Portugal vs. Španjolska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Lige nacija

Forma:
W L W W D
  • MCH Arena
  • Početak: 27. rujan 20:45
Forma:
L W W D D
Portugal
Oba daju gol: Da1.88
Španjolska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Reprezentativni tjedan završava ovog utorka posljednjim dvobojima grupne faze Lige nacija, a pažnju javnosti prije svega privlači dvoboj u Bragi, gdje će snage odmjeriti Portugal i Španjolska.

Domaća momčad predvođena izbornikom Fernandom Santosom može se pohvaliti da je osvojila prvo izdanje ovog natjecanja, a pobjedom protiv Češke u subotu probila se na vodeće mjesto svoje skupine i potreban joj je bod kako bi osigurala plasman na Final Four.

Portugal je podcijenjena reprezentacija u očima online kladionica, jer nije u uskom krugu favorita za osvajanje titule na Svjetskom prvenstvu, iako ima momčad krcatu zvijezdama, s Cristianom Ronaldom koji još uvijek nije rekao svoju zadnju riječ.

Tu su još Bernardo Silva i Bruno Fernandes, kao sjajni igrači sredine terena koji uvijek mogu poentirati, a u napadu posljednjih godina blista mladi Rafael Leão, koji je prošle sezone poveo Milan do senzacionalnog naslova u Seriji A.

Santos ima na raspolaganju sjajne igrače u svim linijama pa tako obranu predvodi Rúben Dias, jedan od najuglednijih stopera današnjice, a ne zaboravimo ni Ruija Patricija među vratnicama, koji je preporodio Romu otkad je prešao u redove Mourinhovog kluba.

S druge strane, Španjolska pod Luisom Enriqueom znatno bolje kotira u očima bookmakera, no radi se o reprezentaciji koja ipak pokazuje mnogo slabosti.

Španjolci su na prethodnom Europskom prvenstvu mnogo komplicirali kad bi imali posjed lopte u svojim nogama, a iako su igrali finale posljednjeg izdanja Lige nacija, ovu ekipu predvođenu mladim Pedrijem teško je ubrajati među najbolje reprezentacije svijeta.

Neočekivani poraz od Švicarske zakomplicirao je život Enriquea, jer sada Španjolci moraju pobijediti u gostima kod moćnog protivnika, a najviše će se očekivati od Rodrija i Kokea u veznoj liniji, dok bi se u napadu Alvaro Morata trebao pobrinuti za postizanje golova.

Posljednjih pet utakmica Portugala i Španjolske završilo je neriješeno, a neizvjestan dvoboj možemo očekivati i na stadionu Municipal de Braga, gdje gostima nikako ne odgovara remi pa će morati udariti punom snagom na uglednog protivnika, što jamči uzbudljivu akciju na travnjaku…

Prethodni dvoboji:
02.06.22 Španjolska1:1Portugal ULN
04.06.21 Španjolska0:0Portugal PRI
07.10.20 Portugal0:0Španjolska PRI
15.06.18 Portugal3:3Španjolska SP
27.06.12 Portugal0:0*Španjolska EP

Izostanci i ozljede:

Portugal: João Cancelo (suspenzija), João Palhinha (suspenzija).

Španjolska: Mikel Oyarzabal (ozljeda koljena), Dani Olmo (ozljeda gležnja).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su čak tri od zadnjih pet utakmica Portugala i Španjolske završile rezultatom 0:0, vjerujemo da ovaj put to neće biti slučaj, jer gostima pod svaku cijenu treba pobjeda, a Santosova momčad znat će kako kazniti prostor koji se otvori u španjolskoj obrani.

Napadački potencijal obje momčadi je neupitan i sigurno će i jedni i drugi imati mnogo izglednih prilika za pogodak, a mi predviđamo da će se obje mreže tresti. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.88 kojeg nudi kladionica 22bet.

Portugal je u ovom trenutku ipak u malo boljoj formi i drži bolje karte u svojim rukama, zbog čega ima smisla odigrati kombinacijsku okladu 1X na Portugal uz oba tima daju gol, na što ćete u kladionici 20bet dobiti primamljivu kvotu 2.48.

Radi se o utakmici u kojoj će neki pokušati prognozirati i točan rezultat. Kladionica Rabona nudi vam na rezultat 1:1 koeficijent 5.80, dok ćete na rezultat 2:1 dobiti čak 9.40, a riječ je o dva ishoda utakmice koji se čine najizglednijima uoči početka dvoboja.

Spomenimo i okladu da će prvo poluvrijeme završiti tipom X, uz kvotu 2.12, dok djeluje obećavajuće i oklada da će gol pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.90.

Za kraj, ne možemo zaboraviti niti klađenje uživo, jer puno toga će biti jasnije kad jednom akcija započne u Bragu. Oklada na gol u posljednjih 20 minuta, na što ćete dobiti koeficijent oko 2.00 u najdarežljivijim kladionicama djeluje kao oklada koju se isplati odigrati, pod uvjetom da do tada pitanje pobjednika skupine ne bude riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top