Southampton vs. Tottenham – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W D L D D
  • St. Mary Stadium
  • Početak: 28. prosinac 16:00
Forma:
W W D L W
DOMAĆIN 3.20
Remi 3.42
GOST 2.22
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo dva dana nakon Boxing Day spektakla, većina engleskih nogometnih klubova ponovo mora u akciju, jer je na rasporedu novo kolo Premiershipa. A ovog utorka vrlo zanimljivu utakmicu igraju Southampton i Tottenham, koja će nam pokazati tko u boljoj formi dočekuje novu kalendarsku godinu.

Već niz godina u elitnom rangu engleskog nogometa Southampton je pojam prosječnosti. Znao se mučiti u prvom dijelu prvenstva pa izvlačiti u drugom. No, čak i kad bi dobro otvorio sezonu, uvijek završava u sredini poretka, bez pravih ambicija ostvariti nešto više.

Pod vodstvom trenera Ralpha Hasenhüttla “sveci” se trenutno nalaze u donjem domu ljestvice, ali nisu među najozbiljnijim kandidatima za ispadanje. Ipak, u seriji su od šest utakmica bez pobjede i morat će se trgnuti na ulazu u 2022. godinu, ako žele dočekati proljeće bez stresa.

Njemački stručnjak u svojim redovima nema velikih zvijezda, a ističu se tek veznjak James Ward-Prowse koji ima važnu ulogu u sredini terena, dok je Albanac Armando Broja najbolji strijelac, s 4 postignuta pogotka.

Ima još Southampton nekoliko poznatih igrača, kao što su škotski napadač Charlie Adams i norveški veznjak Mohamed Elyounoussi, no nitko od njih se nije istaknuo posebno dobrim igrama ove sezone.

S druge strane, Tottenham ima kvalitetu na svojoj strani, ali tek počinje pokazivati svoj potencijal, pod uglednim Antonijom Conteom, koji ga je nedavno preuzeo.

Spursi su u borbi za četvrtu poziciju, koja vodi sljedeće sezone u Ligu prvaka, a glavni rivali su mu Arsenal i Manchester United. Koronavirus se pobrinuo da ovom londonskom klubu prosinac bude težak mjesec i ima mnogo odgođenih utakmica, no remi 2:2 s Liverpoolom označio je novi uzlet i početak bolji dana u svlačionici.

Ključne figure bile su i ostale Son Heung-Min te Harry Kane u ofenzivi, koji bi trebali slomiti protivnika u ovoj utakmici, no to neće biti moguće bez pomoći suigrača, kroz organiziranu igru svih 90 minuta.

U svakom slučaju, čeka nas vrlo zanimljiv dvoboj na stadionu St. Mary, koji će nam dati odgovore na pitanje ima li Tottenham potencijal boriti se do samog kraja za mjesto u Ligi prvaka, kao i na pitanje je li Southampton zreo još jednom osigurati opstanak u Premiershipu ili će se mučiti do samog kraja…

Prethodni dvoboji:
21.04.21 Tottenham2:1Southampton PL
20.09.20 Southampton2:5Tottenham PL
05.02.20 Tottenham3:2Southampton FAC
25.01.20 Southampton1:1Tottenham FAC
01.01.20 Southampton1:0Tottenham PL

Izostanci i ozljede:

Southampton: Stuart Armstrong (ozljeda lista), Alex McCarthy (ozljeda bedra), Fraser Forster (ozljeda mišića), Sam McQueen (ozljeda koljena).

Tottenham: Cristian Romero (ozljeda prepone), Bryan Gil (bolest), Ryan Sessegnon (ozljeda mišića).

Tottenham zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako nije bio jedan od najpouzdanijih klubova za klađenje ove sezone, Tottenham pod Conteom radi pozitivne korake prema naprijed i vjerujemo da će se to ovog tjedna potvrditi na travnjaku.

Southampton zna biti neugodan protivnik onima koji se bore za najviša mjesta na ljestvici, no vjerujemo da će Spursi opravdati ulogu favorita u ovom dvoboju. Zato je naša prva preporuka pobjeda Tottenhama, uz koeficijent 2.22 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također vjerujemo da u ovom susretu golova neće nedostajati, jer i jedni i drugi nisu zadovoljni tek osvojenim bodom. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.90.

Za one pak koji žele uloviti malo veći koeficijent, postoje dvije zanimljive mogućnosti. Prva je hendikep -1.5 gol na Tottenham, uz kvotu 4.20, što znači da gosti moraju pobijediti s najmanje dva razlike. Druga opcije je poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 3.48, što znači da Spursi moraju povesti u prvom poluvremenu i zadržati prednost do kraja.

Za kraj, spomenimo i autogol, koji itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici, uz koeficijent čak 8.00, dok ćete na kombinaciju penala i isključenja dobiti čak 11.00, a nije nemoguće da će se dogoditi…

Southampton - Tottenham Koeficijenti

22bet

2.22

Pobjeda Tottenhama

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.90

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top