Španjolska vs. Kostarika – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Španjolska
Forma:
W L W W D
  • Al Thumama
  • Početak: 23. studeni 17:00
Kostarika
Forma:
W W D W W
Španjolska
Više od 2.5 gola1.71
Kostarika
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U skupini F ove srijede na Svjetskom prvenstvu igra se još jedna zanimljiva utakmica, u kojoj će u Dohi snage odmjeriti Španjolska i Kostarika.

Španjolski izbornik Luis Enrique s mnogo samopouzdanja iščekuje ovaj dvoboj, nakon što je uspješno pomladio momčad i ostvario zapažene rezultate na prethodnom velikim natjecanjima, kako na Europskom prvenstvu, tako i u Ligi nacija.

Španjolci na travnjaku katkad izgledaju sporo i bezidejno, no svejedno čak i najjače selekcije u Europi i svijetu s njima imaju posla, što je osjetila i Hrvatska prošle godine na Euru, gdje nam je “Furija” u dramatičnoj utakmici utrpala pet komada i pobijedila 5:3.

Ponovo bi se naši mogli susresti s istim suparnikom u osmini finala, ali daleko smo još od toga, a Španjolska prvo mora pobijediti Kostariku, u dvoboju u kojem će se najviše očekivati od ofenzive koju predvode Ferran Torres i Alvaro Morata.

Mjesto u selekciji dobio je i mladi Ansu Fati kojeg ćemo sigurno gledati na travnjaku u nekim utakmicama, a mladi veznjaci Pedri i Gavi trebali bi se pobrinuti za nesmetan protok lopte, dok je u kadru i dobro nam poznati Dani Olmo, koji se oporavio od ozljede i jedva čeka svima pokazati koliko je zapravo dobar.

Aymeric Laporte predvodi pak obranu Španjolske koja pokazuje određene slabosti i daleko je od one iz najboljih dana ove reprezentacije, a bit će zanimljivo vidjeti tko će stati među vratnice, s obzirom na to da Enrique uopće nije pozvao ni Kepu Arrizabalagu ni Davida de Geu.

S druge strane, reprezentacija Kostarike pod izbornikom Luisom Fernandom Suarezom opušteno dolazi na turnir, jer nitko joj neće zamjeriti ako završi posljednja u skupini sa Španjolskom, Njemačkom i Japanom.

Međutim, Kostarikanci su uvijek bili spremni na nadigravanje, a znali su se ponekad probiti do osmine finala, poput 2014. godine u Brazilu zahvaljujući Keyloru Navasu među vratnicama, koji je ponovo ključna figura u momčadi.

U ekipi je i veteran Bryan Ruiz koji je također bio član nekih od najboljih kostarikanskih reprezentacija, a najviše navijači očekuju od napadača Norwicha Joela Campbella, koji se nada da će zatresti mrežu protiv Španjolske.

U svakom slučaju, na stadionu Al Thumama čeka nas vrlo zanimljiv dvoboj, u kojem vjerujemo da golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
23.03.17 Španjolska5:0Kostarika PRI
07.06.15 Španjolska2:1Kostarika PRI
15.10.11 Kostarika2:2Španjolska PRI

Izostanci i ozljede:

Španjolska: Kepa Arrizabalaga (ozljeda mišića), Mikel Oyarzabal (ozljeda koljena).

Kostarika: Ronald Matarrita (ozljeda tetive).

Kostarika zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Španjolska ponekad zna pretjerano petljati s loptom i uspavati gledatelje na utakmici, no svejedno se radi o izuzetno efikasnoj reprezentaciji, koja je u stanju kazniti svaku pogrešku protivnika. No, ima i Kostarika potencijala prema naprijed, što bi moglo dodatno začiniti ovaj dvoboj.

Vjerujemo da se radi o utakmici u kojoj neće biti previše kalkulacija, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz solidan koeficijent 1.71 kojeg nudi kladionica 22bet.

Za one koji još žele malo podebljati ovu kvotu, 20bet nudi kombinacijsku okladu na pobjedu Španjolske uz više od 3.5 gola na utakmici, na što ćete uzeti tečaj 2.71.

Ako ste uvjereni u sigurnu pobjedu Španjolske, ima smisla odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.57 koju nudi bet365, što znači da Enriqueova družina mora povesti u prvom poluvremenu i pobijediti na kraju utakmice.

Zanimljivo je da kladionice uopće ne vjeruju u moć autsajdera pa Rabona nudi na gol Kostarike koeficijent čak 2.71, a možemo zamisliti da se ovaj scenarij pretvori u realnost. Još više ćete dobiti na okladi oba tima daju gol, čak 3.15, što je još jedan smjer u kojem imate pravo krenuti.

Za kraj, spomenimo i okladu da Španjolska zabija gol u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.80, a definitivno bi se ove srijede u Dohi moglo pretvoriti u realnost, jer strpljiva igra Enriqueove momčadi lako bi mogla rezultirati ravnomjerno raspoređenim golovima u ovoj utakmici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top