PSG vs. Lyon – Tipovi za klađenje i najava Ligue 1

Forma:
D W W W W
  • Parc des Princes
  • Početak: 19. rujan 20:45
Forma:
W W W D L
PSG
Više od 3.5 gola2.06
Lyon
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Francusko nogometno prvenstvo preko noći je postalo izuzetno zanimljivo svjetskoj nogometnoj javnosti. Razlog je naravno prelazak Lionela Messija u Ligue 1, koji će u derbiju PSG-a i Lyona ove nedjelje imati svoj najveći dosadašnji izazov u novom okruženju.

Messi je dosad upisao dva nastupa u dresu Paris Saint-Germaina i nije uspio zabiti pogodak, što željno iščekuju pariški navijači. Zapravo, u Ligi prvaka protiv Club Bruggea pokazalo se da Argentinac još definitivno nije uigran s Kylianom Mbappéom i Neymarom, zbog čega trener Mauricio Pochettino poziva na strpljenje.

Unatoč momčadi krcatoj zvijezdama, PSG je prošle sezone ostao bez titule u Francuskoj, no aktualni prvak Lille igra slabo ovog ljeta, kao i Monaco našeg Nike Kovača. Zbog toga je nedjeljna utakmica od posebne važnosti, jer ako bi Parižani svladali Lyon u derbiju, praktički bi se riješili svih ozbiljnih konkurenata za naslov već nakon pet odigranih kola novog prvenstva.

Pochettino ima problema s ozljedama, nedostajat će mu Sergio Ramos i Marco Verratti, a vjerojatno će odmarati i Mbappea zbog bolova u gležnju koji ga trenutno muče. No, igrački kadar je izuzetno širok, zbog čega PSG u svaku utakmicu francuskog prvenstva ulazi kao izraziti favorit, pogotovo sada kad na raspolaganju ima čak i Messija.

No, Lyon definitivno nije protivnik za podcjenjivanje. Iako je momčad koju vodi bivši Ajaxov trener Peter Bosz loše otvorila domaće prvenstvo, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje, a seriju od tri pobjede okrunila je važnim trijumfom u gostima kod Rangersa u Europskoj ligi ovog četvrtka.

Klub je ostao tijekom ljeta bez svoje glavne zvijezde, Memphisa Depaya, koji karijeru nastavlja u Barceloni, no u momčadi je i dalje nekoliko izuzetno darovitih nogometaša. Prije svega treba izdvojiti ofenzivnog brazilskog veznjaka Lucasa Paquetu, a tu je i Francuz alžirskih korijena Houssem Aouar, također u središnjem dijelu terena.

Lyon ima dosta problema s ozljedama, a najviše će mu faliti ozlijeđeni Moussa Dembélé, strijelac čak četiri pogotka na otvaranju sezone.

No, Bosz se u prošlosti pokazao kao vrlo stručan trener koji zna postaviti momčad u velikim utakmicama pa nas sigurno čeka zanimljiv okršaj na Parku Prinčeva, koji bi se lako mogao pretvoriti u golijadu…

Prethodni dvoboji:
21.03.21 Lyon2:4PSG L1
13.12.20 PSG0:1Lyon L1
31.07.20 PSG1:0Lyon COU
04.03.20 Lyon1:5PSG CDF
09.02.20 PSG4:2Lyon L1

Izostanci i ozljede:

PSG:Bernat J. (ozljeda koljena), Dagba C. (ozljeda gležnja), Gharbi I. (ozljeda prepona), Kurzawa L. (ozljeda lista), Ramos S. (ozljeda noge), Verratti M. (ozljeda koljena).

Lyon: Dembele M. (ozljeda mišića), Dubois L. (ozljeda lista), Kadewere T. (ozljeda mišića), Mendes T. (ozljeda mišića), Pintor L. (ozljeda koljena), Reine-Adelaide J. (ozljeda koljena).

PSG zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to bilo za očekivati, online kladionice proglasile su PSG apsolutnim favoritom u ovom dvoboju, do te mjere da se ne isplati kladiti na čistu pobjedu Parižana.

Mi u svakom slučaju vjerujemo da će se Lyon ofenzivno postaviti u ovom dvoboju i imati svoje prilike za pogodak, dok će vatreno biti i pred gostujućim golom. Baš zbog tog naš je prvi izbor u ovom susretu oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 2.06.

Naš drugi izbor u ovom susretu nije gol Lionela Messija, jer kvota je tek 1.45, već pogodak Neymara, uz koeficijent 1.91, koji će sigurno biti barem u nekoliko odličnih prilika zatresti mrežu i prognoziramo da će jednu od njih i iskoristiti.

Od ostalog, sigurni smo da će neki poželjeti igrati hendikep -1.5 na PSG, uz koeficijent 1.93, što je svakako bolja opcija od čiste pobjede, no treba biti oprezan, jer Lyon nije momčad koju je lako pregaziti. Možda je bolja opcija oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.67, što je često bio slučaj u dvobojima dvije najuglednije momčadi posljednjih godina u Francuskoj.

Za kraj, spomenimo live klađenje i opciju igre da će još jedan pogodak pasti u posljednjih 15 minuta utakmice, što se čini dosta izgledno. A kod darežljivih priređivača igara na sreću može se na tu okladu uloviti kvota od oko 2.00, ovisno o kretanju rezultata…

PSG - Lyon Koeficijenti

22bet

2.05

Više od 3.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.91

Gol Neymara

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top