Španjolska vs. Švicarska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
W W D D W
  • La Rosaleda stadium
  • Početak: 24. rujan 20:45
Forma:
W L L L D
Španjolska
Poluvrijeme/kraj: 1/12.25
Švicarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se ove subote bespoštedna borba za prvo mjesto u skupini 2 elitnog ranga Lige nacija, s najzanimljivijom utakmicom koja se igra u Zaragozi, gdje će snage odmjeriti Španjolska i Švicarska.

Domaća momčad koju predvodi izbornik Luis Enrique želi nadmašiti Portugal i otići na završnicu ovog europskog reprezentativnog natjecanja, a bod prednosti kojeg ima na vrhu ljestvice daje joj priliku držati sudbinu u vlastitim rukama.

Španjolci su pokazali na prethodnom Europskom prvenstvu da imaju potencijal, a mlada momčad možda je trenutno bez ozlijeđenog Mikela Oyarzabala, no ima pregršt igrača visoke kvalitete, s kojima se može ravnopravno nositi sa svakim u Europi.

Svakako vrijedi izdvojiti veznjaka Pedrija, 19-godišnjeg miljenika izbornika Enriquea koji je predvodnik nove španjolske generacije, a tu su još Gavi i Rodri u sredini terena, kao igrači koji također mogu napraviti prevagu na travnjaku.

Novost u u španjolskoj momčadi je povratak Marca Asensija u ofenzivu, koji je poboljšao svoju formu u dresu Reala, dok je tu i mladi Ferran Torres koji bi lako ove subote mogao biti čovjek odluke, a ne zaboravimo ni Alvara Moratu koji bi trebao započeti na poziciji centarfora.

A Švicarci su s druge strane pod novim izbornikom Muratom Yakinom dokazali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koliko su zapravo sjajni, jer ostavili su Italiju bez izravnog plasmana, što je na kraju “Azzurre” koštalo eliminacije i velikog razočaranja.

Također, prošle godine na Europskom prvenstvu Švicarska je izbacila Francusku, a onda tek nakon penala ispala od ove Španjolske, u utakmici u kojoj je predvođena Harisom Seferovićem u napadu i Xherdanom Shaqirijem u sredini terena igrala jako kvalitetan nogomet.

Izbornik Yakin u Ligi nacija ne bilježi slične uspjehe i posljednje kolo protiv Češke odlučit će hoće li njegova reprezentacija ispasti ili neće, zbog čega je okupio svoje najjače snage, uključujući i Breela Embola, kao igrača s najvećim potencijalom u ofenzivi. Tu je i Chelseajev Dennis Zakaria u veznoj liniji, dok je Yann Sommer bio i ostao golman na kojeg se Švicarska uvijek može pouzdati.

U svakom slučaju, na stadionu La Rosaleda očekujemo zanimljivu utakmicu u kojoj je jasno da je domaćin u ulozi favorita, no morat će to potvrditi i na travnjaku, kad jednom akcija započne…

Prethodni dvoboji:
09.06.22 Švicarska0:1Španjolska ULN
02.07.21 Švicarska1:1*Španjolska EP
14.11.20 Švicarska1:1Španjolska ULN
10.10.20 Španjolska1:0Švicarska ULN
03.06.18 Španjolska1:1Švicarska PRI

Izostanci i ozljede:

Španjolska: Mikel Oyarzabal (ozljeda koljena), Dani Olmo (ozljeda gležnja), Gerrard Moreno (ozljeda mišića).

Švicarska: nema značajnih izostanaka.

Španjolska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Švicarska posljednjih godina pokazala da može napraviti probleme čak i najjačim reprezentacijama na svijetu, trenutni fokus Yakinove momčadi prije svega je na Svjetskom prvenstvu, dok Španjolci puno više grizu u Ligi nacija.

Također, kvaliteta je definitivno na strani mlade i poletne španjolske momčadi za koju vjerujemo da će uspostaviti dominaciju od prve minute u Zaragozi i rano početi nizati prilike. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.25 kojeg nudi bet365, što znači da domaćin mora povesti u prvih 45 minuta i zatim mirno posao privesti kraju.

Riječ je o momčadima koje su pokazale solidan napadački potencijal posljednjih godina, zbog čega će neki poželjeti odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 2.00 koju nudi kladionica 20bet.

Za još malo veći koeficijent pobrinut će se kombinacijska oklada na pobjedu Španjolske uz više od 2.5 gola, za što ćete dobiti 2.35, a ima smisla i oklada koju nudi 22bet, da će gol pasti u oba poluvremena, uz primamljivi koeficijent 1.81.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 2.20 ako zabije Alvaro Morata, dok je na gol Ferrana Torresa koeficijent 2.40. S druge strane, ako zabije Breel Embolo koeficijent je čak 6.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz tečaj 2.75, što možemo zamisliti u ovom dvoboju u kojem bi pritisak na gostujuću posljednju liniju mogao biti konstantan kroz čitavu utakmicu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top