Šibenik vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W L L W W
  • Subicevac
  • Početak: 29. siječanj 17:05
Forma:
W D W D D
Šibenik
Oba daju gol: Da1.94
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon nešto više od mjesec dana pauze, Prva HNL vraća se ovog vikenda na nogometnu scenu, s nekoliko zanimljivih utakmica, od kojih će svakako mnogo pažnje privući lokalni derbi Šibenika i Hajduka, koji se igra u subotu.

Šibenik svakako spada među najugodnija iznenađenja prvog dijela sezone, jer momčad koju trenutno vodi Ferdo Milin istaknula se napadačkim nogometom, u kojem su do izražaja došli mladi talenti u ofenzivi.

Vođa Šibenika bio je tijekom jeseni Marin Jakoliš, strijelac 10 pogodaka koji je došao na posudbu upravo iz Hajduka, no ne možemo očekivati da će zaigrati u ovoj utakmici, jer ga matični klub do ponedjeljka namjerava prodati u drugu talijansku ligu.

Međutim, šibenski klub ima još nekoliko odličnih igrača prema naprijed, od kojih valja izdvojiti Ivana Delića i Antonija Marina, koji su se sjajno nadopunjavali s Jakolišem i obojica zabili po pet pogodaka u sezoni.

U Šibeniku igra još nekoliko kvalitetnih igrača u sredini terena, prije svega Antonio Jakoliš i Stipe Bačelić-Grgić, dok je slabiji dio obrana, no to ga nije spriječilo da s čistih 2:0 pobijedi Hajduk na domaćem terenu, u prvom međusobnom dvoboju ove sezone.

Splićani nemaju namjeru dopustiti da se to ponovi i ganjat će pobjedu u gostima, koja bi momčad Valdasa Dambrauskasa zadržala u borbi za titulu prvaka.

Hajduk ima vrlo kvalitetnu momčad, zahvaljujući mudroj politici transfera prošlog ljeta, što je netipično za ovaj klub, ali čini se da dolaze bolja vremena na Poljud. Marko Livaja apsolutni je vođa momčadi i najbolji nogometaš godine u Prvoj HNL, prema izboru kapetana pa će o njemu mnogo toga ovisiti i na ovom gostovanju.

U ofenzivi bi mu društvo trebao praviti Jan Mlakar, a tu je i talentirani Stipe Biuk, dok u sredini terena gospodari Filip Krovinović, koji se dobro uklopio u momčad.

Iako ima Nikolu Katića i Gergu Lovrencsicsa u zadnjoj liniji, Hajdukova obrana pokazivala je dosta slabosti u prethodnim utakmica i to je nešto na čemu Dambrauskas treba najviše raditi.

U svakom slučaju, čeka nas na Šubićevcu vrlo zanimljiv dvoboj, između mlade poletne momčadi i iskusnog kolektiva punog kvalitete pa će ove subote ljubitelji domaćeg nogometa svakako imati prilike uživati…

Prethodni dvoboji:
17.10.21 Šibenik2:0Hajduk HNL
01.08.21 Hajduk1:0Šibenik HNL
16.05.21 Šibenik0:2Hajduk HNL
20.03.21 Hajduk1:0Šibenik HNL
22.01.21 Šibenik0:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Šibenik: Marin Jakoliš (transfer).

Hajduk: Samuel Eduok (ozljeda koljena), Mario Čuić (ozljeda gležnja).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su online kladionice proglasile Hajduk apsolutnim favoritom u ovom dvoboju, nije loše biti oprezan, jer u prethodnom dvoboju Splićani se nisu dobro proveli na Šubićevcu. Poraz 2:0 vjerojatno se neće ponoviti, ali radi se o lokalnom derbiju u kojem je domaćin uvijek izuzetno motiviran i to treba svakako uzeti u obzir.

Vjerujemo da nas ovaj put čeka otvorena utakmica u kojoj će i jedni i drugi imati pregršt prilika poentirati i smatramo da će se to i dogoditi pa je naša prva preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.94.

Iako tereni u Prvoj HNL nisu optimalni u siječnju i veljači, smatramo da nas svejedno čeka golijada u Šibeniku, zbog čega je naš drugi izbor oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.81.

Od ostalog, neki će svakako odigrati u Raboni da Hajduk zabija više od 1.5 gola, uz koeficijent 1.60, a ako vjerujete da će Splićani lako stići do trijumfa, možete na njih igrati hendikep -1.5, uz kvotu 2.48, što znači da gosti moraju pobijediti dva razlike.

Za kraj, spomenimo i okladu na točan rezultat, najtežu za pogoditi. Ako završi 1-2, ulovit ćete koeficijent 6.00, a na 1-3 koeficijent čak 9.00, što uopće nije neostvarivo…

Šibenik - Hajduk Koeficijenti

22bet

1.94

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.81

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top