Newcastle vs. Manchester U. – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L L L W D
  • St. James Park
  • Početak: 27. prosinac 21:00
Forma:
W D W W D
Newcastle
Oba daju gol: Da1.78
Manchester U.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Englesko nogometno prvenstvo ne miruje u doba blagdana. Boxing Day označava početak nemilosrdnog tjedna za momčadi u Premiershipu, tijekom kojeg igraju praktički svaki drugi dan, a ovog ponedjeljka na scenu izlaze Newcastle i Manchester United, u dvoboju u kojem i jedni i drugi traže pobjedu.

Newcastle je možda dobio najbogatijeg vlasnika u elitnom rangu engleskog prvenstva, ali zasad mu to puno ne pomaže. Momčad sa sjevera Engleske i dalje se nalazi u zoni ispadanja, a novi trener Eddie Howe nije uspio puno toga promijeniti, otkad je preuzeo klupu.

U posljednje tri utakmice Newcastle je doživio tri teška poraza, od Leicestera, Liverpoola i Manchester Cityja, a sada ga čeka okršaj s još jednim protivnikom iz gornjeg dijela ljestvice.

Što je najgore, samo dva igrača domaćih zaslužuju prolaznu ocjenu ove sezone. Prvi je krilni ofenzivac Allan Saint-Maximin, koji predstavlja opasnost na lijevoj strani, dok je Callum Wilson dodao šest pogodaka i najbolji je strijelac Newcastlea u Premiershipu.

No, zasad je to sve nedovoljno za ostatak među elitom i “svrake” će se morati trgnuti, protiv protivnika koji je već gubio ove jeseni o klubova slične snage.

Istina je, Manchester United ne briljira u domaćem prvenstvu, ali nekako je prebrodio tešku seriju utakmica i sada je napokon u nizu od 5 utakmica bez poraza.

Trener Ralf Rangnick donio je određeni stupanj ozbiljnosti otkad je preuzeo momčad, no još uvijek ne možemo biti sigurni koji su zapravo dometi ovosezonskog Manchester Uniteda.

Puno se toga vrti oko Cristiana Ronalda, koji je zagospodario u svlačionici, s Brunom Fernandesom kao svojim pobočnikom. No, dio ekipe još nije prihvatio takvu hijerarhiju i to se osjeća na travnjaku.

Najgore je prošao Edinson Cavani koji je završio duboko na klupi, a na terenu pozitivno izgledaju još Mason Greenwood i Luke Shaw, itekako korisni u ofenzivi.

U svakom slučaju, Manchester United dolazi na St. James Park kao favorit kojeg mnogi vide kao pobjednika u ovoj utakmici, no domaćin ima druge planove. Znamo da se Newcastle uvijek digne u drugom dijelu sezone, koji započinje upravo krajem prosinca pa možemo očekivati bolje izdanje crno-bijelih u utakmicama koje dolaze, uključujući i ovu…

Prethodni dvoboji:
11.09.21 Manchester Utd.4:1Newcastle PL
21.02.21 Manchester Utd.3:1Newcastle PL
17.10.20 Newcastle1:4Manchester Utd. PL
26.12.19 Manchester Utd.4:1Newcastle PL
06.10.19 Newcastle1:0Manchester Utd. PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Dummett P. (ozljeda lista), Fernandez F. (udarac), Lewis J. (ozljeda bedra).

Manchester U.: Pogba P. (ozljeda bedra), Cavani E. (ozljeda tetive), Lindelof V. (ozljeda mišića), Martial A. (ozljeda mišića).

ManUtd zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da Newcastle nije pokazao mnogo toga dobrog na terenu u posljednje tri utakmice, no blagdansko razdoblje je nešto sasvim drukčije i vjerujemo da će Howe uspjeti izvući iz svojih igrača više, barem u ofenzivi.

Zato od svih ponuđenih oklada biramo oba tima daju gol, uz koeficijent 1.78, vjerujući da će se igrati otvoreno, kao i u prethodnim međusobnim dvobojima te da će i jedni i drugi imati faza u kojima će stvarati izrazite prilike za pogodak.

Također smatramo da će u božićno vrijeme proraditi Cristiano Ronaldo, fizički najbolje pripremljen nogometaš svoje generacije. Na gol Ronalda je kvota 1.66, što je i naša druga preporuka u ovoj utakmici.

Od ostalog, na dosuđeni penal je koeficijent 2.35, što uvijek ima smisla kad igraju “crveni vragovi”, a u ovom dvoboju ne bi nas iznenadilo ni isključenje, uz kvotu 5.40.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer ovo je utakmica o kojoj ćemo imati bolju sliku kad jednom započne. Oklada da će još jedan gol pasti u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent koji će se kretati oko 1.85, djeluje primamljivo i treba je uzeti u obzir, ovisno o kretanju rezultata…

Newcastle - Manchester U. Koeficijenti

22bet

1.78

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.66

Gol Ronalda

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top