Gana vs. Urugvaj – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Gana
Forma:
W L W W L
  • Al Janoub
  • Početak: 02. prosinac 16:00
Urugvaj
Forma:
L D W L W
DOMAĆIN 4.72
Remi 2.80
GOST 1.77
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ključna utakmica skupine G Svjetskog prvenstva igra se ovog petka u Al Wakrahu, gdje će snage odmjeriti Gana i Urugvaj, a pobjedniku se definitivno smiješi plasman u osminu finala.

Bit će to repriza legendarne utakmice sa SP-a u Brazilu 2010. godine, kada su ove reprezentacije igrale u četvrtfinalu, a Urugvaj je prošao boljim izvođenjem penala, nakon “Božje ruke” Luisa Suareza u posljednjoj minuti produžetka i promašenog kaznenog udarca Asamoaha Gyana.

Suarez je danas veteran kojeg izbornik Diego Alonso dozira, a u prvi plan su došli neki novi talenti, poput Federica Valverdea iza kojeg je impresivna godina u dresu Real Madrida, gdje se učvrstio kao jedan od najopasnijih ofenzivaca “kraljevskog kluba”.

U ovoj utakmici očekuje se mnogo i od skupocjenog Darwina Núñeza, čiji je prelazak u Liverpoola bila jedna od najvažnijih vijesti ovog ljeta, no ove jeseni još nije pokazao zašto je u njega uloženo toliko novca, kako na Anfieldu, tako i na Svjetskom prvenstvu.

Alonso se uzda i u Edinsona Cavanija, koji možda nije više na svom vrhuncu, ali još uvijek ima golgeterske instinkte i može odlučiti važne okršaje, dok mu u obrani i dalje igraju Jose Maria Gimenez i Diego Godin, kao i na prethodnom SP-u.

Rodrigo Bentancur i Mattia Vecino još su dva ugledna nogometaša od kojih Urugvaj očekuje mnogo u veznoj liniji, a najveći problem izbornika je ozljeda braniča Ronalda Arauja, koji bi itekako dobro došao u ovako čvrstoj utakmici.

S druge strane, Gana pod izbornikom Ottom Addom je svakako jedno od najugodnijih iznenađenja na ovom turniru, jer igra atraktivan nogomet i zabija mnogo golova.

To je posebno došlo do izražaja u utakmici protiv Južne Koreje, u kojoj je junak bio daroviti Mohammed Kudus, jedan od najvećih afričkih talenata današnjice.

Ne zaboravimo ni kapetana Andrea Ayewa koji se pokazao kao pravi vođa ove reprezentacije, a u momčadi je i korisni Thomas Partey u veznoj liniji, koji može dobro odigrati i prema naprijed i prema nazad, zbog čega ga je u svoje redove doveo Arsenal.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Al Janoub vrlo uzbudljiva utakmica, u kojoj bi Gani mogao biti dovoljan već remi za prolazak dalje, a Urugvaj mora težiti pobjedi…

Prethodni dvoboji:
02.07.10 Urugvaj*1:1Gana SP

Izostanci i ozljede:

Gana: nema značajnih izostanaka.

Urugvaj: Ronald Araujo (ozljeda mišića).

Urugvaj zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda se Gana u prethodnim utakmicama pokazala kao opasan suparnik, no Urugvaj još nije rekao svoju posljednju na ovom turniru, zbog čega očekujemo njegovo najbolje izdanje baš u ovoj utakmici.

Urugvajci imaju momčad punu kvalitete koja nema namjere ispasti u grupnoj fazi, već će učiniti sve kako bi zaigrala protiv Brazila u osmini finala. Za to će biti potrebna tri boda ovog petka, a mi vjerujemo da će u tome uspjeti pa je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Urugvaja, uz kvotu 1.77 u kladionici 20bet.

S obzirom na stil nogometa kojem teže Ganci, ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 2.02, a tu je i oklada oba tima daju gol, za koju će vam bet365 dati kvotu 1.95 i postat će dobitna ako i jedni i drugi poentiraju.

Za one koji vjeruju da će kvaliteta Urugvaja prevladati na travnjaku tu je koeficijent 2.75 na okladu da Urugvaj zabija u oba poluvremena, a možete odigrati i poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.62, što postaje dobitno ako Urugvajci povedu u prvom poluvremenu i pobijede na kraju utakmice.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete koeficijent 3.00 ako zabije Edinson Cavani, a ista je kvota i na pogodak Darwina Núñeza. S druge strane, na gol Mohammeda Kudusa tečaj je 5.00, a najizgledniji je strijelac u redovima Gane.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Urugvaja i Gane najlakše će biti ocijeniti jednom kad akcija započne na travnjaku. Gol u zadnjih 20 minuta, na koji će darežljive kladionice ponuditi kvotu oko 2.00 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da već ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top