Tottenham vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
D L W W W
  • Tottenham Hotspur Stadium
  • Početak: 19. rujan 17:30
Forma:
W W D W W
DOMAĆIN 4.52
Remi 3.66
GOST 1.78
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iz kola u kolo englesko nogometno prvenstvo nudi nam izuzetno jake okršaje, potvrđujući da je trenutno najatraktivnija liga na svijetu. A ove nedjelje na programu Premiershipa je londonski derbi, u kojem će na svom stadionu Tottenham ugostiti Chelsea, u dvoboju u kojem će poraženi izgubiti korak s vodećim klubovima na ljestvici, a pobjednik skočiti prema gore i s mnogo samopouzdanja iščekivati nastavak sezone.

Za Spurse ova utakmica dolazi u krivo vrijeme, i to iz nekoliko razloga. Još uvijek je dio južnoameričkih nogometaša u karanteni, a probleme s ozljedom lista ima Heung-Min Son, čovjek koji je vukao momčad prema naprijed tijekom ovog ljeta.

Također, utakmica protiv Crystal Palacea prošlog vikenda pokazala je da Tottenhamova forma pada, jer domaćin je upisao laganu 3:0 pobjedu, uz potpunu dominaciju na travnjaku. Spursima naravno ne odgovara ni gostovanje u Rennesu u četvrtak, u neatraktivnoj Europa Conference ligi, koje će dodatno iscrpiti ekipu uoči derbija.

No, imao je Tottenham prilično dobro otvaranje sezone i trener Nuno Espirito Santo može biti zadovoljan. Klub je uvjerio Harryja Kanea da ostane, a momčad je uspješno svladala Manchester City i do debakla kod Palacea držala se na samom vrhu ljestvice.

Ipak, dvoboj s Chelseajem bit će najveći izazov za Spurse ove sezone, jer londonski rival djeluje moćnije nego ikad. Momčad Thomasa Tuchela još ne zna za poraz u novoj sezoni, a seriju pobjeda prekinuo je tek remi s igračem manje u gostima kod Liverpoola.

Dovođenje Romelua Lukakua iz Intera bio je pun pogodak, jer Belgijac već ima tri postignuta gola u Premiershipu i jedan u Ligi prvaka, a ono što pokazuje na travnjaku na nivou je najboljih napadača današnjice.

U Chelseaju problema s ozljedama imaju Kanté i Pulisic, što daje prostor Mateu Kovačiću koji je odigrao fantastično u prethodnom kolu protiv Aston Ville i sigurno će ponovo dobiti minutažu.

Minimalna pobjeda protiv Zenita u Ligi prvaka još jednom je pokazala da je Chelsea odlično organizirana momčad. Obranu mu je teško probiti, a prije ili kasnije dočeka priliku da ti zabije. Spada među očite kandidate za osvajanje titule, no da bi nadmašio klubove iz Manchestera i Liverpoola, Tuchel mora pobjeđivati na teškim gostovanjima poput ovog kod Tottenhama i toga je itekako svjestan…

Prethodni dvoboji:
04.08.21 Chelsea2:2Tottenham LP
04.02.21 Tottenham0:1Chelsea LP
29.11.20 Chelsea0:0Tottenham ICC
29.09.20 Tottenham2:1Chelsea ICC
22.02.20 Chelsea2:1Tottenham PRI

Izostanci i ozljede:

Tottenham: Heung-min Son (ozljeda lista), Cristian Romero (karantena), Davinson Sánchez Davinson Sánchez (karantena), Giovani Lo Celso (karantena), Steven Bergwijn (ozljeda gležnja), Ryan Sessegnon (ozljeda mišića).

Chelsea: N’Golo Kanté (ozljeda prepone), Christian Pulisic (ozljeda gležnja), Charly Musonda Jr. (operacija koljena).

Chelsea prvak Premiershipa

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nije uobičajeno u engleskim derbijima da online kladionice proglase gosta izrazitim favoritom, no okolnosti ovaj put idu tome u prilog.

Samopouzdanje, forma, ozljede i igračke kvalitete, sve je na strani Chelseaja u ovoj utakmici. Slično gostovanje kod Arsenala Tuchelova družina uspješno je nedavno odradila, a mi vjerujemo da će i ovo. Zato je naš prvi izbor čista pobjeda Chelseaja, uz koeficijent 1.78.

Smatramo i da se nećemo nagledati golova, jer Chelsea igra čvrsto, a Tottenham bi se mogao postaviti defanzivno, kako bi pokušao izbjeći poraz. Zbog toga je naša druga preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.75.

Naravno, tu je i oklada na pogodak Romelua Lukukua, uz primamljivi koeficijent 2.00, kao i opcija igre poluvrijeme/kraj 2/2, uz veliki koeficijent 2.72, što znači kladiti se da će Chelsea povesti u prvom poluvremenu i do kraja uspješno zadržati vodstvo.

Za kraj, dodajmo tome ogromni koeficijent 11.00 da će se u derbiju dogoditi i penal i isključenje, što je itekako moguće u žestokim gradskim derbijima poput ovog…

Tottenham - Chelsea Koeficijenti

22bet

1.78

Pobjeda Chelseaja

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.75

Manje od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top