Osijek vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W D D D
  • Gradski vrt
  • Početak: 03. travanj 19:30
Forma:
W W D D W
Osijek
Manje od 2.5 gola1.70
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon reprezentativne pauze ulazimo ovog vikenda u rasplet Prve HNL, s jednom od najvažnijih utakmica na rasporedu u nedjelju. Tada će Osijek i Hajduk u međusobnom obračunu odlučiti tko je trenutno bolji i tko ostaje posljednji izazivač Dinamu u borbi za titulu prvaka.

Momčad Nenada Bjelice ulazi u ovaj dvoboj nakon nekoliko nespretno izgubljenih bodova, u utakmicama u kojima se od Osijeka očekivalo da će pobijediti i preuzeti vrh ljestvice. No, utakmice bez golova protiv Lokomotive i Gorice bile su veliki korak unazad pa plavo-bijelima ne preostaje ništa drugo nego pobjedama u derbijima osigurati svoj premijerni naslov prvaka.

Domaćin ove sezone još nije izgubio od Hajduka u tri odigrane utakmice, a ovaj će se put uzdati u svoju strastvenu publiku, ali i nekoliko pojačanja dovedenih preko zime. Prije svega je riječ o Kristijanu Lovriću, jednom od najboljih nogometaša domaćeg prvenstva, koji svojim silovitim udarcem uvijek može riješiti utakmicu.

Tu je naravno i Mijo Caktaš koji će itekako htjeti pokazati Hajduku da je pogriješio kada ga je preselio na tribinu i odlučio se odreći njegovih usluga. A ne smijemo zaboraviti niti Antonija Mancea koji se vratio u klub i odmah presudio u dvobojima s Istrom i Dinamom.

S druge strane, oko Hajduka vlada najbolje raspoloženje u zadnjih deset godina, a trener Valdas Dambrauskas pokušat će to iskoristiti kako bi momčad stigla do ključnog trijumfa u borbi za vrh ljestvice.

Splićani bez ikakve sumnje imaju pregršt kvalitetnih pojedinaca u svojim redovima, od kojih se izdvaja Marko Livaja, strijelac čak 22 pogotka u prvenstvu, koji će predvoditi Hajduk i na ovom teškom gostovanju.

U klub se vratio i Nikola Kalinić, kojem Dambrauskas polako pronalazi mjesto u udarnoj momčadi i može svojim iskustvom i znanjem odlučiti utakmicu, a na raspolaganju Hajduk ima i Filipa Krovinovića u veznoj liniji, kao i talentiranog Stipu Biuka u ofenzivi te još niz respektabilnih igrača pa gostujućem treneru neće biti problem pronaći 11 kvalitetnih pojedinaca za ovaj derbi.

Hajdukov problem ove sezone najčešće je bila obrana, koja nije dobro funkcionirala u mnogim utakmicama. Ipak, u posljednja dva dvoboja protiv Osijeka igralo se tvrdo i Splićani su se dobro držali pa možemo očekivati neizvjestan dvoboj i ove nedjelje u Gradskom vrtu, a tko pobijedi imat će odličnu situaciju uoči završnice sezone, u kojoj se očekuje da jedan od ova dva kluba priprijeti Dinamu u borbi za naslov prvaka…

Prethodni dvoboji:
19.12.21 Hajduk0:0Osijek HNL
03.10.21 Osijek1:1Hajduk HNL
25.07.21 Hajduk1:2Osijek HNL
16.04.21 Hajduk0:1Osijek HNL
06.02.21 Osijek2:0Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: Mile Škorić (ozljeda gležnja).

Hajduk: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da su utakmice Osijeka i Hajduka uvijek izuzetno neizvjesne, a kad je bitno budu i prilično tvrde, što vjerujemo da će se ponoviti i ove nedjelje u Gradskom vrtu.

Smatramo da se radi o taktičkoj utakmici u kojoj napadači neće moći doći do izražaja, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.70.

U ovom susretu ta je oklada svakako bolja od oba ne daju gol, pri kojoj ćete dobiti 1.87, a lako je moguće da će po jednom poentirati i jedni i drugi.

Za one koji favoriziraju Osijek, treba naglasiti da će na poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti kvotu 4.33, što znači da domaćin mora povesti u prvom poluvremenu i zadržati vodstvo do samog kraja.

Ako se pak želite kladiti na točan rezultat, za pobjedu domaćina 1:0 dobit ćete 7.00, a remi 1:1 ide uz 6.50, što su dva najrealnija ishoda ovog dvoboja, uzmemo li u obzir formu i prethodne dvoboje.

A kladiti se možete i na kornere, sa zanimljivim koeficijentom 2.37 na manje od 8.5 kornera, što možemo zamisliti u jednom ovakvom derbiju. Za kraj, spomenimo okladu da gol neće biti postignut u oba poluvremena, na što 22bet nudi kvotu 1.87, što će neki igrači sigurno poželjeti odigrati…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top