Dinamo vs. Rijeka – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 30. siječanj 17:30
Forma:
W D W W L
Dinamo
Više od 2.5 gola1.71
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dugo smo čekali povratak na terene najboljih momčadi Prve HNL, ali odmah ovog vikenda akcija započinje pravim derbijem, kojeg će igrati Dinamo i Rijeka u Zagrebu.

Bit će to već četvrti njihov međusobni dvoboj ove sezone, a zanimljivo je da zagrebački klub nije pobijedio niti jednom u prethodna tri, s tim da su Riječani uspjeli izbaciti aktualnog prvaka Hrvatske u Kupu, što je i presudilo bivšem treneru Damiru Krznaru.

Sada Dinamo vodi Željko Kopić, koji je preko zime dobio Petra Bočkaja kao pojačanje, a čini se da uprava neće prodati glavne zvijezde, poput Brune Petkovića i Mislava Oršića, iako se još svašta može promijeniti u završnim danima zimskih transfera.

Dinamo na ljestvici ima isti broj bodova kao Rijeka i Osijek, ali utakmicu manje, no radi se o zaostalom obračunu s Hajdukom. Trijumf u derbiju ove nedjelje itekako bi bio važan za samopouzdanje, no trebat će “modri” igrati dobro u svim linijama, uključujući obranu, uz koju je Dominik Livaković primio već 9 golova ove sezone od kluba s Rujevice.

A Rijeka s druge strane dolazi neopterećena u Zagreb, svjesna da bi još jedan pozitivan rezultat protiv Dinama bio samo plus na sezonu koja zasad prolazi iznad očekivanja.

Trener Goran Tomić dobro je posložio momčad prema naprijed u prvom dijelu sezone, s Josipom Drmićem kao najboljim strijelcem lige, s čak 14 postignutih golova.

Riječani neće moći računati na Ivana Tomečaka i Ninu Galovića, koji napuštaju momčad ove zime, ali Tomić na raspolaganju ima još uvijek dovoljno kvalitetnih igrača, da pruži dostojan otpor favoriziranom suparniku.

Posebno treba izdvojiti Roberta Murića koji je probudio svoju karijeru na Rujevici, zabivši već 7 golova, a isto vrijedi i za Domagoja Pavičića, uvijek motiviranog za dokazivanje protiv bivšeg kluba.

Rijeka ima i dva opasna Ganca, Issaha Abassa i Princea Ampema, kao i Slovenca Harisa Vučkiča u ofenzivi pa nije iznenađenje da je dosad postigla najviše golova u Prvoj HNL, 42 ukupno, jedan više od Dinama.

U svakom slučaju, čeka nas na Maksimiru izuzetno uzbudljiva utakmica, a kad znamo da su posljednje dvije u prvenstvu završile rezultatom 3:3 između ovih suparnika, teško je vjerovati da bi ovaj put mogli izostati golovi…

Prethodni dvoboji:
01.12.21 Dinamo1:3Rijeka HNK
16.10.21 Rijeka3:3Dinamo HNL
01.08.21 Dinamo3:3Rijeka HNL
09.05.21 Rijeka1:5Dinamo HNL
07.03.21 Dinamo2:0Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo:: Bruno Petković (ozljeda mišića).

Rijeka: Nino Galović (transfer), Ivan Tomečak (transfer).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pomalo je iznenađenje da su online kladionice proglasili apsolutnim favoritom Dinamo u ovom dvoboju, koji još nije ove sezone pobijedio Rijeku, u tri međusobna ogleda.

Koeficijent na pobjedu domaćina je takav da se apsolutno ne isplati niti razmišljati o njemu, ali kad znamo da je čak 16 pogodaka palo u zadnje tri utakmice ovih suparnika, oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.71 mora biti naš prvi izbor za ovaj derbi.

Zanimljivo je da ćete dobiti čak 1.83 ako Rijeka zabije, a zabila je 9 puta u zadnje tri utakmice s Dinamom, dok u slučaju da tipujete na “modre”, najviše se isplati igrati hendikep -1.5 na Dinamo, uz kvotu 2.08, što znači da Kopićeva momčad mora pobijediti s najmanje dva razlike.

Od ostalog, neki će zasigurno odigrati okladu oba tima daju gol, uz koeficijent 2.05, dok ćete dobiti 1.66 da će golovi biti postignuti u oba poluvremena, što je također izgledno.

Za kraj, ne smijemo zaboraviti niti klađenje uživo, jer kad krene utakmica, postat će jasnije tko u ovom dvoboju ima veće izglede pobijediti, s potencijalno velikim kvotama koje će biti moguće uloviti. Gol u zadnjih 20 minuta, na koji bi koeficijent mogao biti oko 2.00, čini se kao dobra oklada pri live klađenju, pod uvjetom da pitanje pobjednika ne bude ranije riješeno…

Dinamo - Rijeka Koeficijenti

22bet

1.71

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.08

Hendikep Dinamo

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top