Rijeka vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W D L W W
  • Rujevica
  • Početak: 16. travanj 18:00
Forma:
W D W W W
DOMAĆIN 2.53
Remi 3.52
GOST 2.64
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ove nedjelje još jedan važan derbi HNL-a, u kojem će snage odmjeriti nogometaši Rijeke i Hajduka.

Domaća momčad pod trenerom Sergejom Jakirovićem bilježi odlične rezultate ove sezone i dostigla je Osijek na treće mjestu ljestvice. Forma Riječana je takva da će ih rivali teško zaustaviti u završnim kolima na putu do pozicije koja vodi u Europu, no ovog vikenda igraju s ekipom koju definitivno više ne mogu dostići na vrhu poretka.

Osim svom treneru, Rijeka svoje impresivne rezultate može zahvaliti i igračima iz ofenzive, prije svega mladom Matiji Friganu koji je zabio 9 golova u 19 nastupa i pokazao se kao sjajno rješenje u napadu za Jakirovićevu momčad.

Odlično igra i Lindon Selahi koji se povremeno ubacuje pred protivnički gol, a u veznoj liniji pozitivnu ocjenu za svoje nastupe zaslužuje i Niko Janković, još jedan mladi nogometaš velikog potencijala.

Jakirović u napadu ima Antonija Marina koji se zna napromašivati, ali i sposoban je naći se u poziciji zabiti gol pa predstavlja važno pojačanje u 2023. godini. Jorge Obregon i Emmanuel Banda vrijedna su pak inozemna pojačanja pa možemo reći da Rijeka trenutno ima širok kadar prema naprijed, a u obranu joj se vratio Matej Mitrović, što je još jedna važna vijest za budućnost ove momčadi.

S druge strane, Hajduk pod Ivanom Lekom još nije ispao iz borbe za titulu prvaka, no remi s Istrom u prethodnom kolu otežao mu je potjeru za Dinamom na vrhu ljestvice.

U ovoj utakmici Leki neće biti lako sastaviti konkurentnu momčad, jer zbog kartona ne mogu igrati Marko Livaja i Filip Krovinović, najbolji igrači u redovima Splićana ove sezone.

To bi trebalo otvoriti prostor Janu Mlakaru, a možda i Nikoli Kaliniću u ofenzivi, dok se Lukas Grgić nada minutaži u sredini terena, kao i vrlo opasni Anthony Kalik.

Bit će zanimljivo vidjeti što može daroviti Rokus Pukštas u ovoj utakmici, kao i Belgijac Augustin Anello, doveden ove zime da bi pojačao splitsku ofenzivu.

Jedno je sigurno, Hajdukova obrana morat će odigrati besprijekorno na Rujevici, predvođena Ivanom Lučićem među vratnicama, protiv domaćina koji je u naletu i pod svaku cijenu želi doći do važne pobjede…

Prethodni dvoboji:
05.02.23 Hajduk1:2Rijeka HNL
02.10.22 Rijeka0:1Hajduk HNL
14.09.22 Hajduk2:0Rijeka HNL
26.05.22 Rijeka1:3Hajduk KUP
08.05.22 Rijeka0:3Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Bruno Bogojević (ozljeda mišića), Deni Jurić (ozljeda zgloba).

Hajduk: Lovre Kalinić (ozljeda koljena), Josip Elez (ozljeda kuka), Ivan Čalušić (ozljeda koljena), Filip Krovinović (kartoni), Marko Livaja (kartoni).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Unatoč tome što je bio veliki favorit u prethodnim dvobojima protiv Rijeke, kladionice u Hrvatskoj ovaj put ne daju prednost Hajduku na Rujevici i mi se s tim slažemo.

Što zbog izostanaka, što zbog emocionalnog pražnjenja u srijedu u Kupu protiv Slaven Belupa, Hajduk teško da može pokazati svoje najbolje lice na ovom gostovanju. S druge strane, domaćin igra zaista odličan nogomet, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Rijeke, uz koeficijent 2.53 kojeg nudi kladionica 22bet.

Smatramo da u ovom derbiju neće biti kalkulacija kao u nekim prethodnima pa ima smisla odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.80 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i opcija koju nudi kladionica 20bet, u kojoj ćete pronaći brojne kombinacijske oklade, uključujući i okladu na dvoznak 1X na Rijeku uz više od 2.5 gola na utakmici, za što dobivate primamljivi tečaj 2.94.

Za one koji vjeruju kako Hajduk neće pružiti pravi otpor domaćinu u ovoj utakmici, tu je oklada na pobjedu Rijeke bez primljenog gola, uz kvotu 4.50, dok ćete na okladu poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti 4.00, što postaje dobitno ako Jakirovićeva momčad povede u prvih 45 minuta i zatim zadrži prednost do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti koeficijent 2.05, što možemo zamisliti u ovom jadranskom derbiju, u kojem bi dvoboj trebao biti sve uzbudljiviji što se više bude bližio kraj utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top