Rijeka vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W W W W
  • Rujevica
  • Početak: 05. svibanj 19:30
Forma:
W W W W W
Rijeka
Manje od 2.5 gola1.71
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje na rasporedu je najvažnija utakmica ovogodišnjeg HNL-a, s Rijekom i Dinamom koji će u međusobnom obračunu odlučiti pitanje nacionalnog prvaka.

Domaća momčad dugo je nizala pobjede pod Željkom Sopićem, no posrnula je u prethodnom kolu protiv Lokomotive i tako prepustila vodeće mjesto aktualnom prvaku. To znači da Rijeka pod svaku cijenu mora ići na pobjedu u ovoj utakmici, a nije je uspjela ostvariti u zadnja tri obračuna s Dinamom.

No, Sopić ima na raspolaganju igrače koji su u stanju odigrati vrhunski. Prije svega izdvajamo Marka Pjacu kojem je karijera oživjela otkad se vratio na Kvarner. U napadu još djeluje Marco Pašalić, vrlo opasan u kaznenom prostoru, ali i izvan njega.

Ove zime Riječani su se pojačali Mirkom Marićem kao centarforom i to se pokazalo kao dobra odluka. Tu je još Franjo Ivanović koji može napraviti razliku prema naprijed, dok se Jorge Obregon pokazao kao idealan džoker s klupe.

U sredini pak terena Niko Janković odrađuje dobar posao tijekom cijele sezone, a ni zadnja linija sa Stjepanom Radeljićem i Nikom Galešićem nije za baciti. Naravno, u ovoj utakmici mnogo toga će ovisiti i o Nediljku Labroviću među vratnicama, jer sigurno neće biti nezaposlen.

S druge strane, trener Sergej Jakirović uspio je u zadnji čas probuditi Dinamo ovog proljeća koji je velikom serijom pobjeda došao na prvo mjesto ljestvice.

“Modri” tamo žele i ostati, zbog čega će u ovom susretu pokušati pod svaku cijenu izbjeći poraz. S Brunom Petkovićem u napadu, kao i Gabrielom Vidovićem koji igra sve bolje navijači zagrebačkog kluba definitivno imaju razloga za optimizam.

Jakirović čini se ima najširu klupu, jer na raspolaganju su mu još Fran Brodić i Sandro Kulenović u napadu, dok na krilnim pozicijama djeluju Takuro Kaneko i Arber Hoxha. Ne zaboravimo ni Martina Baturinu koji je polako postaje jedan od najboljih igrača domaćeg prvenstva, unatoč tome što igra seniorski nogomet tek zadnjih par godina.

U svakom slučaju, Dinamo na stadion Rujevica dolazi s pregršt odličnih rješenja prema naprijed. No, morat će odigrati besprijekorno i u obrani ako želi izbjeći poraz koji bi potpuno zakomplicirao završnicu sezone…

Prethodni dvoboji:
25.02.24 Dinamo1:0Rijeka HNL
12.11.23 Rijeka2:2Dinamo HNL
27.08.23 Dinamo2:1Rijeka HNL
21.05.23 Rijeka1:2Dinamo HNL
19.03.23 Dinamo1:0Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Dinamo: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena), Sadegh Moharrami (ozljeda ligamenata koljena), Dino Perić (ozljeda kljena), Jakov-Anton Vasilj (ozljeda ligamenata koljena)

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, online kladionice u ovoj utakmici daju malu prednost Dinamu, budući da je pokazao više u prethodnim utakmicama HNL-a.

Mi smo pak uvjereni kako nas na Rujevici čeka iznimno tvrdi derbi u kojem će nijanse odlučivati o pobjedniku. Prilika za pogodak neće biti mnogo ni na jednoj ni na drugoj strani, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.71 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada da oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.93, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu netaknutom. Alternativa tome je oklada da gol NE pada u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.83.

Naravno, oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom također ima smisla, a ide uz koeficijent 2.10. Zanimljive opcije pronaći ćete i u kladionici bet365, gdje vam se smiješi kvota 2.05 na okladu na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno.

Radi se o utakmici u kojoj ima smisla pogađati čak i točan rezultat. Pa ćete tako u kladionici Rabona dobiti tečaj 5.33 na rezultat 1:1, a 7.50 na rezultat 0:0. Na rezultat 0:1 tečaj je pak 6.50, dok ćete dobiti 7.50 ako tipujete na rezultat 1:0.

Kladiti se možete i na kornere. Tečaj 1.83 na više od 8.5 kornera djeluje zaista obećavajuće, jer to je granica koju bi ovaj derbi definitivno trebao nadmašiti.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.60, što je bio slučaj u prethodnom derbiju Rijeke i Dinama, a nikog ne bi iznenadilo da se ponovi i ove nedjelje…

U kladionici Favbet igrače čeka bonus do 700 € i oklada bez rizika, iskoristiva na derbijima HNL-a!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top