Srbija vs. Švicarska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Srbija
Forma:
D L W W W
  • Stadium 974
  • Početak: 02. prosinac 20:00
Švicarska
Forma:
L W L W W
Srbija
Manje od 2.5 gola1.81
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednji intrigantni okršaj grupne faze Svjetskog prvenstva igra se ovog petka u skupini H, gdje će snage u Dohi odmjeriti Srbija i Švicarska.

Pomalo je nevjerojatno da su se Srbi i Švicarci ponovo našli zajedno u skupini, u društvu Brazila, što je kopija grupe s prethodnog SP-a, a Fifi i organizatorima to i nije previše drago, kad se sjetimo svih kontroverzi i repova s prethodne međusobne utakmice.

Ipak, švicarska reprezentacija pod izbornikom Muratom Yakinom ne bavi se previše prošlošću i samouvjereno očekuje pozitivan rezultat, nakon što je odigrala solidno protiv Brazila i ranije izbacila Italiju u kvalifikacijama.

Oči će svakako biti uprte u reprezentativce albanskog podrijetla Granita Xhaku i Xherdana Shaqirija, no još važniju ulogu na travnjaku trebao bi za Švicarce odigrali Breel Embolo, igrač koji je dosad zabio pregršt važnih golova u dresu svoje izabrane vrste.

Švicarska igra ozbiljan i organiziran nogomet, u kojem bi do izražaja mogao doći u ofenzivi brzonogi Ruben Vargas, dok se minutaži svakako nada i Haris Seferović, čovjek koji je svojim golovima zagorčao život Francuzima na Europskom prvenstvu prošle godine.

Tu je naravno i švicarska obrana u kojoj dobar posao odrađuje iskusni Ricardo Rodriguez, kao i mladi talenti Nico Elvedi te Manuel Akanji, dok se i dalje Yakin može u potpunosti pouzdati u svog veterana među vratnicama, Yanna Sommera.

A Srbija pod Dragonom Stojkovićem došla je u Katar s velikim ambicijama, no dosad nije pružila igru kakva se od nje očekivala. U porazu od Brazila izgledala je potpuno razbijena u drugom poluvremenu, a obrana je pokazala brojne slabosti i u remiju 3:3 protiv Kameruna, kada je primila dva izuzetno jeftina pogotka.

Srbima igra samo pobjeda protiv vječnog rivala, a da bi se to dogodilo Aleksandar Mitrović morat će biti na svojoj najvišoj razini, kao i Dragan Tadić te Sergej Milenković-Savić, koji su imali solidnih razdoblja u igri u prethodnim utakmicama.

Vidjet ćemo hoćemo li na stadionu 974 napokon nešto vidjeti i od Dušana Vlahovića, no ako Srbija zaista želi proći dalje, prije svega obrana mora zaštititi golmana Marka Dmitrovića, da opet ne bi završio na streljani…

Prethodni dvoboji:
22.06.18 Srbija1:2Švicarska SP

Izostanci i ozljede:

Srbija: nema značajnih izostanaka.

Švicarska: Okafor N. (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Srbija je možda odigrala dvije otvorene utakmice u kojima smo svjedočili brojnim prilikama za postizanje pogotka, a dvoboj s Kamerunom se pretvorio u potpunu golijadu.

No, utakmica sa Švicarskom neće tome biti ni slična, već očekujemo nervozu i borbu za svaki pedalj travnjaka te jedan ili dva poteza koji odlučuju pitanje putnika u osminu finala. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.81 kojeg nudi kladionica 20bet.

Imaju svakako smisla i dvije oklade koje nudi kladionica 22bet. Prva je da gol NEĆE biti postignut u oba poluvremena, uz kvotu 1.91, a druga je da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, za što možete dobiti tečaj 2.11.

Radi se o utakmici na kojoj će se neki igrači odlučiti kladiti i na točan rezultat. Tri opcije koje se čine najizglednije su rezultat 1:0, uz koeficijent 8.00, rezultat 0:1 za koji ćete dobiti 8.60 i rezultat 1:1 na kojem je tečaj 6.00.

Što se klađenja na strijelce tiče, na gol Aleksandra Mitrovića kladionica bet365 nudi 2.75, a kvota je 3.75 ako zabije Dušan Tadić. S druge strane, na pogodak Breela Embola je tečaj 4.33, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Spomenimo još okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.76, što nikog ne bi iznenadilo u ovom susretu, a još manje iznenađenje bio bi crveni karton uz koeficijent 4.00, koji ima veće šanse da se dogodi u ovoj utakmici, nego u ijednoj drugoj koja se igra ovog petka…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top