Athletic B. vs. Barcelona – Tipovi za klađenje i najava La Lige

Forma:
D D W L W
  • San Mamés
  • Početak: 21. kolovoz 22:00
Forma:
W W L W W
DOMAĆIN 4.18
Remi 3.72
GOST 1.83
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga ušla je u novu eru, bez Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su bili sinonim za ovo jako nogometno natjecanje. No, kvalitete je i dalje pregršt u svih 20 klubova koji su natječu, a u 2. kolu svakako će najviše zanimanja izazvati ono što će se događati na San Mamésu u Bilbau.

Tamo će snage ove subote odmjeriti domaći Athletic s uzdrmanom Barcelonom, koja je prije dva tjedna ostala bez Messija, zbog financijskih problema u koje je upala lošim vođenjem poslovanja u prethodnom desetljeću.

Barcelona nema više svog vođu, a u napadu su ozlijeđeni novopridošli Kun Aguero, kao i mladi talenti Ousmane Dembele te Ansu Fatu. Međutim, prošlog vikenda protiv Sociedada to se nije osjetilo, kao ni u pripremnoj utakmici s Juventusom pa trener Ronald Koeman ima pravo s optimizmom iščekivati okršaj u Baskiji.

U redovima katalonskog kluba i dalje važnu ulogu ima veznjak Sergio Busquets koji dirigira igrom momčadi i pokreće njezine napade, a tu je i mladi Pedri koji mu itekako pomaže u posljednjih godinu i gotovo da ne propušta ni minutu na travnjaku.

U napadu Barcu sada vodi Memphis Depay koji je stigao iz Lyona, a s krila prijete Martin Braithwaite i Antoine Griezmann, što je sasvim dovoljno za nadoknaditi ozlijeđene igrače, no baš i ne Lionela Messija.

Nema sumnje, od ove momčadi Barcelone traži se danas organiziran nogomet i kolektivna igra, a upravo to oduvijek krasi Athletic, ekipu koja je igrala u posljednja dva finala Kupa kralja, a u siječnju je osvojila španjolski Superkup, pobjedom upravo protiv Katalonaca.

Trener Franc Escribá u svojim redovima ima golmana Unaija Simona, koji je dogurao sve do “jedinice” na golu španjolske reprezentacije, a široj javnosti još su poznati braniči Iñigo Martínez i Unai Núñez.

Momčad trenutno ne djeluje šampionski i trebat će je osvježiti. U jalovom remiju 0:0 protiv Elchea, s kojim je Athletic Bilbao otvorio prvenstvo, ni Iker Muniain ni Iňaki Williams ni Raul Garcia nisu igrali i trener bi mogao posegnuti za barem jednim od njih u derbiju.

U svakom slučaju, Athletic će pokušati s puno trke i zatvaranjem prostora nadmudriti Barcelonu te iz kontranapada zabiti pogodak, no unatoč odlasku Messija, kvaliteta je i dalje značajno na strani gosta koji će ako uspije prvi zabiti pogodak moći lakše disati u Bilbau i mirno privesti posao kraju…

Prethodni dvoboji:
17.04.21 Athletic B.0:4Barcelona KK
31.01.21 Barcelona2:1Athletic B. LL
17.01.21 Barcelona2:3Athletic B. ŠS
06.01.21 Athletic B.2:3Barcelona LL
23.06.20 Barcelona1:0Athletic B. LL

Izostanci i ozljede:

Athletic B.: Berchiche Y. (postoperativni oporavak), Capa A. (ozljeda mišića), Cordoba I. (ozljeda koljena), Kodro K. (ozljeda koljena), Nolaskoain P. (ozljeda gležnja), Paredes A. (bolest).

Barcelona: Aguero S. (ozljeda lista), Dembele O. (ozljeda koljena), Fati A. (ozljeda koljena), Mingueza O. (ozljeda mišića), Ter Stegen M. (ozljeda koljena).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uz dužno poštovanje Athleticu i svemu što je napravio posljednjih godina, kao i u španjolskoj povijesti, način na koji je baskijska momčad ušla u sezonu nije nimalo impresivan.

Nogometaši iz Bilbaoa bit će motivirani pokazati se pred svojom publikom protiv Barcelone, no mi vjerujemo da to neće biti dovoljno i zato preporučujemo okladu na pobjedu gosta, uz koeficijent 1.83 kojeg nudi kladionica 22bet.

Također smatramo da će se utakmica u jednom trenutku otvoriti i da ćemo vidjeti priličan broj golova, kao i u prvom nastupu Barce ove sezone. Zbog toga smatramo da se isplati odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz obećavajuću kvotu 1.78.

Od ostalog, neki će svakako pokušati odigrati hendikep na Barcelonu, uz koeficijent čak 3.26 da će gost pobijediti s više od jedan razlike. Dobra je oklada i da će Memphis Depay zabiti, uz kvotu 2.20, a u derbiju je uvijek moguće i da će biti dosuđen penal, za što ćete dobiti 2.50 ako se zaista i ostvari…

Athletic B. - Barcelona Koeficijenti

22bet

1.83

Pobjeda Barcelone

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.
22bet

1.78

Više od 2.5 gola

Okladi se
*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top