Chelsea vs. Brighton – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W D D W
  • Stamford Bridge
  • Početak: 29. prosinac 20:30
Forma:
W L D D D
Chelsea
Oba daju gol: Ne1.63
Brighton
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao i na kraju svake kalendarske godine, travnjaci u engleskom Premiershipu ne miruju, a ove srijede na rasporedu je okršaj Chelseaja i Brightona u Londonu, u kojem domaći ne smiju posrnuti, ako želi ostati u igri za osvajanje titule.

Momčad Thomasa Tuchela sjajno je otvorila sezonu i dugo vodila na ljestvici, no nekoliko loših utakmica u studenom i prosincu dopustilo je Manchester Cityju i Liverpoolu da preskoče plave iz Londona, koji na ulazu u 2022. godinu gotovo da nemaju više pravo na pogrešku.

Chelsea je imao dosta problema s ozljedama, ali i formom ključnih igrača, no posljednje gostovanje kod Astone Ville potvrdilo je da se momčad ipak diže. Zabio je u toj utakmici napokon i Romelu Lukaku, koji je doveden kao veliko pojačanje, no zasad još uvijek ne trpa golove dovoljno redovito.

U napadu Chelseaja trenutno su još Christian Pulišić i Callum Hudson-Odoi, koji mogu napraviti razliku na travnjaku, a nakon ozljede koja ga je udaljila s travnjaka tijekom jeseni, u momčad se vratio i naš Mateo Kovačić, koji bi mogao dobiti priliku u ovoj utakmici.

A Brighton definitivno ne spada među najteže protivnike za aktualnog prvaka Europe, no riječ je o momčadi koja se učvrstila u sredini ljestvice i imala je već nekoliko pozitivnih bljeskova ove sezone.

Trener Graham Potter dobro je posložio svoje igrače koji nisu izgubili ni od Arsenala ni od Liverpoola, a upisali su i pobjedu protiv Leicestera.

Francuski napadač Neil Maupay sa 7 postignutog golova vodeći je strijelac ovog kluba u engleskom prvenstvu, a u ofenzivi Potter još može računati na Dannyja Welbecka i Leandra Trossarda, dobro nam poznati dvojac.

Brighton je poznat po tome što igra čvrsto i ne zabija mnogo pogodaka, ali marljivo skuplja bodove i već polako osigurava svoj primarni cilj, ostanak u engleskom Premiershipu.

No, na Stamford Bridgeu gostima neće biti jednostavno izbjeći poraz, protiv protivnika koji ima sve što je potrebno da se bori za titulu prvaka Engleske do samog kraja, što namjerava još jednom potvrditi i ove srijede…

Prethodni dvoboji:
21.04.21 Chelsea0:0Brighton PL
20.09.20 Brighton1:3Chelsea PL
05.02.20 Brighton1:1Chelsea PRI
25.01.20 Brighton1:1Chelsea PL
01.01.20 Chelsea2:0Brighton PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Chilwell B. (bolest), Havertz K. (bolest), Loftus-Cheek R. (ozljeda mišića), Werner T.(bolest), Ziyech H. (ozljeda lista).

Brighton: Alzate S. (ozljeda gležnja), Dunk L. (ozljeda koljena), Locadia J. (bolest), Sarmiento J. (ozljeda bedra), Steele J. (bolest).

Chelsea zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što to uvijek bude kad veliki klub dočekuje protivnika srednje snage, online kladionice ponudile su prilično nizak koeficijent na pobjedu Chelseaja, koji bi trebalo kombinirati bar s još jednom okladom, za pristojan dobitak.

Mi pak izdvajamo nešto bolju opciju, s obzirom da Tuchelova momčad igra dobro organiziran nogomet koji protivniku ne daje mnogo prostora. Dakle, naša prva preporuka je oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.63.

Također vjerujemo da će Romelu Lukaku doći na svoje u ovoj utakmici i pokazati koliko je zapravo dobar. Zbog toga je naš drugi izbor oklada na gol Lukakua, uz kvotu 1.80.

Postoje još dvije oklade koje izgledaju primamljivo. Rabona nudi 1.60 da će Chelsea zabiti više od 1.5 gola, što bi se trebalo dogoditi, dok ćete u 22bet dobiti 2.64 na dosuđeni penal, koji je postao uobičajen kad igraju plavi iz Londona. A oni koji vole ogromni kvote poželjet će odigrati na penal i isključenje, što ide uz izuzetno atraktivni koeficijent 11.00.

Za kraj, spomenimo naravno i okladu poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.99, koja će postati dobitna ako Chelsea povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do kraja, što zvuči vrlo izgledno, s obzirom na odnos snaga i kvalitetu koja je debelo na strani domaćina…

Chelsea - Brighton Koeficijenti

22bet

1.63

Oba NE daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.80

Gol Lukakua

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top