Portugal vs. Švicarska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Portugal
Forma:
L W W W L
  • Lusail
  • Početak: 06. prosinac 20:00
Švicarska
Forma:
W L W L W
Portugal
Dvoznak: 2X1.96
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednji dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva igra se ovog utorka u večernjem terminu u Lusailu, gdje će snage odmjeriti Portugal i Švicarska.

Portugalska reprezentacija pod Fernandom Santosom izgledala je solidno u utakmicama protiv Gane i Urugvaja, da bi zatim u izmijenjenom sastavu pokvarila dojam protiv Južne Koreje i još jednom pokazala da se nikog na ovom turniru ne može pobijediti, ako motivacija nije na zadovoljavajućoj razini.

Sada Portugalci ne smiju na sličan način ući u utakmicu, jer to bi bio njihov kraj na ovom SP-u, na kojem je Cristiano Ronaldo dosad zabio jedan gol iz penala i proslavio drugi koji mu nije pripisan, a općenito gledano i nije briljirao na travnjaku.

Zato se Portugal može pouzdati u Brunu Fernandesa koji je došao u Katar u odličnoj formi, a tu je i Bernardo Silva koji svojim potezima uvijek može slomiti protivnika i riješiti utakmicu.

Santos je u grupnoj fazi vjerovao da je João Felix dobro rješenje za njegovu reprezentaciju u ofenzivi, dok mu je Rafael Leão sjedio na klupi, no nije nemoguće da se predomisli i gurne ga u vatru u nokaut fazi turnira.

Portugal u svojim redovima ima i vrlo dobre igrače u zadnjoj liniji, prije svega Rubena Diasa kao stopera, a tu je i João Cancelo na boku, dok ostaje otvoreno pitanje koliko je dobar među vratnicama Diogo Costa, koji je dobio prednost u odnosu na Ruija Patricija.

S druge strane, Švicarska pod Muratom Yakinom djeluje impresivno još od prošlog Europskog prvenstva, kada je izbacila Francusku u osmini finala, a sada želi još jednom velikom pobjedom potvrditi da spada među najbolje reprezentacije na svijetu.

Švicarci u svojim redovima možda nemaju najveće europske nogometne zvijezde, ali tu je mnogo vrlo korisnih igrača, poput Xherdana Shaqirija koji odlaskom u MLS nije izgubio na svojoj kvaliteti, a Granit Xhaka podigao je napokon formu ove jeseni u redovima Arsenala.

Najopasniji u ofenzivi kod Švicarske svakako je Breel Embolo, kojeg će Portugalci morati posebno paziti, a ne zaboravimo Rubena Vargasa koji se zna naći na pravom mjestu u pravo vrijeme, kao i Harisa Seferovića koji je bio junak spomenute utakmice protiv Francuske.

Drugim riječima, na stadionu Lusail Iconic čeka nas dvoboj dvije moćne europske reprezentacije, u kojem nikog ne bi iznenadilo da pitanje pobjednika bude odlučeno izvan regularnog vremena…

Prethodni dvoboji:
12.06.22 Švicarska1:0Portugal ULN
05.06.22 Portugal4:0Švicarska ULN
05.06.19 Portugal3:1Švicarska ULN
10.10.17 Portugal2:0Švicarska SPK
06.09.16 Švicarska2:0Portugal SPK

Izostanci i ozljede:

Portugal: Mendes N. (ozljeda bedra), Otavio (ozljeda mišića), Pereira D. (slomljeno rebro).

Švicarska: Sommer Y. (bolest).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Portugal ima momčad krcatu zvijezdama, a samim time i potencijal otići daleko na ovom turniru, Santosova reprezentacija pokazala je i dosta slabosti u svakoj dosad odigranoj utakmici na SP-u pa smatramo da je čeka težak posao protiv Švicarske.

Švicarci su protiv Brazila pokazali da su tvrd orah i da mogu ravnopravno parirati čak i najboljima na svijetu, a znamo da su namučili i Italiju u kvalifikacijama. Zbog toga vjerujemo da će Portugal morati odraditi više od 90 minuta ako želi proći dalje ovog utorka pa je naša glavna preporuka oklada dvoznak X2 na Švicarsku u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.96 u kladionici 22bet.

Možemo očekivati oprezan start utakmice, jer niti jedni niti drugi neće rano riskirati, zbog čega ima smisla i oklada na prvo poluvrijeme X ili neriješeno, uz kvotu 2.08 u kladionici 20bet, a neki će odigrati i da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, za što možete dobiti tečaj 2.15.

Tu su i kombinacijske oklade pa možete odigrati X2 na Švicarsku i manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, uz koeficijent 2.70, što možemo zamisliti kako se pretvara u realnost.

Neki igrači će poželjeti odigrati i na točan rezultat u kladionici Rabona. Tu je zanimljiva opcija rezultat 1:1, uz tečaj 6.20, dok ćete na rezultat 0:0 dobiti 7.60.

Što se strijelaca tiče, na gol Cristiana Ronalda dobit će u kladionici bet365 kvotu 2.62, dok je na Brunu Fernandesa primamljivi tečaj 4.50. S druge strane, na pogodak Breela Embola dobit ćete čak 6.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Portugala i Švicarske najlakše će biti ocijeniti nakon što akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti tada će biti lakše pogoditi pa svakako imajte otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme utakmice i zgrabite onaj tečaj za koji smatrate da vam daje velike izglede da maksimizirate svoj profit…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top