West Ham vs. Manchester City – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D D L D W
  • London Stadium
  • Početak: 07. kolovoz 17:30
Forma:
L W W W D
West Ham
Poluvrijeme/kraj: 2/22.05
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon Community Shielda prošlog vikenda aktualni prvak Premiershipa Manchester City otvara ove nedjelje svoju kampanju u nacionalnom prvenstvu, na gostovanju kod West Hama u Londonu.

Momčad koju vodi David Moyes prošle sezone pokazala se neugodnom za svakog i na kraju je zauzela sedmo mjesto na ljestvici, što joj je donijelo još jedan izlazak u Europi.

West Ham dobro igra na svom olimpijskom stadionu u Londonu, a najvažnija vijest za Moyesa je to što klub uspijeva u svojim redovima zasad zadržati Declana Ricea, svojeg reprezentativnog veznjaka i daleko najboljeg nogometaša.

Dobar posao “Čekićari” su napravili u ovom prijelaznom roku i po pitanju napada, jer stigao je iz Sassuola mladi Gianluca Scamacca, koji će definitivno dobiti dosta minutaže, uz Michaila Antonija koji je već godinama glavno ofenzivno rješenje londonskog kluba.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će status u novoj sezoni imati Nikola Vlašić, koji je uglavnom grijao klupu otkad se vratio u Englesku iz Moskve, no talenta mu ne nedostaje i ako napokon dobije priliku na velikoj sceni, mogao bi se napokon probiti u udarnih 11.

A još veća konkurencija za ulazak u prvu momčad definitivno je u Manchester Cityju, koji se pod Pepom Guardiolom još malo pojačao i ponovo je glavni kandidat za osvajanje titule prvaka Engleske.

U klub je stigao Erling Haaland, jedan od najboljih napadača današnjice, što je velika vijest za navijače nebesko plavih koji sanjaju osvajanje prve Lige prvaka, no veliku važnost svi oko kluba pridaju i Premiershipu.

Iz momčadi su otišli Raheem Sterling i Gabriel Jesus, no Guardiola i dalje ima pregršt kvalitetnih rješenja u ofenzivi, uključujući Riyada Mahreza i Phila Fodena, dok se svojim golovima redovito istakne i Bernardo Silva.

Što je najvažnije za Manchester City, već dugo je zdrav i potpuno fizički spreman Kevin de Bruyne, veznjak s kojim se niti jedan drugi ne može mjeriti u engleskom prvenstvu i dok je god tako, “Građane” će biti vrlo teško pobijediti.

U svakom slučaju, West Ham i Manchester City odigrat će vrlo zanimljivu utakmicu u Londonu, koja će nam pokazati je li domaćin još uvijek dovoljno kvalitetan da pruži žestok otpor najboljima u Engleskoj…

Prethodni dvoboji:
01.05.22 West Ham2:2Manchester City PL
16.12.21 Manchester City2:1West Ham PL
08.03.21 West Ham*0:0Manchester City EFL
12.12.20 Manchester City2:1West Ham PL
08.03.20 West Ham1:1Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

West Ham: Aguerd N. (ozljeda gležnja).

Manchester City: Laporte A. (ozljeda koljena), Mendy B. (suspenzija).

West Ham ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako West Ham nije izgubio od Manchester Cityja u prethodna tri međusobna dvoboja odigrana u Londonu, vjerujemo da Guardiolina družina ovaj put dolazi maksimalno motivirana nakon poraza od Liverpoola prošlog vikenda i učinit će sve da što lakše osvoji tri boda.

Možemo očekivati gostujuću momčad kako dominira posjedom lopte od prve minute, a kvalitetni napadači trebali bi brzo napraviti razliku na travnjaku i trasirati put aktualnom prvaku prema pobjedi. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, što znači da Manchester City mora povesti u prvom poluvremenu i održati prednost do kraja. Za to ćete dobiti koeficijent 2.05 u kladionici bet365, poznatoj po natprosječno visokim kvotama na ovom tipu oklade.

Mogla bi to biti vrlo teška utakmica za domaćina pa nije loš izbor ni ono što nudi Rabona, koeficijent 2.10 da West Ham neće zabiti pogodak, dok ćete u kladionici 20bet dobiti kvotu čak 2.31 ako Manchester City pobijedi bez primljenog gola.

Svakako vrijedi spomenuti i hendikep -1.5 na goste, uz kvotu 1.97 koju nudi 22bet, što znači da Manchester City mora pobijediti barem dva razlike, što mnogi hrvatski kladitelji vide kao najbolju opciju za ovu utakmicu.

Spomenimo i oklade na strijelce, jer dobit ćete na gol Erlinga Haalanda kvotu 1.81, a 3.94 ako to bude prvi pogodak na utakmici. Na Kevina De Bruynea je kvota 3.14, a ako zabije Bernardo Silva dobit ćete čak 5.73.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.62, što je uvijek moguće kad su na travnjaku ovako kvalitetni napadači, dok ćete za eventualni autogol dobiti 6.00, a pogodak u vlastitu mrežu zapravo i nije bio rijedak slučaj u prethodnoj sezoni Premiershipa…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top