Arsenal vs. Chelsea – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
L L L W W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 22. kolovoz 17:30
Forma:
W W D D W
DOMAĆIN 4.74
Remi 3.70
GOST 1.74
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Englesko nogometno prvenstvo ovog nas ljeta časti derbijima. Nakon okršaja Tottenhama i Manchester Cityja na otvaranju sezone, ove nedjelje uživat ćemo u londonskom dvoboju na Emirates stadionu, između Arsenala i Chelseaja.

Bit će to utakmica u kojoj Arsenal mora nešto napraviti, ako trener Mikel Arteta želi pokazati navijačima da klub vrijedi više od mjesta u središnjem dijelu poretka Premiershipa, gdje je završio u prethodnom izdanju elitnog ranga engleskog klupskog nogometa.

A to neće biti lako, jer “topnici” su u velikim problemima. Naime, zbog zaraze koronavirusom izvan kadra su Runarsson i Lacazette, dok je Aubameyang negativan na posljednjem testu, no pitanje je hoće li biti spreman za derbi. Ozlijeđeni su još Party, Nketiah i Gabriel, zbog čega španjolskom stručnjaku na klupi Arsenala nije lako sastaviti momčad.

Kako izgleda Arsenal bez svojih ključnih igrača pokazalo je gostovanje prije tjedan dana u Brentfordu, kada je novi prvoligaš pobijedio 2:0 i opalio bolan šamar klubu iz sjevernog Londona.

A Chelsea je još puno opasniji protivnik, koji se nada osvajanju titule prvaka Engleske. Thomas Tuchel pokazao je prošle sezone u Ligi prvaka da može odvesti družinu sa Stamford Bridgea do vrha Europe i sada isto želi napraviti i u domaćem prvenstvu.

Da bi se to ostvarilo, klub je kupio jednog od najboljih napadača svijeta, Romelua Lukakua koji bi trebao debitirati u londonskom derbiju. Efikasan i fizički moćan belgijski napadač posljednji je kotačić koji je nedostajao šampionskoj generaciji Chelseaja pa će aktualni prvak Europe čim se uigra biti još opasniji nego u prošlosti.

Prednost Chelsea u ovom dvoboju je i puno bolje stanje s ozljedama, a moral je visok nakon osvajanja europskog Superkupa, doduše tek boljim izvođenjem penala protiv Villarreala, no u utakmici u kojoj su plavi dominirali travnjakom.

Chelsea je sezonu otvorio uvjerljivom pobjedom protiv Crystal Palacea u prvom kolu, a njegove navijače veseli što je Manchester City odmah posrnuo. Sada Tuchel i njegova družina žele novom pobjedom, kod još jačeg suparnika nastaviti pozitivnu seriju i potvrditi svoju kandidaturu za najviše domete u Premiershipu.

U svakom slučaju, čeka nas žestoki derbi koji je u prošlosti zapravo često znao otići na stranu Arsenala, no “topnici” su trenutno u nevolji pa bi ih i bod protiv ovakvog Chelseaja sigurno zadovoljio…

Prethodni dvoboji:
01.08.21 Arsenal1:2Chelsea PRI
12.05.21 Chelsea0:1Arsenal PL
26.12.20 Arsenal3:1Chelsea PL
01.08.20 Arsenal2:1Chelsea FAC
21.01.20 Chelsea2:2Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Aubameyang P. (bolest), Gabriel (ozljeda koljena), Lacazette A.(bolest), Nketiah E.(ozljeda gležnja), Runarsson R. (bolest), Thomas (ozljeda gležnja).

Chelsea: Ziyech H. (ozljeda ramena), Christian Pulisic (bolest).

Chelsea prvak Premiershipa

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Derbi utakmice grada Londona uvijek su nešto posebno i treba ih promatrati izvan konteksta trenutne forme, kao i pozicija na ljestvici. Međutim, ovaj put Chelsea zaista ima ogromnu prednost na travnjaku, što po pitanju kvalitete, što po pitanju samopouzdanja i raspoloživog igračkog kadra.

To je razlog zašto preporučujemo okladu koja se možda u prošlosti nije isplatila u ovakvim utakmicama, a to je čista pobjeda gosta, odnosno Chelseaja. Kvota na ovu okladu je 1.74, što odgovara stanju na travnjaku.

Vjerujemo također da će Romelu Lukaku biti izuzetno motiviran u ovom dvoboju, jer njegov prethodni dolazak u Chelsea nije prošao prema očekivanja. Arsenal nema igrače koji ga mogu kvalitetno čuvati i zato je naš drugi izbor u ovoj utakmici oklada na gol Belgijca, uz kvotu 2.00.

Od ostalog, sigurni smo da će neki poželjeti odigrati hendikep, odnosno pobjedu Chelseaja dva ili više razlike, uz kvotu čak 3.34. Primamljivo izgleda i oklada da će pasti više od 3.5 gola, uz koeficijent 3.62.

Tu je svakako i live klađenje, koje će zasigurno ponuditi neke sasvim nove opcije za dolazak do dobitka, uključujući okladu na gol u zadnjih 20 minuta, na što se može uloviti kvota oko 2, kod darežljivih online kladionica…

Arsenal - Chelsea Koeficijenti

22bet

1.74

Pobjeda Chelseaja

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

2.00

Lukaku zabija gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top