Engleska vs. Iran – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Engleska
Forma:
D L L D D
  • Khalifa International
  • Početak: 21. studeni 14:00
Iran
Forma:
W D W L W
Engleska
Manje od 2.5 gola1.74
Iran
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Započinje još jedno veliko natjecanje na kojem ćemo se naslušati fraze “It’s coming home”, a Engleska ovaj put Svjetsko prvenstvo otvara u Dohi, dvobojem protiv Irana.

Izbornik Gareth Southgate preživio je fijasko u Ligi nacija, kao i svoj loš izbor pucača penala u finalu Europskog prvenstva prošle godine pa će još jednom pokušati povesti svoju iznimno talentiranu selekciju prema osvajanju trofeja, na kojeg nacija čeka još od 1966. godine.

Engleska ima momčad vrijednu više od milijardu dolara, no te brojke ništa ne znače kad jednom akcija započne na travnjaku. Zato će Harry Kane morati biti na visini zadatka od prve do posljednje utakmice na SP-u, a trebat će biti barem još nekoliko raspoloženih engleskih igrača, kako bi neokrznuti prošli skupinu B, u kojoj još igraju SAD i Wales.

Ovo je turnir na kojem se mnogo očekuje od Phila Fodena, koji nije briljirao na Euru, ali nije u međuvremenu još napredovao. Bukayo Saka pokušat će se pak iskupiti za ključni promašeni jedanaesterac, koji je “It’s coming home” pretvorio na Wembleyju u “It’s coming to Rome”, u finalu prošle godine.

Southgate uz brazilskog izbornika ima najširi izbor kvalitetnih nogometaša na ovom turniru, no ključno će biti izabrati one koji će donijeti razliku na terenu. Tu svoju priliku čeka daroviti Jude Bellingham, kao i često osporavani Jack Grealish u sredini terena.

Declan Rice treba bi igrati središnje mjesto u ovoj engleskoj selekciji, a ostaju sumnje u kvalitetu obrane, u kojoj Harry Maguire definitivno nije čovjek na kojeg se možete osloniti u važnim utakmicama.

S druge strane, Iran je svoje obavio plasmanom na SP i sada može uživati u vrhunskom nogometu, s izbornikom Carlosom Queirozom koji je uvjeren da može zagorčati život barem jednom suparniku u ovoj skupini.

Zapravo, Iran je već znao u prošlosti imati zapaženih nastupa na svjetskim nogometnim smotrama pa je tako izbjegao poraz od Portugala prije četiri godine, a jedva čeka okršaj sa Sjedinjenim Američkim Državama, što će biti dvoboj nabijen političkim emocijama, u kojem je ova azijska reprezentacija pobijedila 1998. godine u Francuskoj.

U redovima Irana svakako nam je najpoznatiji Sadegh Moharrami, branič Dinama koji se pokazao kao solidno rješenje na desnoj strani u Ligi prvaka, a sigurni smo da će još barem netko zablistati na stadionu Khalifa International, na kojem je ovog ponedjeljka sasvim jasno tko je u ulozi izrazitog favorita…

Prethodni dvoboji:
Engleska-nikad dosad igrali-Iran

Izostanci i ozljede:

Engleska: Ben Chilwell (ozljeda mišića), Reece James (ozljeda zgloba).

Iran: Omid Ebrahimi (ozljeda prepone).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, online kladionice proglasile su Englesku tolikim favoritom da se na čistu pobjedu uopće ne isplati igrati.

Međutim, mi vjerujemo da Iran pod vodstvom Carlosa Queiroza nije bezazlena reprezentacija i sigurno će pružiti žestoki otpor engleskim skupocjenim zvijezdama. Očekujemo tvrdu utakmicu, zbog čega je naša preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.74 koju nudi kladionica 20bet.

Za one koji smatraju da će Engleska potpuno dominirati od prve do posljednje minute, najbolja opcija je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz vrlo dobar koeficijent 1.95 koji nudi bet365, što znači da Englezi moraju povesti u prvom poluvremenu i zatim očuvati prednost do posljednjeg sučevog zvižduka.

Možete odigrati i na pobjedu Engleske bez primljenog gola, na što ćete dobiti tečaj 1.74, a tu je i kombinacijska oklada na pobjedu Englesku uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti 2.65, a možemo zamisliti kako se ovakav scenarij pretvara u realnost.

Na dosuđeni penal dobit ćete u kladionici 22bet kvotu 2.75, što mi se lako moglo pretvoriti u realnost, a nije nemoguć ni crveni karton, koji će vam donijeti tečaj 4.00, ako nekog sudac prijevremeno pošalje u svlačionicu.

Za kraj, spomenimo klađenje na točan rezultat, s dvije zanimljive opcije. Prva je rezultat 1:0, za koji ćete u Raboni dobiti koeficijent 5.00, dok ćete za rezultat 2:0 dobiti isti tečaj, što su najizgledniji ishodi utakmice koja u Dohi otvara skupinu B…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top