Šahtar vs. Monaco – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W W W W L
  • OSC Metalist Stadium
  • Početak: 25. kolovoz 21:00
Forma:
L L L W D
Šahtar
Oba daju gol: Da1.73
Monaco
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nema sumnje, ukrajinski Harkiv mjesto je na kojem će se odvijati najzanimljivija uzvratna utakmica posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka.

Domaći Šahtar dočekuje Monaco, nakon što ga je minimalno savladao u prvoj utakmici u Monte Carlu, pogotkom Pedrinha u 19. minuti. No, pobjeda u gostima posljednjih godina ne predstavlja nikakvu garanciju u elitnom klupskom nogometnom natjecanju pa možemo reći da je pred ukrajinskim viceprvakom još mnogo posla ove srijede.

Ipak, momčad koju uspješno vodi Talijan Roberto de Zerbi ima pravo na optimizam. Iako još ukrajinsko prvenstvo nije počelo, Šahtar je pokazao ovog ljeta dobru formu i ima potrebno europsko iskustvo, kako bi izdržao pritisak kroz 90 minuta na domaćem terenu i sačuvao svoju prednost.

Naravno, puno znači i kvaliteta momčadi koju Šahtar ima na raspolaganju. De Zerbi može računati na čak 13 brazilskih nogometaša u svojim redovima, od kojih treba izdvojiti krilnog napadača pod nadimkom Tetê, 21-godišnjaka kojem predviđaju veliku karijeru.

Riječ je o ekipi koja ne mijenja mnogo svoj kadar iz godine u godinu, s okosnicom koju čine ukrajinski reprezentativci u obrani, poput Mikole Matvijenka, dok inozemna pojačanja prijete u ofenzivi, što je klubu donijelo već pregršt uspješnih nastupa u Ligi prvaka posljednjih sezona, a ima i osvojeni Kup UEFA iz 2009. godine.

Sve u svemu, Šahtar je opasan, a Niko Kovač na klupi Monaca ima velikih problema ovog ljeta. Kao što se znalo dogoditi i njegovim prethodnicima, momčad je odjednom u potpunosti izgubila samopouzdanje i ne može pobijediti nikog pa se nakon tri odigrane utakmice u francuskom prvenstvu nalazi u zoni ispadanja.

Sve se to događa nakon fantastične sezone u kojoj je Monaco u žestokoj konkurenciji izborio svoje mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka, na štetu Lyona, što je bio veliki uspjeh bivšeg hrvatskog izbornika.

A sada na posljednjoj stepenici do grupne faze najprestižnijeg nogometnog natjecanja momčad iz Kneževine mora stizati prednost u gostima, a igra iz tjedna u tjedan slabo.

Ipak, ekipa koja u svojim redovima ima Wissama Ben Yeddera, kao i Kevina Vollanda mora se prije ili kasnije probuditi u ofenzivi, a utakmica u Harkivu prilika je da se oni iskusni, uključujući Aleksandra Golovina pokažu na travnjaku.

U svakom slučaju, pred Monacom je težak izazov protiv iskusnog europskog suparnika, no ni Šahtar se ne smije opustiti i mora zabiti na svom stadionu barem jednom, ako želi doći do konačne pobjede…

Prethodni dvoboji:
17.08.21 Monaco0:1Šahtar LP
05.07.15 Šahtar3:0Monaco PRI
03.10.79 Monaco2:0Šahtar EL
19.09.79 Šahtar2:1Monaco EL

Izostanci i ozljede:

Šahtar: Júnior Moraes (ozljeda koljena), Georgij Sudakov (ozljeda mišića), Valerij Bondar (ozljeda koljena).

Monaco: Jean Marcelin (ozljeda mišića).

Šahtar zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon čvrste utakmice u Monte Carlu, u kojoj je jedan gostujući gol presudio, očekujemo u uzvratu ipak značajno otvoreniju igru, jer Monaco mora navaliti ako želi proći dalje, a Šahtar će sigurno znati iskoristiti prostor za svoje kontre.

Baš zbog toga u ovom susretu naš prvi izbor je oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.73, jer vjerujemo da će biti prilika na obje strane i razdoblja igre kad će i jedni i drugi dominirati.

Ipak, smatramo da je kvaliteta, kao i iskustvo igranja na velikoj sceni u ovom trenutku na strani domaćina, pa je naš drugi izbor dvoznak 1X na Šahtar, uz koeficijent 1.60, što znači da vjerujemo da će ukrajinski viceprvak proći dalje.

Od ostalog, svakako je zanimljiva opcija koju nudi Rabona, oklada da će Šahtar zabiti više od 1.5 gola, uz primamljivi koeficijent 2.40, a na čistu pobjedu domaćina dobit ćete još i više, 2.85.

Za kraj, ne zaboravimo ni live klađenje, jer kad akcija krene, pojavit će se neke sasvim nove opcije za dobitak, uključujući i izdašni koeficijent da će gol pasti u posljednjih dvadesetak minuta utakmice, što djeluje vrlo izgledno u ovom dvoboju…

Šahtar - Monaco Koeficijenti

22bet

1.73

Oba daju gol

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.60

Šahtar 1X

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top