Manchester City vs. Leicester – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W L W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 26. prosinac 16:00
Forma:
D W L L D
Manchester C.
Manje od 3.5 gola1.81
Leicester
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za Boxing Day! Dan nakon Božića uvijek je u Engleskoj posvećen nogometu, a iako su zbog pandemije neke utakmice Premiershipa odgođene, zanimljivih okršaja neće nedostajati, uključujući i onaj Manchester Cityja s Leicesterom, koji izaziva najviše pažnje.

Momčad Pepa Guardiole u velikoj je formi. U posljednje dvije utakmice utrpala je Leedsu i Newcastleu ukupno 11 golova, a počinje se i odvajati ispred Liverpoola i Chelseaja, koji posustaju u zimskom dijelu sezone.

Sve miriše na obranu titule prvaka nebesko plavih, ali ove nedjelje čeka ih neugodan protivnik, koji ih je svladao u Community Shield dvoboju na otvaranju sezone. Što je posebno zanimljivo, Leicester je prethodnih godina znao pobjeđivati i na Etihadu, čak i u najboljim sezonama “građana”.

No, ovaj put situacija na tablici govori da je Manchester City izraziti favorit, s Bernardom Silvom koji briljira u sredini terena, kao i Kevinom de Bruyneom koji igra sve bolje.

Guardiola na raspolaganju ove sezone nema izrazitog strijelca, ali golovi padaju sa svih pozicija pa će gosti morati paziti i na Phila Fodena, Riyada Mahreza, kao i Raheema Sterlinga.

A Leicester izbjeći poraz može isključivo organiziranim i ozbiljnim nogometom, čega je Brendan Rodgers itekako svjestan. Iza momčadi je bolno ispadanje iz Liga kupa, u utakmici protiv Liverpoola u kojoj su primili gol za izjednačenje duboko u sudačkoj nadoknadi. No, taj je dvoboj pokazao i da se “lisice” trenutno mogu ravnopravno boriti sa svima.

Najviše će se po običaju očekivati od Jamieja Vardyja, strijelca 9 golova u Premiershipu ove sezone, dok će ključnu ulogu u sredini imati Yuri Tielemans, koji ne samo što vuče igru Leicestera, već i zabija važne pogotke posljednjih godina.

Za pozitivan rezultat morat će se priključiti i ostali, prije svega u obrani, u kojoj gospodari Caglar Söyüncü. Sigurno će puno posla imati i Kasper Schmeichel, no znamo koliko je toga u stanju obraniti Danac kad ima svoj dan pa pred domaćim napadačima sigurno nije lak posao.

U svakom slučaju, bit će to vrlo zanimljiv okršaj, između dvije ambiciozne momčadi koje bi voljele u posljednjim danima kalendarske godine upisati još pokoju pobjedu. Radi se zapravo o dva Cityja, od kojih je domaćin ugledniji i kvalitetniji, ali i gosti znaju kako je osvojiti titulu u engleskom prvenstvu, što su napravili 2016. godine. Od tada ih više baš nitko ne podcjenjuje…

Prethodni dvoboji:
11.09.21 Leicester0:1Manchester City PL
07.08.21 Leicester1:0Manchester City CS
03.04.21 Leicester0:2Manchester City PL
27.09.20 Manchester City2:5Leicester PL
22.02.20 Leicester0:1Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Delap L. (ozljeda gležnja), Mendy B. (suspenzija), Torres F. (ozljeda stopala).

Leicester: Benković F. (bolest), Choudhury H. (bolest), Daley-Campbell V. (bolest), Fofana W.(slomljena noga), Justin J. (ozljeda koljena).

ManCity zabija manje od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice proglasile su Manchester City tolikim favoritom u ovom dvoboju, da se ne isplati igrati na čistu pobjedu domaćina.

No, zapravo u utakmicama ovih momčadi u prošlosti nije padalo mnogo golova i možemo očekivati još jedan čvrsti okršaj. Zato je naša prva preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, uz koeficijent 1.81.

Za one koji žele još veći koeficijent, tu je oklada na prvo poluvrijeme X, uz kvotu čak 2.70, a Leicester je definitivno u stanju izdržati na Etihadu barem 45 minuta.

Zanimljiva se čini i oklada da će Manchester City zabiti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 2.05, a kladionica 22bet daje vam čak 1.54 kvotu da u ovom dvoboju neće biti dosuđen penal.

Za kraj, spomenimo klađenje uživo, gdje bi moglo biti zaista zanimljivih opcija za igru, jer kladionice izrazito precjenjuju domaćina, a ako se na travnjaku situacija pokaže drukčijom, bit će moguće uloviti obećavajuće koeficijente i to na više različitih mjesta…

Manchester C. - Leicester Koeficijenti

22bet

1.81

Manje od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.70

Prvo poluvrijeme X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top