Manchester C. vs. Manchester U. – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava FA Cupa

Forma:
W W W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 25. svibanj 16:00
Forma:
W W L L D
Manchester C.
Oba daju gol: Ne2.05
Manchester U.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Sezona u Engleskoj završava velikim finalom FA Cupa, u kojem će na Wembleyju snage odmjeriti Manchester City i Manchester United.

Nebesko plavi su pod vodstvom Pepa Guardiole po četvrti put u nizu osvojili Premiership, a sada žele još jednu dvostruku krunu, nakon što su prošle sezone osvojili čak trostruku, uključujući i naslov u Ligi prvaka. Manchester City igra odlično u 2024. godini i uopće ne gubi utakmice pa nikog ne bi iznenadilo da trijumfira i ove subote.

U tome bi mu trebali pomoći raspoloženi pojedinci u napadu. Erling Haaland ponovo je najbolji strijelac u Engleskoj i želi to potvrditi u finalu FA Cupa. Najbolju sezonu u karijeri odigrao je pak Phil Foden te je proglašen i nogometašem godine, zbog čega će suparnik na njega morati posebno paziti.

Ne zaboravimo ni Kevina de Bruynea koji se oporavio od ozljede i igrat će od prve minute, a tu su još Jeremy Doku i Bernardo Silva, vrlo opasni s krilnih pozicija. U sredini terena pak Mateo Kovačić očekuje određenu minutažu, a Rodrigo će još jednom biti ključna figura.

Što se pak zadnje linije tiče, Joško Gvardiol oduševljava svojom igrom prema naprijed i prema nazad, a središnjicu drži Ruben Dias pa Guardiolina momčad s mnogo samopouzdanja iščekuje ovaj dvoboj.

S druge strane, Manchester United nije oduševio pod Erikom ten Hagom u Premiershipu i ovo mu je posljednja prilika da izbori mjesto koje vodi u Europu. No, forma je razočaravajuća pa je teško reći koliko toga može u ovoj utakmici.

Malo je raspoloženih pojedinaca u redovima “crvenih vragova”. Solidnu sezonu proživljava Alejandro Garnacho, a pohvale zaslužuje i mladi Kobbie Mainoo koji dobiva sve veću minutažu. Ostali se baš i nisu proslavili.

Ostaje za vidjeti može li Bruno Fernandes ubaciti u višu brzinu u velikom finalu, dok je još teže reći što očekivati od Rasmusa Højlunda i Marcusa Rashforda. U ofenzivi Manchester United još igra Anthony, jednako nepredvidiv, no barem Casemiro predstavlja konstantnu u sredini terena.

Obrana pak crvenih ima problema s ozljedama pa će Andre Onana sigurno biti na mukama, u utakmici u kojoj je svima jasno tko je izraziti favorit…

Prethodni dvoboji:
03.03.24 Manchester City3:1Manchester United PL
29.10.23 Manchester United0:3Manchester City PL
03.06.23 Manchester City2:1Manchester United FAC
14.01.23 Manchester United2:1Manchester City PL
02.10.22 Manchester City6:3Manchester United PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Ederson (ozljeda oka).

Manchester United: Maguire H. (ozljeda mišića), Malacia T. (ozljeda koljena), Mount M. (ozljeda mišića), Shaw L. (ozljeda stopala).

ManUtd ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Prema očekivanjima, kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici daju velike izglede Manchester Cityju da osigura pobjedu u regularnom djelu. Kvota na jedinici gotovo da je potpuno neisplativa.

Mi pak vjerujemo da će se igrati puno čvršće nego što je to običaj u Premiershipu. Ipak je to veliko finale. Prostor napadačima bit će limitiran i ne možemo očekivati apsolutnu golijadu. Kad tako postavimo stvari naša glavna preporuka postaje oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 2.05 u kladionici 20bet. To postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu u regularnom dijelu dvoboja.

Po istoj logici neki će odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 3.5 gola, na što možete dobiti tečaj 1.74 u kladionici 22bet. Alternativa tome je oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz koeficijent 1.96.

Ako pak vjerujete da će Guardiolina momčad bez problema osvojiti FA Cup, kladionica bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije kako podebljati kvotu. Prva je oklada da Manchester City pobjeđuje bez primljenog gola, uz tečaj 2.37, dok ćete dobiti 1.83 ako odigrate poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako nebesko plavi povedu u prvom dijelu i pobijede na kraju.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 1.72 na gol Erlinga Haalanda, a 2.40 ako tipujete na Phila Fodena. Na Joška Gvardiola je pak tečaj 6.00, a na Matea Kovačića dobit ćete 7.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.60, što je scenarij koji definitivno možemo zamisliti u ovom finalu, u kojem bi upravo pogreška obrane mogla odlučiti utakmicu…

U kladionici 22bet bonus do 122 € iskoristiv je na velikom finalu engleskog FA Cupa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top