Belgija vs. Švedska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W W W D
  • King Baudouin Stadium
  • Početak: 16. listopad 20:45
Forma:
W L W L W
Belgija
Oba daju gol: Da1.87
Švedska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog ponedjeljka u kvalifikacijama za Euro igra se zanimljiva utakmica u Bruxellesu, gdje će snage odmjeriti reprezentacije Belgije i Švedske.

Domaća momčad pod izbornikom Domenicom Tedescom već je osigurala odlazak na Europsko prvenstvo, zahvaljujući pet pobjeda u prvih šest utakmica kvalifikacijske skupine F. Sada može opušteno zaigrati pred svojom publikom, u utakmici u kojoj više interesa za osvajanje bodova imaju gosti.

No, Belgijce to pretjerano zanima, jer u svojim redovima imaju igrače sposobne pobijediti svakog. Čak i bez ozlijeđenog Kevina de Bruynea momčad igra dobro, s Romeluom Lukakuom kao snažnim centarforom i Jeremyjem Dokuom koji se pridodaje na krilu.

Belgija je dobila novu zvijezdu u brzonogom krilnom napadaču Seville Dodiju Lukebakiju, dok su u njezinim redovima i neka otprije dobro poznata imena, poput Yurija Tielemansa i Yannicka Carrasca.

Obranu pak drže Wout Faes i iskusni Jan Vertonghen pa možemo reći da se radi o zaokruženoj družini od koje se očekuje da sljedeće godine na Euru u Njemačku bude opasan protivnik baš svakome.

S druge strane, Švedska pod izbornikom Janneom Anderssonom nije opravdala očekivanja i ostaju joj tek teoretski izgledi za osvajanje drugog mjesta, na kojem se trenutno nalazi reprezentacija Austrije.

Šveđanima u Bruxellesu igra samo pobjeda pa možemo očekivati njihovo ofenzivno izdanje. Falit će im ozlijeđeni Alexander Isak u napadu, no tu je Anthony Elanga iz Nottingham Foresta, još jedan igrač kojem predviđaju blistavu budućnost.

Važnu ulogu u ovoj utakmici mogao bi igrati Viktor Gyökeres, opasni napadač lisabonskog Sportinga, a švedski izbornik u udarnom sastavu vjerojatno će pokušati pronaći mjesta i za Dejana Kuluševskog, igrača koji s Tottenhamom ostvaruje iznimne uspjehe ove sezone u Premiershipu.

Iskusni Emil Forsberg također je sposoban svojim potezima zagorčati život domaćinu, a tu su još Mattias Svanberg i Jens Cajuste, igrači koji polako podižu svoju kvalitetu i postaju sve traženiji na nogometnom tržištu.

U svakom slučaju, na stadionu King Baudouin čeka nas utakmica u kojoj se nije ni drugi neće pod svaku cijenu braniti, što znači da golovi ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
24.03.23 Švedska0:3Belgija EPK
22.06.16 Švedska0:1Belgija EP
01.06.14 Švedska0:2Belgija PRI
10.06.00 Belgija2:1Švedska EP
04.10.61 Belgija0:2Švedska SPK

Izostanci i ozljede:

Belgija: Kevin de Bruyne (ozljeda koljena), Andre Onana (kartoni).

Švedska: Alexander Isak (ozljeda mišića).

Belgija zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je već osigurala prolazak na Euro i opušteno priprema ovu utakmicu, kladionice u Hrvatskoj svejedno su Belgiju proglasile izrazitim favoritom ovog ponedjeljka, na temelju individualne kvalitete njezinih napadača.

No, mi smatramo da se Šveđani neće odreći Europskog prvenstva bez borbe. Gostujuća momčad također ima odlična rješenja u napadu pa vjerujemo da će i jedni i drugi doći na svoje pred protivničkim golom. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.87 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol pada u oba poluvremena, na što ćete dobiti kvotu 1.74. Zanimljivo djeluje i oklada da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, uz 2.05 koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost.

Za one pak koji vjeruju da će se domaćin potpuno opustiti u ovoj utakmici vrijedi izdvojiti okladu dvoznak X2 na Švedsku, što ide uz tečaj 2.27, veći nego što bi to realno trebao biti.

Kladiti se možete i na kornere. Oklada na više od 9.5 kornera na utakmici, uz koeficijent 1.90 djeluje zanimljivo, jer i jedni i drugi će pritiskati i pod svaku cijenu pokušati poslati loptu u mrežu.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kladionica bet365 nudi 2.10 na pogodak Romelua Lukakua, dok možete dobiti 3.50 ako tipujete na Jeremyja Dokua. S druge strane, kvota je 5.50 da će zabiti Dejan Kuluševski, a čak 6.50 da će među strijelcima biti Anthony Elanga.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, na što možete dobiti tečaj 2.88, što bi se lako moglo dogoditi u utakmici u kojoj su napadači i jednih i drugih kvalitetniji od zadnjih linija s kojima ovog ponedjeljka odmjeravaju snage…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top