Šibenik vs. Lokomotiva – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D L W D W
  • Subicevac
  • Početak: 29. srpanj 18:55
Forma:
W L L L L
Šibenik
Dvoznak: 1X1.85
Lokomotiva
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vodeće europske nogometne lige možda još uvijek miruju, ali naša Prva HNL već je u punom pogonu, čije će treće kolo otvoriti ovog petka međusobnim dvobojem Šibenik i Lokomotiva.

Domaća momčad predvođena novim trenerom Damirom Canadijem na zadovoljavajući je način otvorila sezonu, čvrstima utakmicama protiv Rijeke i Gorice u kojima je osvojila bod i primila samo jedan pogodak.

No, Šibenik želi više od toga, jer svjestan je da bi se mogao naći u borbi za opstanak ako ne počne pobjeđivati. Ipak, sa svojim igračkim kadrom definitivno se ima pravo nadati mjestu iznad zone ispadanja, pogotovo kad znamo da su u klub dovedeni Duje Čop i Enes Grezda, kao dva prokušana ofenzivca koji bi u domaćem prvenstvu trebali doći na svoje.

Šibenik je možda ove godine ostao bez nekih kvalitetnih igrača prema naprijed, uključujući Antonija Marina te Marina i Antonija Jakoliša, no daroviti Ivan Delić još je u momčadi pa bi ova družina koja još nije poentirala u novoj sezoni ipak trebala početi zabijati u utakmicama koje dolaze.

U sredini terena pak minutažu ove sezone dobiva trenerov sin Marcel Canadi, a tu je i Japanac Haruki Arai koji je stigao iz Osake i već u prva dva kola napravio više od razvikanog Indijca Sandesha Jinghana, koji je došao prošle godine i otišao bez odigrane minute u šibenskom dresu.

Svakako treba spomenuti još discipliniranu šibensku obranu predvođenu Lovrom Rogićem među vratnicama koja igra dobro ovog ljeta i trebala bi predstavljati čvrstu bazu za uspon momčadi prema sredini ljestvice.

A Lokomotiva je porasla u očima kladionica nakon tijesnog poraza od Dinama i impresivne pobjede protiv Osijeka u prošlom kolu, čime je trener Silvijo Čabraja još jednom pokazao da radi odličan posao na čelu ekipe.

Iako bez teško ozlijeđenog Lukasa Kačavende, “Lokosi” izgledaju solidno na travnjaku u Prvoj HNL, nakon što su tijekom ljeta u prijateljskim utakmicama uglavnom gubili utakmice. U napadu se zasad ističu Sandro Kulenović i Ibrahim Aliyu, dok se na pravi način priključio ofenzivi i Blaž Bošković, koji je svojim golovima potopio Osječane.

U momčadi su još iskusni Josip Pivarić te daroviti veznjak Enis Çokaj pa Lokomotiva ima i dalje potencijala, no i mnogo slabosti, prije svega u obrani zbog kojih ne može sa sigurnošću računati na pozitivan ishod dvoboja na Šubićevcu, u kojem će domaćin biti itekako motiviran ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu…

Prethodni dvoboji:
20.05.22 Lokomotiva2:1Šibenik HNL
11.03.22 Šibenik1:4Lokomotiva HNL
05.12.21 Lokomotiva2:1Šibenik HNL
18.09.21 Šibenik1:0Lokomotiva HNL
30.04.21 Lokomotiva0:2Šibenik HNL

Izostanci i ozljede:

Šibenik: nema značajnih ozljeda.

Lokomotiva: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena).

Šibenik zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Lokomotiva je svojim dobrim ulaskom u sezonu možda zaslužila poštovanje online kladionica koje su je proglasile izrazitim favoritom za pobjedu u ovoj utakmici, no kad jednom akcija krene pokazat će se da to i neće biti tako jednostavno.

Šibenik je pod austrijskih trenerom hrvatskih korijena dobio na prijeko potrebnoj disciplini koju “Lokosi” nemaju i definitivno ima šanse izvući pozitivan rezultat na svom stadionu. Domaćin po svojoj kvaliteti ne zaostaje za Lokomotivom, zbog čega je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na Šibenik, uz koeficijent 1.85 kojeg nudi kladionica 22bet.

Iza Šibenčana su dvije čvrste utakmice u kojima nije palo mnogo golova, ali s Lokomotivom bi moglo biti drukčije, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što ćete uzeti kvotu 1.80 u kladionici bet365.

A kladionica 20bet specijalizirala se za kombinacijske oklade kojih nudi pregršt, a na ovoj utakmici izdvajamo dvoznak na Šibenik uz više od 2.5 gola, za što ćete dobiti primamljivi koeficijent 4.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer pravi odnos snaga ove dvije momčadi bit će jasniji kad se utakmica krene odvijati pred našim očima. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 kod najdarežljivijih kladionica djeluje u ovom trenutku primamljivo, a bit će lakše pogoditi i ishod utakmice, kao i tko sljedeći zabija, kad jednom dvoboj bude u tijeku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top