Girona vs. Barcelona – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava La Lige

Forma:
W W L W L
  • Estadio Municipal Butarque
  • Početak: 04. svibanj 18:30
Forma:
W L L W W
DOMAĆIN 2.70
Remi 3.75
GOST 2.40
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ulazimo u samu završnicu španjolske La Lige, u kojoj je pitanje prvaka praktički riješeno, a ostaje dvojba hoće li Girona ili Barcelona završiti na drugom mjestu.

Baš ovi katalonski rivali igraju međusobno u subotu, u utakmici koja bi trebala biti izuzetno uzbudljiva. Domaći trener Michel Sanchez nada se da bi njegova Girona još jednom mogla iznenaditi uglednog suparnika, kao u prvom dijelu sezone kada je pobijedila rezultatom 4:2.

U redove Girone uvuklo se ponešto ozljeda pa Christian Stuani nije potpuno spreman za ovaj susret, a Juanpe ima slomljen nos. No, treneru je barem na raspolaganju Brazilac Savio, ove godine najbolji pojedinac među crveno-bijelima.

Osim mladog Brazilca vrijedi još izdvojiti Artema Dovbika koji je utrpao čak 19 golova u sezoni, a tu je i Viktor Cigankov u napadu, također član ukrajinske nogometne reprezentacije.

Ivan Martin i Yangel Herrera drže pak sredinu terena i pred njima je veliki izazov u ovoj utakmici, kao i pred Aleixom Garciom koji proživljava odličnu sezonu. U obrani je pak iskusni Daley Blind kao najzvučnije ime, a ne smijemo zaboraviti niti golmana Paula Gazzanigu, sasvim pouzdanog u proljetnom dijelu prvenstva.

S druge strane, Barcelona je uspjela zadržati Xavija Hernandeza na svojoj klupi, no ovu će sezone završiti bez osvojenih trofeja. Najveće razočaranje za ovu družinu svakako je Liga prvaka, u kojoj je Barca vrlo nespretno ispala od PSG-a.

U prvenstvu je pak Barcelona morala priznati da je Real trenutno bolji i sada pokušava barem zadržati drugo mjesto na ljestvici. Situacija s ozljedama se popravila pa Xavi sada može računati na Pedrija u sredini terena, dok je Sergi Roberto preuzeo kapetanske dužnosti.

Prema naprijed Raphinha igra odlično tijekom proljeća, dok sve više prostora dobivao tinejdžer Lamine Yamal. Ne zaboravimo ni Roberta Lewandowskog koji se nada postizanju barem pokojeg pogotka u ovoj utakmici, a minutažu još očekuju Joao Felix i Ferran Torres.

A ako je suditi po prethodnoj utakmici, Marc-Andre ter Stegen u ovom susretu definitivno će imati posla, no Barcelona svejedno dolazi na gostovanje uvjerena da će zabiti gol više od suparnika…

Prethodni dvoboji:
10.12.23 Barcelona2:4Girona LL
10.04.23 Barcelona0:0Girona LL
28.01.23 Girona0:1Barcelona LL
24.07.21 Barcelona3:1Girona PRI
16.09.20 Barcelona3:1Girona PRI

Izostanci i ozljede:

Girona: Artero R. (ozljeda gležnja), Garcia B. (ozljeda mišića), Juanpe (slomljen nos), Roca J. (ozljeda koljena), Stuani C. (ozljeda mišića).

Barcelona: Balde A. (ozljeda mišića), Gavi (ozljeda koljena), De Jong F. (ozljeda gležnja).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na rezultat prethodne utakmice, kladionice u Hrvatskoj odlučile su u subotu dati podjednake izglede Gironi i Barceloni da dođu do pobjede.

Mi ipak mislimo da je prednost u ovom trenutku čvrsto na strani Xavijeve momčadi. Iako je Girona neko vrijeme bila opasnost čak i za najbolje u ligi, ovog proljeća veliki klubovi uspjeli su ubaciti u brzinu više. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Barcelone, uz koeficijent 2.40 kojeg nudi kladionica bet365.

Mogla bi to biti još jedna zabavna utakmica s mnogo pogodaka. Zato će dio igrača odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.14 u kladionici 20bet.

Očekujemo da i jedni i drugi krenu bez kalkulacija, no dvoboj bi se mogao rasplamsati tek u svojoj završnici. Zato ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti tečaj 1.94 u kladionici 22bet.

Zanimljivo djeluje i oklada da Barcelona zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.62, dok ćete dobiti 3.75 ako odigrate poluvrijeme/kraj 2/2. To postaje dobitno ako Xavijeva momčad povede u prvom dijelu i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Pa tako možete dobiti 1.83 na okladi na više o 9.5 kornera na utakmici, što djeluje kao sasvim realan scenarij.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.25 na pogodak Roberta Lewandowskog, dok je tečaj 3.60 ako tipujete na Raphinhu. S druge strane, tečaj je 2.00 na gol Artema Dovbika, a čak 4.33 ako odigrate da će zabiti Savio.

Za kraj, spomenimo i okladu na autogol, uz tečaj 7.10, što se sve češće događa u europskom nogometu, jer se u zadnje vrijeme već i malo skretanje lopte vodi kao pogodak u vlastitu mrežu…

U kladionici Germania bonus dobrodošlice do 1000 € iskoristiv je na derbijima španjolske La Lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top