Everton vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W L L L
  • Goodison Park
  • Početak: 06. kolovoz 18:30
Forma:
W W L D W
DOMAĆIN 5.39
Remi 3.98
GOST 1.66
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda počinje najjače klupsko nacionalno prvenstvo na svijetu, s najzanimljivijom utakmicom prvog kola Premiershipa koja će se igrati u Liverpoolu, gdje će snage odmjeriti Everton i Chelsea.

Za momčad Franka Lamparda bit će to početak sezone u kojoj će pokušati popraviti fijasko koji je Everton doživio u prošloj, u kojoj se našao na samom dnu ljestvice engleskog prvenstva, a opstanak je izborio tek nekoliko dana prije posljednjeg kola.

No, navijače Evertona ponovo hvata nervoza, jer ovog ljeta u klub nije stiglo niti jedno zvučno pojačanje, a otišao je Richarlison u Tottenham, koji je godinama predstavljao daleko najkvalitetnijeg igrača ovog kolektiva.

Da stvar bude gora, ozljede su se uvukle u svlačionicu pa Lampard uoči dvoboja s Chelseajem ima pod upitnikom nastup Salomona Rondona i Dominica Calvert-Lewina u napadu, što znači da će se morati pomučiti da sastavi konkurentnih udarnih 11 za derbi utakmicu.

Bit će zanimljivo vidjeti i što može Dele Alli, koji je stigao tijekom zime u klub i pokušava oživjeti karijeru, nakon što je posljednjih godina u potpunosti potonuo i prestao biti jedan od engleskih nogometaša o kojem se pisalo u superlativima.

Dakle, Everton ima problema, no publika će biti na njegovoj strani i trener Chelseaja Thomas Tuchel svjestan je da će njegovi igrači morati dati maksimum kako bi izborili pobjedu.

U momčadi više nema Romelua Lukakua, koji je po drugi put stigao na Stamford Bridge i po drugi put razočarao pa se sada Tuchel odlučio za jedno sasvim drukčije rješenje i pokušat će svoju ofenzivu bazirati na brzonogom Raheemu Sterlingu, koji je nedavno stigao iz Manchester Cityja.

Chelsea je i dalje krcat zvijezdama od kojih je nama najdraži Mateo Kovačić, a dobra je vijest da napreduje iz sezone u sezonu i postaje zaista bitan faktor na engleskoj nogometnoj sceni.

Tu je naravno i Kai Havertz, ofenzivni veznjak koji u pravilu zabija najvažnije golove za Chelsea, a ne smijemo zaboraviti niti Hakima Ziyecha koji jednim briljantnim potezom uvijek može riješiti utakmicu.

Tuchel trenutno nema klasičnog centarfora osim Michyja Batshuayija, ali tu su brojni krilni napadači od kojih izdvajamo Christiana Pulišića i Calluma Hudsona-Odoija pa na Goodison Parku možemo očekivati ofenzivno izdanje gostiju koji će pod svaku cijenu tražiti osvajanje sva tri boda…

Prethodni dvoboji:
01.05.22 Everton1:0Chelsea PL
16.12.21 Chelsea1:1Everton PL
08.03.21 Chelsea2:0Everton PL
12.12.20 Everton1:0Chelsea PL
08.03.20 Chelsea4:0Everton PL

Izostanci i ozljede:

Everton: Calvert-Lewin D. (ozljeda koljena), Coleman S. (ozljeda prepona), Rondon S. (crveni karton), Townsend A. (ozljeda koljena).

Chelsea: Werner T. (ozljeda mišića).

Chelsea zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je u prethodnom međusobnom dvoboju Everton u svibnju pobijedio na Goodison Parku, bila je to utakmica u kojem je domaćinu gorjelo pod nogama, a Chelseaju bilo svejedno i ne vjerujemo da će se išta slično ponoviti.

Dapače, situacija s ozljedama, kao i kvalitetom igračkog kadra u ovom trenutku debelo je na strani gostiju pa naša glavna preporuka mora biti oklada na pobjedu Chelseaja, uz koeficijent 1.66 kojeg nudi kladionica 20bet.

Također bi se ovaj dvoboj lako mogao pretvoriti u rovovsku bitku u kojoj neće biti mnogo prostora za napadače, pogotovo ne za domaće, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na čemu ćete uzeti kvotu 1.90 u kladionici bet365.

A po istoj logici neki će pak odigrati u kladionici 22bet okladu da oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.85, što znači da barem jedna momčad mora ostati na nuli nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Kladiti se možete i na strijelce, a na pogodak Raheema Sterlinga dobit ćete 2.75, dok koeficijent raste do 6.50 ako to bude prvi gol na utakmici. Na Kaija Havertza dobit ćete 3.00, a na Christiana Pulišića primamljivih 3.50.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.62, što itekako možemo zamisliti u ovoj čvrstoj utakmici, a nikog ne bi iznenadilo niti isključenje, odnosno crveni karton za koji ćete uloviti 5.40 ako se dogodi ove subote na Goodison Parku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top