Hrvatska vs. Bugarska – Tipovi za klađenje i najava prijateljske utakmice

Forma:
D W W D W
  • Education City Stadium
  • Početak: 29. ožujak 16:00
Forma:
L L D W L
Hrvatska
Oba daju gol: Da2.60
Bugarska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatska nogometna reprezentacija ovih dana iskušava terene u Kataru, uoči Svjetskog prvenstva koje će nam donijeti mnogo uzbuđenja u studenom i prosincu ove godine.

U subotu protiv Slovenije izabranici Zlatka Dalića odigrali su čvrstu utakmicu bez mnogo prilika u kojoj su dugo vodili pogotkom Andreja Kramarića, da bi primili pogodak u sudačkoj nadoknadi i ostali bez pobjede.

Ovog utorka protivnik Hrvatskoj bit će Bugarska, dobra nam poznata nogometna nacija koja je devedesetih bila velesila, zahvaljujući generaciji koju su predvodili Hristo Stoičkov, Krasimir Balakov i Jordan Lečkov.

Dalić je već najavio da će u ovoj utakmici dati priliku igračima iz drugog plana pa možemo očekivati da će Luka Modrić dobiti odmor, što odmah čini ovu utakmicu puno neizvjesnijom nego kad bi naši igrali s udarnom postavom.

Od igrača koji bi mogli biti nositelji tu su svakako Mario Pašalić i Nikola Vlašić, koji su s klupe ušli u petak, a sada bi trebali igrati od prve minute. Više prostora svakako će dobiti i dva najbolja igrača Prve HNL, Mislav Oršić i Marko Livaja, što bi moglo dati dodatnu svježinu našoj selekciji koja prema naprijed u petak nije stvorila dovoljno prilika.

Izbornik će nastaviti inzistirati na formaciji s tri braniča u zadnjoj liniji, što je koristio i protiv Slovenije pa ostaje otvoreno kako će to funkcionirati na travnjaku, protiv momčadi koja možda više ne spada u europski vrh, ali može se pohvaliti nedavnim remijem u gostima protiv Italije, kao i pobjedom protiv Sjeverne Irske.

Bugarska koju vodi izbornik Jasen Petrov danas ima momčad čija se ukupna vrijednost procjenjuje na dvadesetak milijuna eura, što je manje od pola vrijednosti Matea Kovačića. Tek nekoliko igrača uspjelo se prodati u inozemstvo, ali ne i u neke od najboljih klubova u Europi, dok se najveći talenti i dalje skrivaju u redovima Ludogoreca.

Od onih koji bi mogli istrčati na travnjak vrijedi izdvojiti Kirila Despodova koji je zabio u porazu od Katara u petak, dok se Atanas Iliev pobrinuo za pogodak vrijedan boda, u Firenzi u rujnu protiv Italije.

Hrvatska je s Bugarskom dosad odigrala sedam utakmica i uglavnom dobro prolazila, no u sjećanju je još onaj dvoboj na Maksimiru 2004. godine, kada su naši vodili 2:0, a gosti izvukli remi. Tada je nastao onaj legendarni Ćirin poučak koji glasi: “Kad primiš prvi gol, drugi sam dolazi!”. U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv okršaj u Al Rayyanu, u kojem ćemo saznati koliko korisna mogu biti Dalićeva alternativna rješenja…

Prethodni dvoboji:
10.10.15 Hrvatska3:0Bugarska EPK
10.10.14 Bugarska0:1Hrvatska EPK
04.06.05 Bugarska1:3Hrvatska SPK
09.10.04 Hrvatska2:2Bugarska SPK
11.10.03 Hrvatska1:0Bugarska EPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Marcelo Brozović (ozljeda mišića), Šime Vrsaljko (ozljeda mišića), Josip Brekalo (bolest).

Bugarska: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su naši odigrali tvrdu utakmicu protiv Slovenije, vjerujemo da će ovog utorka ljubitelji nogometa u Al Rayyanu ipak moći više uživati u onome što će vidjeti na utakmici hrvatske reprezentacije.

Promjene koje će Dalić uvesti u momčadi učinit će dvoboj značajno otvorenijim, što će dati priliku i jednima i drugima da se pokažu na travnjaku. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz primamljiviji koeficijent 2.60 kojeg nudi 22bet.

Radi se o dvoboju u kojem možemo zamisliti ponešto golova, zbog čega će svakako mnogi poželjeti odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 2.20.

Tu je i koeficijent 1.82 kojeg ćete uloviti ako padne gol u oba poluvremena, dok je na dosuđeni penal 2.88, što ne bi bilo prvi put na utakmicama Hrvatske i Bugarske.

Za one koji izrazito favoriziraju Hrvatsku u ovom dvoboju, tu je koeficijent 2.25 ako odigrate hendikep -1.5 na naše, što znači da moraju pobijediti s najmanje dva razlike.

Za kraj, spomenimo kombinacijsku okladu na pobjedu Hrvatske i više od 2.5 gola, na što ćete uloviti kvotu 2.46, a lako bi se moglo pretvoriti u realnost…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top