Rijeka vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Kupa

Forma:
L D L L L
  • Rujevica
  • Početak: 22. svibanj 18:00
Forma:
W D W W W
Rijeka
Prvo poluvrijeme: X2.35
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je posljednja važna utakmica na domaćoj klupskoj sceni ove sezone, u kojoj će Rijeka i Dinamo odigrati na Rujevici uzvrat finala hrvatskog nogometnog Kupa.

Nakon 0:0 na Maksimiru i jedni i drugi su svjesni da bi nijanse mogle odlučivati o pobjedniku. Domaća momčad pod Željkom Sopićem zbog toga vjeruje da bi upravo u najvažnijem svibanjskom okršaju mogla prekinuti svoju seriju od pet uzastopnih utakmica bez pobjede.

Riječani će imati glasnu podršku svojih navijača, no forma je definitivno na strani gostiju. Međutim, ne može se unaprijed otpisati momčad koja ima u svojim redovima odlične ofenzivce poput Marca Pašalića i Marka Pjace.

Pred Sopićem je odluka startati s Mirkom Marićem na poziciji središnjeg napadača ili se odlučiti za mladog Franju Ivanovića. Jedno od rješenja je i Jorge Obregon koji se pokazao u 2024. godini kao impresivan džoker s klupe, dok Toni Fruk oduševljava svojim asistencijama.

U sredini pak terena dobar posao odrađuje Veldin Hodža, a najbolju sezonu u karijeri definitivno proživljava Niko Janković. Što se pak riječke obrane tiče, ona se nije proslavila u svojim posljednjim utakmicama, no Nediljko Labrović mogao bi dobiti bolju podršku svojih braniča u srijedu, što je uostalom bio i slučaj u prvoj utakmici finala Kupa.

S druge strane, Dinamo je ovog proljeća proigrao pod Sergejem Jakirovićem i sada grabi prema dvostrukoj kruni, što je još tamo u siječnju izgledalo teško izvedivo.

“Modri” nižu pobjedu za pobjedom ovog proljeća, no Rijeka se u prvenstvu pokazala kao tvrd orah, a isti slučaj je i u Kupu. Zato će Bruno Petković morati biti nadahnut na teškom gostovanju, a doprinos se očekuje i s krilnih pozicija, gdje operiraju Takuro Kaneko i Arber Hoxha.

Jakirović ima iznimno široku klupu s Gabrijelom Vidovićem i Darijom Špikićem kao vrijednim alternativa na krilnim pozicijama. Tu su još Sandro Kulenović i Fran Brodić koji mogu puno toga dobrog napraviti u središnjem dijelu napada.

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti Martina Baturinu koji se sjajno priključuje napadu iz sredine terena i nerijetko odlučuje utakmice svojim potezima. Obrana pak Dinama s Ivanom Nevistićem među vratnicama izgleda solidno u posljednje vrijeme pa momčad s mnogo samopouzdanja dolazi na ovo teško gostovanje. Neutralni pak gledatelji će u ovom neizvjesnom dvoboju itekako uživati…

Prethodni dvoboji:
15.05.24 Dinamo0:0Rijeka KUP
05.05.24 Rijeka1:2Dinamo HNL
25.02.24 Dinamo1:0Rijeka HNL
12.11.23 Rijeka2:2Dinamo HNL
27.08.23 Dinamo2:1Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Dinamo: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena), Sadegh Moharrami (ozljeda ligamenata koljena), Dino Perić (ozljeda kljena), Jakov-Anton Vasilj (ozljeda ligamenata koljena).

Dinamo zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati nakon remija u prvom dvoboju, online kladionice ne mogu se odlučiti tko je favorit u ovoj utakmici i daju tek malu prednost Dinamu.

Mi pak vjerujemo da nas čeka izuzetno čvrsti okršaj na Rujevici u kojem niti jedni niti drugi neće riskirati. To će posebno doći do izražaja u prvom dijelu, pogotovo kad znamo da je na snazi pravilo gola u gostima. Zato je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.35 u kladionici Favbet.

Po istoj logici neki će se odlučiti i za okladu oba tima NE daju gol, uz tečaj 1.90 u kladionici 22bet, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva mrežu netaknutom u regularnom dijelu utakmice.

Na ovoj utakmici ima smisla čak i pogađati točan rezultat. Pa ćete tako dobiti 7.50 ako tipujete na rezultat 0:0 u regularnom dijelu, dok je ista kvota i uz rezultat 1:0. Nešto manje, 7.00 ćete dobiti ako odigrate rezultat 0:1, a najmanje 5.50 ako uplatite rezultat 1:1, što bi značilo da Dinamo pobjeđuje zbog gola u gostima.

Spomenimo i klađenje na kartone. Zanimljivo djeluje oklada da dobiva Rijeka više kartona od Dinama, što ide uz kvotu 1.90. Domaćin će sigurno biti vrlo agresivan u ovom susretu i trebao bi se naći više puta u sučevoj bilježnici od suparnika.

Za kraj, tu je i klađenje uživo. Naime, odnos snaga Rijeke i Dinama bit će još lakše detektirati jednom kad dvoboj počne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti ponudit će zanimljive kvote za vrijeme trajanja finala. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u srijedu predvečer i reagirajte čim se pojavi tečaj za kojeg vjerujete da sigurno prolazi…

U kladionici Favbet bonus do 700 € iskoristiv je na velikom finalu hrvatskog nogometnog Kupa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top