Barcelona vs. Napoli – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W D W D W
  • Estadio Olímpico Lluís Companys
  • Početak: 12. ožujak 21:00
Forma:
D W W D D
DOMAĆIN 1.94
Remi 3.70
GOST 3.90
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Među posljednjim uzvratnim utakmicama osmine finala Lige prvaka ima i nekoliko neizvjesnih. Takav je dvoboj Barcelone i Napolija, u kojem sve kreće od nule ovog utorka.

U prvoj utakmici katalonska momčad uspjela je odigrati 1:1 u gostima, a trener Xavi Hernandez nada se dominaciji na svom terenu. Barcelona već dugo nije napravila značajan rezultat na europskoj sceni i plasman u četvrtfinale mnogo bi joj značio. No, to tek treba izboriti na travnjaku.

Katalonci djeluju ranjivo ove sezone, ali imaju nekoliko igrača koji mogu slomiti svakog suparnika. Tu prije svega vrijedi izdvojiti Roberta Lewandowskog. Poljski centarfor možda ne izgleda moćno kao u doba kada je igrao za Bayern, no svejedno se i dalje vrlo dobro snalazi u protivničkom kaznenim prostoru.

Na krilu pak djeluje opasni Raphinha, a sve veću minutažu dobiva i daroviti tinejdžer Lamine Yamal. Xaviju je na raspolaganju i Portugalac Joao Felix, željan potvrditi da vrijedi silne milijune koje su za njega dosad izdvojili različiti klubovi.

U redovima Barcelone sve važniju ulogu ima Sergi Roberto u sredini terena, a minutažu može očekivati i Frenkie de Jong. Za kreaciju bi pak trebao biti zadužen Ilkay Gündogan, jedan od najzaslužnijih za trijumf Manchester Cityja prošle sezone u Ligi prvaka.

Što se obrane pak tiče, ona ima svojih slabosti, no Per-Andre ter Stegen među vratnicama ulijeva joj određenu sigurnost pa se Xavi nada da ovaj put neće popustiti.

S druge strane, Napoli nikako da pronađe igru ove sezone. Izmijenio je već pregršt trenera i trenutno ga vodi Francesco Calzona. Aktualni prvak Italije već se oprostio od trofeja u domaćim natjecanjima, a Liga prvaka mu ostaje jedino mjesto u kojem još može zablistati.

Remi 1:1 u prvoj utakmici pokazao je da napuljska družina ima potencijala, no morat će to još jednom potvrditi u Kataloniji. U napadu navijači najviše očekuju od Viktora Osimhena, dok bi s krila trebao prijetiti Hviča Kvarachelia.

Calzona na raspolaganju ima još nekoliko zanimljivih igrača u ofenzivi, uključujući Mattea Politana i Giacoma Raspadorija. No, ozljede su prorijedile redove u veznoj liniji, a obrana ima mnogo mana pa Napoliju definitivno neće biti lako izboriti pozitivan rezultat na Olimpijskom stadionu…

Prethodni dvoboji:
21.02.24 Napoli1:1Barcelona LP
24.02.22 Napoli2:4Barcelona LP
17.02.22 Barcelona1:1Napoli LP
08.08.20 Barcelona3:1Napoli LP
25.02.20 Napoli1:1Barcelona LP

Izostanci i ozljede:

Barcelona: Alonso M. (ozljeda leđa), Balde A. (ozljeda mišića), Gavi (ozljeda koljena), Pedri (ozljeda mišića), Torres F. (ozljeda koljena), De Jong F. (ozljeda gležnja).

Napoli: Cajuste J. (ozljeda mišića), Ngonge C. (ozljeda mišića), Zielinski P. (izvan kadra).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog ugleda, što zbog kvalitete igračkog kadra, online kladionice odlučile su proglasiti Barcelonu favoritom u ovoj uzvratnoj utakmici.

Mi se s tim slažemo, jer Xavi ipak ima bolje pojedince u svojim redovima. Napoli nije ni blizu forme od prošle godine i vjerujemo da sve može biti riješeno već u regularnom dijelu utakmice. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Barcelone, uz koeficijent 1.94 u kladionici 20bet.

Mogao bi to biti dvoboj koji će početi oprezno, a zatim se potpuno rasplamsati. To znači da ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.05.

Zanimljivo djeluje i tečaj 1.75 kojeg ćete dobiti na okladi na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, što možemo očekivati kroz 90 minuta ove utakmice, kad uzmemo u obzir nogometnu filozofiju obje momčadi.

Ako pak želite dodatno podebljati tečaj na trijumfu domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive mogućnosti. Prva je oklada da Barcelona zabija gol u oba poluvremena, uz tečaj 2.75, dok ćete dobiti 3.00 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju regularnog vremena.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.37 da će zabiti Robert Lewandowski, dok ćete dobiti 3.50 ako tipujete da će poentirati Joao Felix. S druge strane, tečaj je 3.10 na Viktora Osimhena, a 4.33 ako uložite novac na pogodak Hviče Kvarachelije.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Barcelone i Napolija bit će još lakše procijeniti jednom kad dvoboj započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu 2.00 djeluje obećavajuće. No, pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u utorak navečer i reagirajte čim se pojavi tečaj za koji ste sigurni da prolazi…

U kladionici Rabona možete uzeti 200 € skupljanjem sličica nogometaša Barcelone i Napolija!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top