Hrvatska vs. Belgija – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Hrvatska
Forma:
W D W W W
  • Ahmad Bin Ali
  • Početak: 01. prosinac 16:00
Belgija
Forma:
L W L L W
DOMAĆIN 2.69
Remi 3.41
GOST 2.67
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon impresivne pobjede u prošlom kolu, Hrvatska ovog četvrtka u Al Rayyanu igra utakmicu odluke skupine F Svjetskog prvenstva, protiv reprezentacije Belgije.

Izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan kako turnir za sada prolazi da našu izabranu vrstu, jer remi u čvrstoj utakmici protiv Maroka i lakih 4:1 protiv Kanade rezultati su koji ulijevaju optimizam.

Ipak, poraz protiv nositelja skupine Belgije svejedno bi eliminirao našu selekciju iz natjecanja pa ono najbolje treba pokazati na travnjaku upravo u ovoj utakmici, u kojoj će se očekivati od kapetana Luke Modrića da povede svoje suigrače prema najmanje remiju, s tim da bi pobjeda bila također važna, da se izbjegnu moćni Španjolci u osmini finala.

Modrić je dobio u Mateu Kovačiću i Marcelu Brozoviću zaista sjajne suigrače u sredini terena pa nema mnogo boljih veznih linija trenutno na svijetu, a odlična je vijest i golgeterska forma Andreja Kramarića, koji je u maniri velikog strijelca trpao sve što je mogao u kanadsku mrežu, što je obećavajuća najava za dvoboj s Belgijcima.

Dalić još ima Marka Livaju koji je također čovjek poteza, sposoban u svakom trenutku riješiti utakmicu, a na klupi mu sjedi Lovro Majer, džoker koji može preokrenuti tijek dvoboja ako stvari krenu nizbrdo.

Vrijedi spomenuti i obranu u kojoj središnje mjesto zauzimaju Joško Gvardiol i Dejan Lovren, koja se zasad čini kao najbolji dio momčadi i nadajmo se da se to neće promijeniti ovog četvrtka.

S druge strane, belgijska nogometna reprezentacija pod Robertom Martinezom u velikoj je krizi i gotovo da djeluje kao da je na koljenima ove godine u Kataru.

Istina je, Kevin de Bruyne i dalje briljira u veznoj liniji i trebat će itekako paziti na njega, no pomalo je nevjerojatno da nema baš niti jednog raspoloženog suigrača. Ne zna se tko je u goroj formi, Dries Mertens, Yannick Carrasco ili Eden Hazard, a posebno izgubljeno je djelovao Romelu Lukaku nakon što je ušao u igru protiv Maroka, koji zbog ozljede dugo nije igrao.

Zbog toga se očekuje da Michy Batshuayi zauzme mjesto u središnjici napada protiv Hrvatske, no niti on nije ostavio posebno dobar dojam na ovom turniru, a jedini koji uz De Bruynea zaslužuje pohvale definitivno je Thibaut Courtois, bez kojeg bi Belgijci vjerojatno ispali i prije utakmice na stadionu Ahmed bin Ali, na koju naši nogometaši ipak dolaze s mnogo više samopouzdanja…

Prethodni dvoboji:
06.06.21 Belgija1:0Hrvatska PRI
11.10.13 Hrvatska1:2Belgija SPK
11.09.12 Belgija1:1Hrvatska SPK
03.03.10 Belgija0:1Hrvatska PRI
10.09.03 Belgija2:1Hrvatska EPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: nema značajnih izostanaka.

Belgija: Amadou Onana (žuti kartoni).

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Velika je pogreška kladiti se navijački i sa srcem, jer tako sigurno nećete dugoročno doći do profita. Međutim, u ovu utakmicu Hrvatska ulazi bez ikakvih ozljeda, odlično organizirana i u punoj formi, dok Belgijci djeluju kao razbijena vojska koja se već oprostila od ambicija osvajanja svjetske krune.

Našima je možda dovoljan bod za prolazak dalje, no pobjeda znači prvo mjesto i lakši protivnik u osmini finala pa će zasigurno tražiti put do trijumfa, a mi vjerujemo da će ga protiv ranjene Belgije i pronaći. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada na pobjedu Hrvatske, uz koeficijent 2.69 kojeg nudi kladionica 20bet.

Djeluje zanimljivo i kvota 2.40 koju nudi Rabona na okladu da Hrvatska zabija više od 1.5 gola, dok će neki otići još dalje i uplatiti u kladionici bet365 okladu da Hrvatska zabija gol u oba poluvremena, za što ćete dobiti izdašnu kvotu 4.00.

Zanimljiva je i opcija koju nudi kladionica 22bet, koeficijent 2.75 da će glavni sudac barem jednom posegnuti za VAR provjerom i sam pogledati snimku na ekranu, što itekako možemo zamisliti u ovakvom dvoboju visokih uloga.

Što se klađenja na strijelce tiče, na gol Andreja Kramarića dobit ćete 3.60, dok je kvota na pogodak Ivana Perišića čak 4.33, a znamo da zabija za Hrvatsku na svakom velikom natjecanju. S druge strane, dobit ćete 4.33 i ako poentira Kevin de Bruyne, možda i jedini u Belgiji koji djeluje kao da bi to mogao napraviti.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer može li Belgija parirati Hrvatskoj najbolje ćemo detektirati jednom kad akcija započne na travnjaku. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se u darežljivim kladionicama kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da već ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top