednjih tjedana doveli su do toga da su online kladionice proglasile domaćina izrazitim favoritom za ostvarenje pobjede, uoči uzvrata na Old Traffordu koji je na rasporedu već sljedeći tjedan.

Mi se ovaj put slažemo s bookmakerima, jer Barca ne samo što ima fantastična napadačka rješenja, već je posložila veznu liniju te obranu, što je čini jednom od najopasnijih momčadi trenutno u Europi. Zbog toga je naša glavna preporuka pobjeda Barcelone ovog četvrtka, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi kladionica 20bet.

Barcelona možda teško prima golove, no u goste dolazi ozbiljan suparnik pa ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.74 koju nudi kladionica 22bet.

Ako favorizirate domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive oklade. Prva je oklada da Barcelona zabija u oba poluvremena, uz primamljivi tečaj 2.62, dok se kladiti možete i na poluvrijeme/kraj 1/1 uz kvotu 2.75, što postaje dobitno ako Katalonci povedu u prvih 45 minuta i zatim zadrže prednost do samog kraja.

Kladiti se možete i na kornere, jer dobit ćete 1.77 na okladu da Barca ima veći broj kornera od Manchester Uniteda, dok je tečaj 1.85 na okladu na više od 9.5 kornera na utakmici. Obje opcije lako bi se mogle pretvoriti u realnost.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 1.83 na gol Roberta Lewandowskog, što postaje 4.00 ako to bude prvi gol na utakmici. S druge strane, na pogodak Marcusa Rashforda dobit ćete 3.00, a na Brunu Fernandesa čak 4.50.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.60, što nije rijetkost kad ove momčadi igraju i lako bi se moglo dogoditi i u njihovom međusobnom susretu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top