Liverpool vs. Manchester City – Tipovi za klađenje i najava Community Shielda

Forma:
L W W L L
  • King Power Stadium
  • Početak: 30. srpanj 18:00
Forma:
W W W D W
DOMAĆIN 2.81
Remi 3.39
GOST 2.45
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prvi veliki okršaj engleskog nogometa na rasporedu je ove subote, kada će snage odmjeriti u Leicesteru momčadi Liverpoola i Manchester Cityja, u borbi za Community Shield.

Radi se o dvije ekipe koje su briljirale prošle sezone u svim natjecanjima, a Liverpoolu su pripale titule u FA Cupu i Liga Cupu, dok je City trijumfirao u Premiershipu. U međusobnim pak dvobojima “Redsi” su u pravilu tada bili bolji, što Pep Guardiola želi promijeniti što prije.

Manchester City dosta je prodavao ovog ljeta i nema više u momčadi Raheema Sterlinga, kao ni Gabriela Jesusa, no u napad je stigao moćni Erling Haaland, što će nebesko plave učiniti još opasnijima u fazi napada.

Guardiola na raspolaganju ima i dalje Kevina de Bruynea, daleko najboljeg veznjaka engleskog Premiershipa, a tu je još i Bernardo Silva, kao igrač koji uvijek dolazi iz drugog plana i nerijetko zabija.

Bit će ovo druga sezona Jacka Grealisha u novom klubu i očekuje se od njega iskorak, a vidjet ćemo kako će se u veznu liniju uklopiti Kalvin Phillips koji je prešao u City ovog ljeta iz Leedsa. Naravno, Riyad Mahrez još jedno je odlično rješenje koje ima Guardiola pa možemo očekivati da će aktualni prvak igrati odlično i u novoj sezoni.

A Liverpool koji je briljirao prošle sezone prolazi svojevrsnu transformaciju pod Jürgenom Kloppom koji je ponovo vrlo aktivan na nogometnom tržištu.

Uz čak 75 milijuna eura odštete u klub je stigao Darwin Nunez iz Benfice, a trebao bi u fazi napada zamijeniti Sadija Manea koji je odlučio karijeru nastaviti u redovima Bayerna.

Klopp je tome dodao mladog Portugalca Fabija Carvalha iz Fulhama, a puno toga će se i dalje vrtjeti oko Mohameda Salaha, koji bi svojim golovima trebao crvene voditi prema pobjedama.

Liverpool ovog ljeta nije izgledao sjajno u prijateljskim utakmicama, jer doživio je težak poraz od Manchester Uniteda u Bangkoku, a svladao ga je i Real te Salzburg, u generalnoj probi pred ovaj dvoboj Community Shielda.

Baš zbog toga ova utakmica na King Power stadionu najbolje će nam otkriti je li novi Liverpool ipak slabiji od onog prošlogodišnjeg, u dvoboju protiv najtežeg mogućeg protivnika iz elitnog ranga engleskog nogometa…

Prethodni dvoboji:
16.04.22 Manchester City2:3Liverpool FAC
10.04.22 Manchester City2:2Liverpool PL
03.10.21 Liverpool2:2Manchester City PL
07.02.21 Liverpool1:4Manchester City PL
08.11.20 Manchester City1:1Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Liverpool: Diogo Jota (ozljeda mišića).

Manchester City: Mendy B. (suspenzija), Sarmiento D. (ozljeda mišića).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Liverpool prošle sezone odlično izgledao u međusobnim dvobojima protiv Manchester Cityja, a vjerujemo i da će ponovo igrati važnu ulogu na engleskoj i međunarodnoj sceni, ova utakmica ipak dolazi u loše vrijeme za Kloppa i njegovu družinu.

“Redsi” u ovom trenutku ne izgledaju impresivno na travnjaku, a posebno slab dojam odaje obrana koja će teško zadržati fantastične napadače Manchester Cityja, ako značajno ne podigne nivo igre u subotu. Mi ne vjerujemo da će se to dogoditi i zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Manchester Cityja u regularnom vremenu, uz koeficijent 2.45 kojeg nudi kladionica 20bet.

S obzirom na to da su napadački dijelovi obje momčadi u prethodnim dvobojima bili uspješniji od defenzive, mnogi kladitelji poželjet će odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.83 koju nudi 22bet.

Što se pak strijelaca tiče, bet365 daje koeficijent 2.10 da će gol zabiti Erling Haaland, a čak 4.75 ako to bude prvi gol na utakmici. Na pogodak pak Kevina de Bruynea dobit ćete koeficijent 4.00, a na Bernarda Silvu čak 4.50.

Radi se o utakmici u kojoj dosuđeni penal ne bi bio iznenađenje, uz kvotu 2.64, a nije nemoguć niti autogol, za kojeg ćete dobiti čak 7.00 ako se pretvori u realnost.

Za kraj, spomenimo i okladu na gol postignut u oba poluvremena, uz koeficijent 1.72, što se definitivno može očekivati kad igraju ovakve dvije momčadi, u fazi sezone kada obrane još uvijek nisu na svom najboljem nivou…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top