Rijeka vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D W W L
  • Rujevica
  • Početak: 21. svibanj 19:30
Forma:
W D D W D
Rijeka
Oba daju gol: Da1.80
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dogurali smo do pretposljednjeg kola HNL-a u kojem je na rasporedu derbi u Rijeci, gdje domaćin traži važne bodove protiv prvaka Dinama.

Domaća momčad digla se pod trenerom Sergejem Jakirovićem u 2023. godini i dokopala treće pozicije na ljestvici, no poraz od Varaždina u prošlom kolu zakomplicirao je situaciju pa Rijeci itekako trebaju bodovi ove nedjelje, ako želi ovog ljeta igrati u kvalifikacijama za Europsku konferencijsku ligu.

Riječani su zadnji put na svom stadionu dobili sedam komada od Dinama, no sada gosti dolaze rasterećeni nakon što su već osigurali titulu. Također su mnogi riječki igrači u puno boljoj formi, a afirmirao se na travnjaku mladi Matija Frigan koji je u međuvremenu utrpao 13 golova i upravo bi ga “modri” rado vidjeli u svojim redovima sljedeće sezone.

Rijeka ima u ofenzivi Antonija Marina koji je došao na posudbu upravo iz Dinama i sigurno će se htjeti dokazati protiv svog poslodavca, nakon što je već zabio za Rijeku pokoji važni gol ovog proljeća.

U riječkim redovima još je nekoliko zanimljivih mladih igrača, od kojih vrijedi izdvojiti Niku Jankovića u sredini terena, još jednog nogometaša koji može biti vrlo zadovoljan svojom formom u 2023. godini.

Inozemna pojačanja poput Pabla Alvareza i Princa Ampema također će morati zasjati u puno sjaju u ovom derbiju ako Rijeka želi do bodova, a velika su očekivanja i od obrane, u kojoj se nakon teške ozljede vratio Matej Mitrović, a vrlo dobar posao među vratnicama odrađuje Nediljko Labrović.

S druge strane, iza Dinama je turbulentna sezona u kojoj je Igor Bišćan zamijenio Antu Čačića i zatim relativno lako matematički osigurao naslov prvaka.

Bišćan u završnom dijelu sezone pokušava dati što više prilika mladim igračima, a najbolji među njima definitivno su Martin Baturina i Dario Špikić, od kojih se očekuje da se pokažu u završnici prvenstva, a i u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Dinamo u napadu ima povratnika nakon ozljede Brunu Petkovića te iskusnog Josipa Drmića pa svakako posjeduje oružja kojima može ugroziti Rijeku. Međutim, morat će na visini odigrati vezna linija predvođena Lukom Ivanušecom, kao i obrana u kojoj je i dalje glavna figura Josip Šutalo, kako bi Dominik Livaković na Rujevici primio manje golova od svog suparnika…

Prethodni dvoboji:
19.03.23 Dinamo1:0Rijeka HNL
13.11.22 Rijeka2:7Dinamo HNL
02.09.22 Dinamo3:1Rijeka HNL
10.04.22 Rijeka1:2Dinamo HNL
30.01.22 Dinamo2:0Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Bruno Goda (kartoni).

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda zgloba).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, hrvatske kladionice u ovom susretu ne mogu se odlučiti tko je favorit i daju tek minimalnu prednost Dinamu, na temelju njegove igračke kvalitete.

Međutim, Rijeka itekako ima oružja ugroziti suparnika i očekujemo puno otvoreniju utakmicu nego zadnji put kad su ovi suparnici igrali na Maksimiru. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.80 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako i jedni i drugi zatresu mrežu.

Možda neće pasti devet golova kao u prethodnom dvoboju na Rujevici, no itekako ima smisla očekivati da će ih biti ove nedjelje u derbiju. Zbog toga će se mnogi odlučiti odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti primamljivi tečaj 2.00.

U kladionici 20bet naići ćete pak na kombinacijske oklade, od kojih izdvajamo okladu na dvoznak 1X na Rijeku uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent čak 3.33.

Zanimljive opcije za igru su i u kladionici 22bet, u kojoj ćete dobiti 2.17 ako odigrate da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, a odigrati možete i da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz kvotu 2.09.

Lovci na velike kvote mogu se pak kladiti na okladu da Rijeka zabija u oba poluvremena, uz kvotu 4.00, dok će dobiti istu kvotu i na okladu da Dinamo zabija u oba poluvremena.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.80, što itekako možemo zamisliti u ovom hrvatskom derbiju, u kojem ofenzivni dijelovi obje ekipe djeluju kao da su ipak klasa više u odnosu na protivničke braniče…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top