Villarreal vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
L L W L D
  • Estadio de la Cerámica
  • Početak: 12. veljača 21:00
Forma:
W W W W W
Villarreal
Dvoznak: 1X2.11
Barcelona
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ušli smo u drugi dio sezone La Lige, a ove nedjelje derbi utakmica igra se u Villarrealu, gdje domaćin dočekuje vodeću Barcelonu.

Gosti pod vodstvom trenera Xavija Hernandeza ušli su u veliku seriju od šest pobjeda i odmaglili Realu na 8 bodova razlike na vrhu ljestvice pa se čini kako bi Barcelona na kraju sezone mogla vratiti titulu prvaka Španjolske u svoje vitrine.

Naravno, morat će nastaviti pobjeđivati u domaćem prvenstvu, čak i na teškim gostovanjima, no ovog vikenda Real uopće ne igra pa se razlika može samo povećati. U tome bi trebala pomoći besprijekorna katalonska vezna linija s Pedrijem i Gavijem u glavnoj ulozi, koji vrlo uspješno dirigiraju igrom svoje momčadi posljednjih tjedana.

Napad Barcelone također je impresivan, s Robertom Lewandowskim koji možda ne trpa golova kao dok je igrao za Bayern, ali polako namješta nišanske sprave i postaje sve važniji na travnjaku. Tu su još igrači poput Raphinhe i Ferrana Torresa koji mogu probiti obranu s krila, zbog čega je trenutno jako teško igrati s Kataloncima.

Jedini problem za Barcelonu u ovoj utakmici je fokus na Manchester United s kojim igra u Europskoj ligi sljedeći četvrtak pa možemo očekivati da će priliku dobiti i neki igrači s klupe, a koncentracija momčadi možda neće svih 90 minuta biti na visini.

Što se pak domaćina tiče, sjećamo se kako je Villarreal pod novim trenerom Quiqueom Setienom svladao Real Madrid na svom stadionu početkom siječnja, no nakon toga rezultati više i nisu bili blistavi.

Trenutno su žuti u seriji od dva poraza i itekako im je potreban dobar rezultat u ovom dvoboju, kojim bi se vratili u borbu za pozicije koje sljedeće jeseni vode u Ligu prvaka. Odgovornost će svakako biti na Gerardu Morenu, centarforu momčadi koji je prebrodio svoje ozljede i polako podiže formu, dok bi važnu ulogu na travnjaku trebao igrati i Alex Baena, strijelac nekih krasnih golova ove sezone.

Dani Parejo u veznoj liniji i Samuel Chukwueze na krilu još su dva važna igrača u sistemu kojeg igra Setien, a unatoč nekolicini ozlijeđenih igrača domaća momčad na stadionu De la Ceramica poslat će na travnjak vrlo opasnu momčad, s kojom se Barcelona sigurno neće lako poigrati…

Prethodni dvoboji:
20.10.22 Barcelona3:0Villarreal LL
22.05.22 Barcelona0:2Villarreal LL
27.11.21 Villarreal1:3Barcelona LL
25.04.21 Villarreal1:2Barcelona LL
27.09.20 Barcelona4:0Villarreal LL

Izostanci i ozljede:

Villarreal: Jackson N. (ozljeda mišića), Jorgensen F. (bolest), Lo Celso G. (ozljeda noge), Pedraza A. (ozljeda bedra), Torres P. (ozljeda mišića).

Barcelona: Busquets S. (ozljeda gležnja), Dembele O. (ozljeda mišića).

Barcelona zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su kladionice u Hrvatskoj proglasile Barcelonu izrazitim favoritom u ovom dvoboju, okolnosti u kojima se igra utakmica govore da to neće ići tako lako.

Villarreal je uvijek inspiriran protiv momčadi s vrha ljestvice, što je pokazao u nedavne dvije utakmice s Realom, dok Barcelona već razmišlja o dvoboju s Manchester Unitedom u četvrtak, za koji će Xavi morati sačuvati neke igrače. Baš zbog toga naša glavna preporuka je oklada dvoznak 1X na Villarreal, uz koeficijent 2.11 koji nudi kladionica 22bet, što postaje dobitno ako domaćin izvuče barem bod u ovom derbiju.

Po istoj logici, ima smisla i oklada koju nudi Rabona, da Barcelona zabija manje od 1.5 gola u nedjelju, uz primamljivi koeficijent 1.95, dok ćete na okladu oba tima daju gol dobiti kvotu 1.75 u kladionici 20bet, što je još jedan smjer u kojem će mnogi krenuti.

Zanimljiva je i oklada da Villarreal dobiva više kartona od Barcelone, uz kvotu 2.16, što možemo očekivati u dvoboju u kojem će domaćin sigurno biti agresivniji, dok je tečaj 2.93 na dosuđeni penal, koji često pada u derbi utakmicama španjolskog prvenstva.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete u kladionici bet365 kvotu 3.10 da će zabiti Gerard Moreno, dok je čak 5.50 na pogodak Samuela Chukwuezea. S druge strane, na Roberta Lewandowskog koeficijent je 2.00, koji raste na 4.00 ako zabije prvi gol na utakmici.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer još će biti lakše detektirati trenutni odnos snaga Villarreala i Barcelone dok je utakmica u tijeku. Klađenje na gol u zadnjih 20 minuta, na što će vam kladionice ponuditi kvotu oko 1.90 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top