Šahtar vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W W L W W
  • Volksparkstadion
  • Početak: 07. studeni 18:45
Forma:
W L W W D
Šahtar
Oba daju gol: Da1.87
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Četvrto kolo grupe H Lige prvaka započinje dvobojem u Hamburgu, gdje će snage odmjeriti ukrajinski Šahtar i katalonska Barcelona.

Domaću momčad nedavno je preuzeo hrvatski stručnjak Marino Pušić koji bi itekako volio velikom pobjedom donijeti radost ukrajinskim navijačima, u grupi u kojoj Šahtar već ima jedan trijumf protiv Antwerpa i treba mu tek još jedan uspjeh kako bi prezimio u Europi.

Šahtar je možda ostao bez svojih najvećih zvijezda otkad je počeo rat u Ukrajini, uključujući i Mihajla Mudrika, no još uvijek ima poletnu momčad koja je spremna iskoristiti svaku pogrešku suparnika. Oleksandr Zubkov i Danilo Sikan u napadu definitivno imaju potencijala, dok se iza njihovih leđa nalazi nekoliko vrlo iskusnih nogometaša.

Izdvajamo Tarasa Stepanenka koji kao kapetan predvodi družinu iz Donjecka, a tu su još Mikola Matvienko i Valerij Bondar u stražnjoj liniji koji imaju kvalitetu igrati u puno jačoj ligi od ukrajinske.

Domaće navijače svakako puni optimizmom to što je prije dva tjedna Šahtar do samog kraja bio u igri protiv Barcelone, a sada se nadaju da je moguće ostvariti nešto više od ostavljanja dobrog dojma.

A Barcelona se pod Xavijem Hernandezom još oporavlja od bolnog poraza u derbiju La Lige protiv Reala, no barem u Europi ove jeseni dobro gura i još uvijek ne zna za izgubljene bodove.

To je odlična vijest za Katalonce nakon što su ispali iz Lige prvaka u ovoj fazi sezone prošle godine, no sada je jasno da će igrati u osmini finala. Neko veliko opuštanje vjerojatno se neće dogoditi već u ovom kolu, a Xavi može biti zadovoljan stanjem s ozljedama koje se popravlja, jer u sastav su se vratili Robert Lewandowski i Pedri.

Barcelona će se u ovom dvoboju prije svega uzdati u svoja brzonoga krila Raphinhu i Ferrana Torresa, a tu je još Joao Felix od kojeg se očekuje da zabija golove u Hamburgu.

Gostujući trener definitivno će priliku dati i mladima, poput Fermina i Lamine Yamala, a tu je pak iskusni Ilkay Gündogan koji bi trebao osigurati sigurnost veznoj liniji. U svakom slučaju, na Volksparkstadionu čeka nas vrlo atraktivna utakmica, u kojoj golovi teško da će izostati…

Prethodni dvoboji:
25.10.23 Barcelona2:1Šahtar LP
12.04.11 Šahtar0:1Barcelona LP
28.08.09 Barcelona5:1Šahtar LP
09.12.08 Barcelona1:0Šahtar SC
01.10.08 Barcelona2:3Šahtar LP

Izostanci i ozljede:

Šahtar: Stav Lemkin (ozljeda bedra), Ivan Petrjak (ozljeda gležnja), Lassina Traore (ozljeda tetive).

Barcelona: Frenkie de Jong (ozljeda gležnja), Sergi Roberto (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je pokazala neke slabosti u posljednje vrijeme, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Barcelonu tolikim favoritom protiv Šahtara da se ne isplati igrati čistu dvojku.

Mi pak smatramo da domaćin ima oružja kojima može ugroziti Barceloninu mrežu, što se pokazalo i prije dva tjedna u Kataloniji. Vjerujemo da će i jedni i drugi imati pregršt prilika za pogodak, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, na što možete dobiti koeficijent 1.87 u kladionici 20bet.

Po istoj logici ima smisla očekivati i još pokoji pogodak više. Zbog toga će se mnogi odlučiti i na okladu na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.20.

Ako se pak odlučite tipovati na Katalonce, tada vam bet365 nudi dvije zanimljive mogućnosti kako podebljati tečaj. Prva je oklada da Barcelona zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 1.80, a tu je i oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 1.83. To postaje dobitno ako Barcelona povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Možete se odlučiti i za neku od kombinacijskih oklada u kladionici 22bet. Izdvajamo okladu na pobjedu Barcelone uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.70.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 1.72 na gol Roberta Lewandowskog, a dobit ćete 2.62 ako tipujete na Ferrana Torresa. S druge strane, koeficijent je 5.50 na Danila Sikana, a čak 7.00 na Oleksandra Zubkova.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.65, što definitivno možemo zamisliti u ovoj utakmici, u kojoj su obrane i jednih i drugih sklone pogreškama u kritičnom dijelu terena…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top