Wales vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W D L L
  • Cardiff City Stadium
  • Početak: 15. listopad 20:45
Forma:
L W W D D
DOMAĆIN 4.00
Remi 3.22
GOST 2.03
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon neugodnog poraza od Turske, Hrvatsku čeka ove nedjelje još jedna nezgodna utakmica u kvalifikacijama za Euro, u gostima kod Walesa u Cardiffu.

Izbornik Zlatko Dalić ne može biti zadovoljan kako je njegova reprezentacija izgledala na Opus Areni u četvrtak. Naši su dopustili da ih Turci nadigraju u svim segmentima igre i na kraju su zasluženo izgubili, uz minimalan broj prilika pred protivničkim golom.

Dalić će vjerojatno nešto mijenjati u svojoj postavi, kako bi stvari profunkcionirale. Josip Brekalo i Mario Pašalić na krilima nisu došli do izražaja protiv Turske pa ostaje otvoreno hoće li ponovo dobiti priliku od prve minute. Petar Musa također se nije proslavio, dok je Dion Drena Beljo bolje djelovao nakon što je ušao u igru pa možemo očekivati da će bivši Osijekov napadač dobiti više prostora na ovom teškom gostovanju.

Što se vezne linije tiču, tu isto stvari nisu djelovale impresivno sve dok u igru nije ušao Lovro Majer, čime je istaknuo kandidaturu za start od prve minute ove nedjelje. No, Dalić će sigurno koristiti Luku Modrića i Matea Kovačića pa treba vidjeti kako sve njih posložiti na travnjaku.

Obrana je pak bila solidna, s Joškom Gvardiolom i Josipom Šutalom kao pouzdanim stoperima, a kiks Dominika Livakovića kod primljenog gola bio je tek trenutak slabosti golmana u kojeg se možemo pouzdati uoči novog velikog izazova.

S druge strane, Wales pod izbornikom Robertom Pageom dočekuje ovu utakmicu s puno optimizma, jer još tamo u ožujku je uspio izbjeći poraz od Hrvatske na Poljudu.

No, u međuvremenu su Velšani pogubili mnoge važne bodove pa im praktički igra samo pobjeda u ovom susretu, kako bi prošli dalje. Falit će im dva ključna ozlijeđena igrača, Brennan Johnson i Aaron Ramsey, što im dodatno otežava pripremu utakmice. No, riječ je o čvrstoj i organiziranoj reprezentaciji koja uvijek pronađe rješenje kako pružiti žestok otpor suparniku.

Naši će morati paziti na Harryja Wilsona i Daniela Jamesa, kao i na iskusnog Kieffera Moorea, u dvoboju na stadionu Cardiff City koji bi mogao biti presudan u borbi za drugo mjesto i plasman na Europsko prvenstvo…

Prethodni dvoboji:
25.03.23 Hrvatska1:1Wales EPK
13.10.19 Wales1:1Hrvatska EPK
08.06.19 Hrvatska2:1Wales EPK
26.03.13 Wales1:2Hrvatska SPK
16.10.12 Hrvatska2:0Wales SPK

Izostanci i ozljede:

Wales: Brennan Johnson (ozljeda zgloba), Aaron Ramsey (ozljeda mišića).

Hrvatska: Ivan Perišić (ozljeda koljena), Luka Ivanušec (ozljeda mišića), Andrej Kramarić (ozljeda mišića), Mislav Oršić (ozljeda koljena).

Hrvatska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon posrtaja protiv Turske sportske kladionice odlučile su podići kvotu na Hrvatskoj pa više naši nisu toliko izraziti favoriti u dvoboju protiv Walesa.

No, hrvatska reprezentacija već godinama pokazuje da je najbolja kad je najteže. Nakon kiksa u pravilu se iskupi odličnom utakmicom i mi vjerujemo da će se to dogodi i ovaj put. Turska je u ovom trenutku ipak puno moćnija od Walesa, zbog čega je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada na pobjedu Hrvatske, uz koeficijent 2.03 u kladionici 22bet.

Mogla bi to biti još jedna tvrda utakmica u kojoj jedan ili dva poteza odlučuju o pobjedniku, zbog čega ima smisla odigrati i okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.80 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu netaknutom.

Po istoj logici neki će odigrati i okladu da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.75, dok zanimljivo djeluje i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti koeficijent 2.13.

Kladiti se možete i na točan rezultat. Pa ćete dobiti 6.00 ako u kladionici Rabona odigrate na točan rezultat 0:1, dok je kvota 8.50 na rezultat 0:2, što su po našem mišljenju dva najizglednija scenarija u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce. Dobit ćete 4.33 na gol Luke Modrića, što je sasvim moguće ako bude dosuđen kazneni udarac. Kvota je pak 5.50 na pogodak Lovre Majera, vrlo raspoloženog u posljednje vrijeme. S druge strane, na Kieffera Moorea tečaj je 4.00, a najizgledniji je strijelac kod domaćina…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top