SAD vs. Wales – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

SAD
Forma:
D L D W D
  • Ahmad Bin Ali
  • Početak: 21. studeni 20:00
Wales
Forma:
L L L D L
SAD
Oba daju gol: Da2.06
Wales
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Akcija ovog ponedjeljka započinje u skupini B Svjetskog prvenstva u Kataru, a večernji termin namijenjen je važnom obračunu, između SAD-a i Walesa u Al Rayyanu.

Radi se o momčadima koje pretendiraju na drugo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala, a takav uspjeh posebno bi bio značajan za američkog izbornika Gregga Berhaltera, koji je odveo svoju selekciju na veliku smotru, nakon što je izostala s nje prije četiri godine u Rusiji.

Amerikanci se pokušavaju priključiti liderima na globalnoj nogometnoj karti još od 1994. godine kada su ugostili Svjetsko prvenstvo, no napredak ide sporo, a jedini turnir na kojem se mogu pohvaliti uspjehom bio je SP u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine, kada su igrali odlično i dogurali do četvrtfinala.

U svojim redovima Sjedinjene Američke Države imaju nekoliko solidnih nogometaša, od kojih vrijedi izdvojiti Westona McKennieja, mladog ofenzivnog veznjaka Juventusa koji doduše ima problema s ozljedama u posljednje vrijeme, ali trebao bi biti spreman igrati na ovom turniru.

Giovanni Reina i Brenden Aaronson još su dva skupocjena igrača čije kvalitete dobro znaju ljubitelji nogometa u Europi, a tu je naravno i Christian Pulišić, najveća zvijezda ove ekipe i čovjek koji bi se trebao pobrinuti za postizanje golova.

Dodajmo im Matta Turnira kao solidno rješenje među vratnicama, kao i još pregršt igrača koji su dogurali do Premiershipa pa postaje jasno da SAD na ovom turniru nije potpuni autsajder, no najveći je hendikep za Berhaltera što nije imao više vremena besprijekorno fizički pripremiti momčad, što je bila odlika Amerikanaca na nekim prethodnim turnirima.

S druge strane, tu je Wales predvođen izbornikom Robertom Pageom, koji je u dodatnim europskim kvalifikacijama srušio ukrajinske snove o nastupu na SP-u. Zanimljivo je da ova darovita nogometna nacija čeka na nastup na Svjetskom prvenstvu još od 1958. godine, a u međuvremenu je nekoliko puta zablistala na Euru pa čak i igrala u polufinalu 2016. godine.

Kao i uvijek, mnogo će se toga vrtjeti oko Garetha Balea, koji je prešao u MLS i dobro poznaje američki mentalitet, dok za reprezentaciju uvijek daje više nego u klupskim utakmicama.

No, Wales zapravo ima još pregršt istaknutih igrača engleskog Premiershipa, poput Daniela Jamesa, Harryja Wilsona i Brennana Johnsona pa na stadionu Ahmed bin Ali možemo očekivati odličnu utakmicu, dvije reprezentacije kojima potencijala u ofenzivi ne nedostaje…

Prethodni dvoboji:
08.10.20 Wales0:0SAD PRI
05.09.03 SAD2:0Wales PRI

Izostanci i ozljede:

SAD: Miles Robinson (ozljeda koljena).

Wales: Tom Lawrence (ozljeda stražnje lože), Rhys Norrington-Davies (ozljeda zgloba), David Brooks (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U utakmicama u kojima igra Wales posljednjih godina uvijek su padali golovi, a Amerikanci također njeguju ofenzivni nogomet pa bi ovo definitivno trebala biti najzanimljivija od tri utakmice, na rasporedu u Kataru ovog ponedjeljka.

Vjerujemo da se radi o obračunu dvije prilično ravnopravne reprezentacije, čije su ofenzive definitivno bolje od obrana, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.06 koju nudi kladionica 22bet, što znači da i jedni i drugi tijekom 90 minuta moraju barem jednom poentirati.

Po istoj logici, svakako da ima smisla igrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 postignutih pogodaka, na što možete uzeti primamljivi koeficijent 2.52, koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost.

Ako se pak odlučite za kombinacijske oklade, 20bet vam nudi opciju dvoznak 1X na SAD uz više od 1.5 postignutog gola na utakmici, na čemu ćete zgrabiti tečaj 2.10, što će mnogi iskusni igrači pokušati odigrati.

Radi se o utakmici u kojoj ima smisla odigrati i da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 2.17, jer neće se pretjerano kalkulirati, dok alternativu tome predstavlja oklada prvo poluvrijeme X, uz koeficijent 1.94 u Raboni, što je svakako realan scenarij u dvoboju izjednačenih protivnika.

Za kraj, ne zaboravimo kvotu 3.10 na dosuđen penal, u okršaju u kojem će obrane biti pod velikim pritiskom kroz 90 minuta nadmetanja, a zanimljivo je da bet365 nudi kvotu 21.00 da će SAD promašiti penal, a 23.00 da će Wales promašiti kazneni udarac, što nije nešto potpuno nemoguće u jednom ovakvom dvoboju…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top