Roma vs. Napoli – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W D W L W
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Početak: 23. listopad 20:45
Forma:
W W W W W
Roma
Više od 2.5 gola1.81
Napoli
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U talijanskoj Seriji A vodi se uzbudljiva borba na vrhu ljestvice, u kojoj će važnu ulogu igrati ishod utakmice ove nedjelje, između Rome i Napolija u Rimu.

Domaća momčad predvođena trenerom Joseom Mourinhom dobro je otvorila sezonu i pokazala u derbijima protiv Juventusa i Intera da ima mnogo potencijala, no bilo je i nekoliko posrtaja, poput teškog poraza od Udinesea.

Ipak, Roma ostaje čvrsto u igri za pozicije koje vode sljedeće sezone u Ligu prvaka, a potajno se nada i borbi za naslov prvaka. No, Paulo Dybala i Georginio Wijnaldum, dva velika pojačanja dovedena ovog ljeta trenutno imaju probleme s ozljedama pa će Mourinho morati dobro razmisliti prilikom slaganja momčadi za nedjeljni derbi.

Uzdat će se portugalski stručnjak prije svega u Tammyja Abrahama, stasitog engleskog napadača koji je oživio svoju karijeru u Rimu, dok se očekuje i doprinos Lorenza Pellegrinija u sredini terena, koji je poznat po silovitim i preciznim dalekometnim udarcima.

Andrea Bellotti također se nada minutaži, kao dokazano kvalitetni napadač koji se pokušava vratiti u reprezentativni kadar, a Nicolo Zaniolo još je jedan ofenzivac na kojeg će morati paziti gosti, sposoban ubaciti se pred gol i riješiti utakmicu.

S druge strane, Napoli pun samopouzdanja čeka ovu utakmicu, jer momčad Luciana Spallettija leti po terenu u posljednje vrijeme i niže pobjede, kako u talijanskom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

Družina iz Napulja ima nevjerojatnih 10 pobjeda u nizu u svim natjecanjima, uključujući i gaženje Liverpoola pa nije iznenađenje što drži prvo mjesto na ljestvici. No, Atalanta i Milan su blizu pa svaka pobjeda zlata vrijedi.

Napoli je i prošle sezone fantastično otvorio sezonu da bi kasnije posustao, što Spalletti pokušava izbjeći, uzdajući se prije svega u svoju novu veliku zvijezdu, napadača Giacoma Raspadorija koji izgleda impresivno svaki put kad istrči na teren.

Ugodno iznenađenje predstavlja i Gruzijac Khvicha Kvaratskhelia, strijelac pet golova u talijanskom prvenstvu, a tu je i Viktor Osimhen, Nigerijac koji je još prošle sezone pokazao da je pred njima sjajna karijera.

U redovima Napolija još je jedan važni talijanski reprezentativac, Matteo Politano koji će predstavljati konstantnu opasnost za domaćina, a svoju minutažu mogao bi dobiti Giovanni Simeone, sin slavnog argentinskog trenera koji je također opasan napadač.

U svakom slučaju, na rimskom Olimpicu čeka nas utakmica dvije odlične momčadi, u kojoj se navijači mogu zaista nadati vatrometu…

Prethodni dvoboji:
18.04.22 Napoli1:1Roma SA
24.10.21 Roma0:0Napoli SA
21.03.21 Roma0:2Napoli SA
29.11.20 Napoli4:0Roma SA
05.07.20 Napoli2:1Roma SA

Izostanci i ozljede:

Roma: Celik Z. (ozljeda koljena), Darboe E. (ozljeda koljena), Dybala P. (ozljeda mišića), Wijnaldum G. (slomljena cjevanica).

Napoli: Anguissa A. Z. (ozljeda mišića), Rrahmani A. (ozljeda mišića).

Napoli zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su prethodne utakmice Rome i Napolija bile poprilično tvrde, vjerujemo da su aktualne generacije ove dvije momčadi sposobne za više od toga i to će dokazati ove nedjelje u Rimu.

Napoli je sjajno pomladio momčad i igra fantastično, što posebno dolazi do izražaja u Ligi prvaka, gdje trpa pregršt golova. A ta udarna postava sigurno će zaigrati i u Rimu pa je naša glavna preporuka za ovaj derbi oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.81 kojeg nudi kladionica 20bet.

Napadački potencijal gostiju je zaista velik pa ima smisla i oklada koju nudi Rabona, da će Napoli zabiti više od 1.5 gola, uz primamljivi koeficijent 2.10.

Ima svakako smisla i oklada da će gol biti postignut u oba poluvremena, uz kvotu 1.70 koju nudi kladionica 22bet, dok će neki odigrati i klasični oba tima daju gol, uz kvotu 1.65.

Što se pak strijelaca tiče, bet365 nudi kvotu 2.75 na pogodak Tammyja Abrahama, dok je s druge strane koeficijent čak 3.75 da će poentirati Giacomo Raspadori, što možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Za kraj, spomenimo i koeficijent 3.40 koji ćete uzeti ako bude dosuđen penal, što je česta pojava u talijanskim derbijima, dok je kvota za autogol postavljena na čak 8.00, a u posljednje vrijeme ga redovito viđamo u europskom klupskom i reprezentativnom nogometu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top