Španjolska vs. Češka – Tipovi za klađenje i najava Lige nacija

Forma:
W D D W W
  • La Rosaleda stadium
  • Početak: 12. lipanj 20:45
Forma:
L D W D D
Španjolska
Više od 2.5 gola1.75
Češka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u završnu fazu ovog ciklusa Lige nacija, s dvobojem Španjolske i Češke koji izaziva pažnju u nedjelju, jer radi se o utakmici u kojoj će pobjednik definitivno osigurati svoje mjesto u elitnom rangu novog europskog reprezentativnog natjecanja i sljedeće sezone.

Prvi okršaj ovih suparnika završio je prošli tjedan rezultatom 2:2, a španjolski izbornik Luis Enrique itekako želi slomiti Češku u uzvratu, kako bi se mogao ravnopravno boriti s Portugalom za prvo mjesto i nastup na završnom turniru Lige nacija.

Španjolcima nedostaju ozlijeđeni Mikel Oyarzabal i Pedri, ali kadar kojeg je Enrique okupio sasvim solidno odrađuje posao, a nakon ove utakmice svi odlaze na odmor, što će biti dodatan motiv da zablistaju po posljednji put na terenu.

Kao i uvijek, mnogo će se očekivati od Alvara Morate, koji drži središnje mjesto u napadu “Furije”, no Ferran Torres i mladi Ansu Fati također mogu napraviti razliku na travnjaku, kao i Marco Asensio koji je nakon duže pauze ponovo u reprezentativnom kadru.

Španjolska je danas spoj mladih i iskusnih nogometaša pa je u momčadi čak i 17-godišnji Gavi, ali i veteran Sergio Busquets, koji i dalje ima važnu ulogu u sredini terena.

Dani Olmo svakako je još jedan nama zanimljiv igrač koji bi mogao dobiti minutažu u ovoj utakmici, a ofenzivi bi se mogli priključiti braniči poput Danija Carvajala i Cesara Azpilicuete pa možemo reći da Španjolska namjerava ovo pretvoriti u sličnu utakmicu kao onu protiv susjedne Slovačke na Europskom prvenstvu, koja je završila demolacijom protivnika.

No, Češka je ipak jača od Slovačke, a izbornik Jaroslav Šilhavy to nam je pokazao na spomenutom Euru, kada je namučio Hrvatsku i izbacio Nizozemsku s turnira.

Sada ista ta družina kreće po novu senzaciju, ali bez nespremnog Patrika Šika koji je daleko najbolji češki nogometaš, što će značajno otežati posao gostujućoj reprezentaciji.

Od uglednih pojedinaca na stadion La Rosaleda istrčat će u češkim redovima Tomas Souček i Vladimir Coufal, obojica članovi West Hama, dok bi u napadu trebao igrati Adam Hložek, veliki talent Sparte Prag. U svakom slučaju, gosti će pokušati organiziranim nogometom parirati Španjolcima, ali ako prime pogodak u ranoj fazi, tada će im biti jako teško izboriti pozitivan rezultat…

Prethodni dvoboji:
05.06.22 Češka2:2Španjolska ULN
13.06.16 Španjolska1:0Češka EP
07.10.11 Češka0:2Španjolska EPK
25.03.11 Španjolska2:1Češka EPK
08.06.97 Španjolska1:0Češka SPK

Izostanci i ozljede:

Španjolska: Pedri (ozljeda stražnje lože), Mikel Oyarzabal (ozljeda koljena).

Češka: Jakub Jankto (ozljeda mišića), Jaroslav Zeleny (ozljeda zgloba), Patrik Šik (ozljeda lista).

Španjolska zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako se u reprezentativnim utakmicama igra u posljednjih godina prilično tvrdo, kada na teren istrče Španjolska i Češka ne možemo očekivati ništa slično, pogotovo u natjecanju kao što je Liga nacija.

Samo prije nekoliko dana dvoboj ovih suparnika završio je 2:2, a mi smatramo da će se jednako otvoreno igrati i u uzvratu. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.75 kojeg nudi kladionica 20bet.

Na pobjedu Španjolske mala je kvota, no ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1 u kladionici bet365 smiješi vam se koeficijent 1.90, koji će se pretvoriti u realnost ako domaćin povede u prvom poluvremenu i zatim mirno privede posao kraju.

Zanimljiva je svakako i oklada koju nudi 22bet, na gol postignut u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.64, a ne smijemo zaboraviti niti kombinacijske oklade kojima je moguće podebljati vaš tečaj. Pa ćete tako na pobjedu Španjolske uz više od 2.5 gola na utakmici dobiti koeficijent 1.93, što itekako možemo zamisliti u dvoboju u Malagi.

Kladiti se možete i na dosuđen penal, uz koeficijent 2.58, a i na autogol na koji ćete dobiti čak 11.00, a viđen je u već spomenutoj utakmici Španjolske i Slovačke na Euru.

Za kraj, spomenimo i klađenje na strijelce, jer smiješi vam se 2.30 ako pogodak zabije Ferran Torres, a 2.60 ako poentira Marco Asensio. S druge strane, uzet ćete čak 7.00 ako zabije mladi Adam Hložek i tako si još malo poveća cijenu na nogometnom tržištu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top