Osijek vs. Kizil-Žar – Tipovi za klađenje i najava Europske konferencijske lige

Forma:
L W W W W
  • Gradski vrt
  • Početak: 28. srpanj 20:30
Forma:
L L L D L
Osijek
Oba daju gol: Ne1.71
Kizil Žar
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon razočaravajućeg poraza od Lokomotive ove nedjelje, nogometaši Osijeka vraćaju se svojim europskim izazovima i pokušat će u četvrtak na domaćem terenu dovršiti posao protiv kazahstanskog Kizil-Žara, u drugom pretkolu kvalifikacija za Europsku konferencijsku ligu.

Momčad koju već treću sezonu vodi Nenad Bjelica nikako da postigne konstantnost igre, unatoč kvalitetnom igračkom kadru koji definitivno može više.

Da je Osijek ponekad samom sebi najveći neprijatelj pokazala je i utakmica u Kazahstanu u kojoj je mirno vodio, da bi u završnici Darko Nejašmić postigao autogol gotovo s centra za konačnih 2:1.

Svejedno, Osječani su u ovom susretu u ulozi izrazitog favorita za prolazak dalje, jer ne samo što startaju s prednošću na svom stadionu, već imaju i kvalitetu više u odnosu na skromnog protivnika, a i neke igrače poput Laszla Kleinheislera koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu.

Mađarski veznjak odlično je otvorio sezonu i sada mu se samo drugi trebaju priključiti, prije svega Kristijan Lovrić koji je doveden kao veliko pojačanje iz Gorice, ali još uvijek nije pokazao svoj puni potencijal u novom dresu.

Bjelica u napadu ima brojna rješenja, ali stalno rotira momčad i nikako da dobije standardnu ekipu na koju može računati. Mihret Topčagić jedan je od kandidata za start od prve minute protiv Kazahstanaca, ali tu su još Ramon Mierez te Antonio Mance koji imaju jednaku kvalitetu i nadaju se minutaži.

No, glavna bitka vodit će se na sredini travnjaka, gdje neće biti mjesta za posrtaje i krive procjene, a igrači poput Ivana Fiolića i Mije Caktaša trebali bi donijeti prevagu vrijednu prolaska u sljedeću rundu kvalifikacija.

S druge strane, Kizil-Žar dolazi u Osijek bez ikakvog pritiska, jer momčad koju vodi trener Ali Alijev potpuni je autsajder u europskim okvirima, a u posljednje vrijeme redovito gubi utakmice i u Kazahstanu, gdje se na polovici sezone nalazi tek na 12. mjestu.

Klub iz Petropavlovska u svojim redovima ima hrvatskog braniča Matea Mužeka, kao i opasnog Crnogorca Darka Zorića u ofenzivi, dok su tu još tamnoputi veznjaci Jordan N’kololo i Mouse Konne kao igrači solidnih mogućnosti.

Kizil-Žar je imao neke šanse za postići pogodak u prvoj utakmici i pogodio je gredu, ali morao je čekati da si Osijek sam zabije kako bi uzvratna utakmica u Gradskom vrtu dobila na neizvjesnosti. Ipak, sve ukazuje da je domaćin veliki favorit koji bi definitivno trebao pred svojim navijačima osigurati prolazak dalje…

Prethodni dvoboji:
21.07.22 Kizil-Žar1:2Osijek EKL

Izostanci i ozljede:

Osijek: nema značajnih ozljeda.

Kizil-Žar: nema značajnih ozljeda.

Kizil-Žar ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Osijek pokazao ranjivost za vikend u Kranjčevićevoj, vjerujemo da će momčad Nenad Bjelice u Europi ipak pokazati puno moćnije i ozbiljnije lice.

Možemo očekivati da se protiv Kizil-Žara Osječani u potpunosti nametnu na terenu i dominiraju svih 90 minuta, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za prolazak dalje. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba NEĆE dati gol, uz kvotu 1.71 koju nudi 20bet, što znači da barem jedna mreža na kraju utakmice mora ostati netaknuta.

Po istoj logici svakako je zanimljiva i oklada na pobjedu Osijeka bez primljenog pogotka, za koju ćete dobiti odličan koeficijent 2.19, što će mnogi igrači definitivno pokušati odigrati.

Tu je naravno i hendikep -1.5, uz kvotu 2.12 koju nudi 22bet, što znači da Osijek mora pobijediti s najmanje dva razlike, a druga opcija je poluvrijeme/kraj 1/1 uz koeficijent 1.97, koja postaje dobitna ako domaćin povede u prvih 45 minuta i zatim zadrži prednost do samog kraja utakmice.

Neki kladitelji fokusirat će svoju okladu na Kizil-Žar i odigrati ono što nudi Rabona, koeficijent 1.90 da gost neće zabiti pogodak.

Za kraj, spomenimo još kombinacijsku okladu na pobjedu Osijeka uz više od 2.5 postignutih golova na utakmici, na što možete uzeti kvotu 2.06, a ima smisla odigrati ako vjerujete da će se dvoboj u Gradskom vrtu pretvoriti u golijadu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top