Arsenal vs. Porto – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige prvaka

Forma:
W W W L W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 12. ožujak 21:00
Forma:
W W W D W
Arsenal
Poluvrijeme/kraj: 1/11.72
Porto
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za odlučujuće utakmice osmine finala Lige prvaka ovog tjedna. A najzanimljiviji dvoboj u utorak svakako je onaj između Arsenala i Porta u Londonu.

Domaća momčad pod Mikelom Artetom ulazi u ovu utakmicu s minimalnim zaostatkom, nakon što je u Portugalu primila gol u sudačkoj nadoknadi. No, Arsenal još uvijek vjeruje da može preokrenuti situaciju i tako se naći među 8 najboljih momčadi Europe.

U tome bi mu trebao pomoći Bukayo Saka, najbolji nogometaš “topnika”. Mladi Englez odlično igra na desnom krilu i predstavljat će veliku opasnost za Portugalce. S druge pak strane djelovat će Gabriel Martinelli, oporavljen od nedavne manje ozljede, a u središnjici bismo mogli vidjeti Gabriela Jesusa, dok je jedna od opcija i Kai Havertz.

Arteta u ofenzivi ima još brzonogog Leandra Trossarda koji se također nada minutaži, a ne zaboravimo ni Eddieja Nketiaha koji je zabio neke važne golove u jesenskom dijelu sezone.

U sredini pak terena Arsenal vjeruje da Declan Rice i Martin Odegaard mogu napraviti razliku na travnjaku, dok obrana predvođena Williamom Salibom ne smije dopustiti gaf koji se dogodio u završnim minutama prethodne utakmice.

S druge strane, Porto je pod Sergiom Conceicaom ušao u formu baš kad je bilo najvažnije. Igra trenutno odlično i u Europi i u portugalskom prvenstvu te namjerava pružiti žestok otpor favoriziranim Englezima.

U gostujućim redovima svakako treba izdvojiti Galena, vrlo raspoloženog u europskim utakmicama. Brazilac je krasno zabio u prvoj utakmici i zaslužan je što Porto s prednošću iščekuje uzvratni dvoboj.

Pep Aquino i Toni Martinez još su dva zanimljiva igrača u portugalskoj ofenzivi, a tu je i Brazilac Evanilson koji se pokazao vrlo efikasnim u dosadašnjem tijeku sezone.

U veznoj liniji Stephen Eustáquio i Nico Gonzalez pred velikim su izazovom na stadionu Emirates, a isto vrijedi i za obranu u kojoj i dalje igra legendarni Pepe, kao i golman Diogo Costa koji u utorak sigurno neće biti nezaposlen…

Prethodni dvoboji:
21.02.24 Porto1:0Arsenal LP
09.03.10 Arsenal5:0Porto LP
17.02.10 Porto2:1Arsenal LP
10.12.08 Porto2:0Arsenal LP
30.09.08 Arsenal4:0Porto LP

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Timber J. (ozljeda koljena).

Porto: Marcano I. (ozljeda koljena), Taremi M. (ozljeda bedra), Zaidu (ozljeda koljena).

Arsenal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Arsenal velikim favoritom u ovoj utakmici, do te mjere da se zapravo ne isplati igrati čistu jedinicu.

Mi se slažemo da postoji značajna razlika u klasi između ove dvije momčadi, unatoč tome što je Porto popravio igru posljednjih tjedana. Vjerujemo da će Artetina družina rano nadoknaditi zaostatak i preokrenuti situaciju, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.72 u kladionici bet365. To postaje dobitno ako Arsenal povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete dobiti kvotu 1.79. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.01.

Iako je ulog velik, radi se o utakmici u kojoj golovi ne bi smjeli izostati. Zato ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz primamljivi tečaj 2.55 u kladionici 20bet.

Ako želite podebljati tečaj na uspjeh domaće momčadi, postoje još dvije zanimljive opcije. Izdvajamo okladu da Arsenal zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 1.83, dok ćete dobiti isti tečaj i na okladu da Arsenal pobjeđuje bez primljenog pogotka.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.30 da će zabiti Bukayo Saka, a 2.87 ako tipujete na Gabriela Martinellija. S druge strane, tečaj je 6.50 na Evanilsona, a čak 7.50 na Galena, najizglednijeg strijelca u gostujućim redovima.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.50, što itekako možemo zamisliti u utakmici u kojoj glavni sudac sigurno neće biti bez posla…

U kladionici Favbet bonus dobrodošlice do čak 700 € namijenjen je utakmicama Lige prvaka!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top