Hrvatska vs. Brazil – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Hrvatska
Forma:
D D W D W
  • Education City Stadium
  • Početak: 09. prosinac 16:00
Brazil
Forma:
W L W W W
Hrvatska
Više od 2.5 gola1.84
Brazil
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je na Svjetskom prvenstvu jedna od najvećih utakmica u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, koja će ovog petka u Al Rayyanu odmjeriti snage s Brazilom.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić odahnuo je nakon izvođenja penala protiv Japana, a naša izabrana vrsta još se jednom plasirala među najboljih osam reprezentacija svijeta i sad će pokušati po treći put izboriti polufinale SP-a.

Naše nogometaše čeka izuzetno teška utakmica, u kojoj će morati trčati značajno više nego u prethodnoj kako bi imali ikakvih izgleda, a bit će potrebna i besprijekorna taktička formacija, jer sve ostalo vodi u težak poraz. Kapetan Luka Modrić tu bi trebao imati središnju ulogu. Na njemu je davati ritam igri naše reprezentacije i zajedno s Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem pokušati uspostaviti ravnotežu na sredini terena.

Dalićev najveći problem ostaje efikasnost napada, no dok ima borbenog Ivana Perišića na lijevom krilu, zna da u našim redovima postoji barem jedan igrač koji uvijek može postići pogodak.

Bit će zanimljivo vidjeti za koga će se izbornik odlučiti u ofenzivi, s Andrejom Kramarićem i Markom Livajom kao dvojcem koji je najviše pokazao na turniru, dok se svojoj prilici nada i Bruno Petković.

Hrvatska je pokazala da ima solidnu obranu predvođenu Joškom Gvardiolom, a i Dominika Livakovića koji je specijalist za penale, što bi mogao biti faktor jednom ako dvoboj ode u produžetak.

A tu su i igrači s klupe, poput Lovre Majera, Marija Pašalića i Nikole Vlašića, koji mogu donijeti svježinu na travnjak pa svakako može očekivati pristojan nastup Hrvatske u ovom velikom dvoboju.

S druge strane, brazilska reprezentacija pod izbornikom Titeom djeluje briljantno u Kataru, što je na svojoj koži osjetila Južna Koreja u osmini finala.

Napad u kojem opasnost prijeti s lijeve strane od Viniciusa Juniora, a s desne od Raphinhe, dok u sredini operiraju Neymar i Richarlison definitivno je najuzbudljiviji na ovom SP-u i neće ga biti lako ukrotiti.

Brazil ima momčad krcatu zvijezdama, no u pojedinim trenucima ekipa se čini taktički neodgovorna u sredini terena, unatoč Casemiru i Lucasu Paqueti koji su nogometaši vrhunske klase. Svejedno, među vratnicama izbornik ima Alissona koji briljira, a i zadnja linija predvođena Thiagom Silvom je sjajna pa nije lako poentirati protiv ovako moćne reprezentacije.

U svakom slučaju, na stadionu Education City jedva čekamo najvažniju utakmicu ovog SP-a za Hrvatsku, u kojoj vjerujemo da golovi neće izostati…

Prethodni dvoboji:
03.06.18 Brazil2:0Hrvatska PRI
12.06.14 Brazil3:1Hrvatska SP
13.06.06 Brazil1:0Hrvatska SP
17.08.05 Hrvatska1:1Brazil PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Stanišić J. (ozljeda mišića), Sosa B. (bolest).

Brazil: Jesus G. (ozljeda koljena), Telles A. (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ne sjećamo se kada su sportske kladionice nekog proglasile toliko izrazitim favoritom protiv Hrvatske, kao Brazil ovog petka. No, naša reprezentacija uvijek bolje igra kada je u ulozi autsajdera i vjerujemo da ovo neće biti lagana trening utakmica za Seleçao, poput prethodne u osmini finala.

Dalić mora biti svjestan da se protiv Brazilaca ne može dobro proći s bunkerom, već ih mora žestoko napasti, kao Francusku u prvom poluvremenu finala prethodnog SP-a. Naši mogu postići dobar rezultat samo ako idu po pogodak, a mi smo uvjereni da će ih biti pregršt na utakmici, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.84 kojeg nudi kladionica 20bet.

Zanimljivo je svakako i ono što smo našli u kladionici Rabona, okladu da Hrvatska zabija gol uz primamljivu kvotu 1.90, dok će neki igrači preferirati opciju oba tima daju gol, uz tečaj 2.21 koji možemo zamisliti u ovom dvoboju.

Za one koji favoriziraju Brazil, kladionica bet365 nudi dvije zanimljive mogućnosti. Prva je oklada da Brazil zabija u oba poluvremena, uz kvotu 2.10, dok možete odigrati i poluvrijeme/kraj 2/2, za što ćete dobiti tečaj 2.05, što znači da naš protivnik mora povesti u prvih 45 minuta i zatim posao u nastavku uspješno privesti kraj.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.20 na gol Neymara, a 2.75 ako se odlučite za Viniciusa Juniora ili Richarlisona, dok je 3.20 na pogodak Raphinhe. S druge strane, na gol Ivan Perišića kvota je čak 7.00, a tu je i 9.50 na Luku Modrića, našeg izvođača kaznenih udaraca.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu čak 2.93, što možemo zamisliti u ovom dvoboju, a kladionica 22bet još nudi 2.70 da će glavni sudac osobno provjeriti neku situaciju uz VAR tehnologiju, što je sasvim realan scenarij u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top