Atalanta vs. Bayer – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske lige

Forma:
W L W W W
  • Aviva Stadium
  • Početak: 22. svibanj 21:00
Forma:
W W D W W
Atalanta
Manje od 2.5 gola1.93
Bayer
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove srijede na rasporedu je prvo od tri velika finala europskih klupskih natjecanja. U Dublinu će snage odmjeriti Atalanta i Bayer, u završnom obračunu Europske lige.

Talijanska momčad uspjela je pod Gian Pierom Gasperinijem po prvi put izboriti plasman u europsko finale i želi to okruniti vrijednim trofejom. Atalanta čeka na osvajanje pehara već više od pola stoljeća i ova utakmica mogla bi to napokon promijeniti.

U svojim redovima momčad iz Bergama ima nekoliko vrlo kvalitetnih nogometaša. Vrijedi izdvojiti našeg Marija Pašalića koji se pokazao vrlo opasan prema naprijed i često zabija bitne golove za plavo-crne.

U napadu pak prijeti Gianluca Scamacca, talijanski reprezentativni ofenzivac, a tu je i Nigerijac Ademola Lookman od kojeg se očekuje nastup od prve minute.

Teun Koopmeiners još jedan je bitan nogometaš u Gasperinijevoj koncepciji, kao i Ederson koji mnogo radi za momčad prema naprijed i prema nazad. Davide Zappacosta je pak solidan na lijevoj strani, a obrana možda nije najjača strana Atalante, ali Juan Augustin Musso među vratnicama sigurno će imati koncentrirane suigrače u zadnjoj liniji u ovako važnoj utakmici.

S druge strane, Bayer Leverkusen pod Xabijem Alonsom još ne zna za poraz u ovoj sezoni. “Apotekari” su završili sezone u Bundesligi s 28 pobjeda i 6 remija, a ako ovog tjedna osvoje Europsku ligu i njemački Kup ispisat će povijest europskog nogometa.

Odlična vijest za Alonsa svakako je oporavak od ozljede Floriana Wirtza kojeg se očekuje u momčadi od prve minute. Prema naprijed će pak prijetiti lukavi Patrik Schick, a za golove je obično zadužen Victor Boniface, najbolji strijelac ove družine.

Sjajnu sezonu proživljava i Jonas Hoffmann, a tu je i moćni Granit Xhaka koji odrađuje besprijekoran posao u sredini terena. Ne zaboravimo ni našeg Josipa Stanišića kao ofenzivnog beka koji je već odlučio nekoliko utakmica, dok u obrani Bayer glavnu riječ vodi snažni Jonathan Tah. Na golu je pak Lucas Hradecky koji na stadionu Aviva u Dublinu želi sačuvati mrežu netaknutom, što bi maksimalno približilo klub iz Leverkusena još jednom vrijednom trofeju…

Prethodni dvoboji:
17.03.22 Bayer0:1Atalanta EL
10.03.22 Atalanta3:2Bayer EL

Izostanci i ozljede:

Bologna: De Roon M. (ozljeda koljena), Kolašinac S. (ozljeda mišića).

Bayer: nema značajnih ozljeda.

Bayer zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog impresivnih rezultata, što zbog uzleta njemačkog nogometa, online kladionice odlučile su proglasiti Bayer Leverkusen favoritom u ovom finalu.

Mi pak smatramo da nas u Dublinu čeka čvrsta utakmica u kojoj nitko neće htjeti previše riskirati. Radi se o dvoboju u kojem bi jedan ili dva poteza mogli odlučiti konačnog pobjednika. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da pada manje od 2.5 gola u regularnom dijelu finala, uz koeficijent 1.93 u kladionici 20bet.

Zanimljivo svakako djeluje i oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, na što možete dobiti kvotu 2.27. Alternativa tome je ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz tečaj 2.09.

Ako pak vjerujete u Alonsovu momčad, kladionica bet365 vam nudi nekoliko zanimljivih opcija kako podebljati tečaj. Pa ćete tako dobiti 3.00 ako odigrate da Bayer pobjeđuje bez primljenog gola, dok je tečaj 1.80 da Bayer osvaja titulu u regularnom dijelu utakmice.

Kladiti se možete i na kartone. Kvota je 1.72 na više od 4.5 kartona u velikom finalu, što možemo zamisliti u srijedu navečer, budući da je ulog velik pa će sigurno biti i nervoze na travnjaku.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.25 da će zabiti Victor Boniface, dok ćete dobiti 2.50 ako tipujete na Patrika Schicka. S druge strane, tečaj je 4.00 na Gianlucu Scamaccu, a čak 6.00 ako odigrate da će poentirati naš Mario Pašalić.

Za kraj, spomenimo i tečaj 2.50 kojeg ćete dobiti na okladi da zamjenski igrač zabija u velikom finalu, što je još jedna opcija koja bi se u ovakvoj uzbudljivoj utakmici mogla pretvoriti u realnost…

U kladionici 22bet bonus do 122 € iskoristiv je na velikom finalu Europske lige!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top