Hrvatska vs. Slovenija – Tipovi za klađenje i najava prijateljske utakmice

Forma:
W W D W W
  • Education City Stadium
  • Početak: 26. ožujak 15:00
Forma:
W D L W L
Hrvatska
Manje od 2.5 gola1.66
Slovenija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon još jedne izborene velike nogometne smotre u studenom, hrvatska nogometna reprezentacija ponovo se okuplja ovih dana, kako bi dodatno brusila formu uoči Lige nacija i SP-a u Kataru, koji je čekaju u ovoj kalendarskoj godini.

Snage će Hrvatska odmjeriti u subotu protiv Slovenije, starog poznanika naše izabrane vrste, s kojom su naši igrali pregršt puta, a izgubili samo jednom, u ovo isto vrijeme prošle godine u Ljubljani.

U međuvremenu su se izbornik Zlatko Dalić i njegovi igrači revanširali Slovencima u Splitu, a sada međusobno igraju u Kataru, na turniru koji će dobro poslužiti za uigravanje i jednima i drugima.

Dalić će protiv Slovenije iskušati neke nove zamisli, poput igre s trojicom braniča u obrani, a priliku će dobiti i igrači iz drugog plana u veznoj liniji, jer Luka Modrić mnogo igra za Real i treba ga štedjeti, a Marcelo Brozović propušta ovo okupljanje zbog ozljede.

Bit će zanimljivo prije svega vidjeti koga će izbornik preferirati u napadu, jer Bruno Petković uopće nije pozvan, a priliku igrati na poziciji centarfora mogao bi dobiti Ante Budimir, koji posljednjih godina uspješno nastupa u španjolskoj La Ligi.

Priliku će pokušati iskoristiti i neki koji imaju manju minutažu u klubovima, poput Nikole Vlašića, dok će se izborniku pokušati nametnuti i najbolji igrač Prve HNL, Marko Livaja, koji će sigurno zaigrati u nekoj fazi utakmice, kao i Andrej Kramarić. Lovro Majer, nogometaš Rennesa također bi trebao imati važnu ulogu na travnjaku.

Obrana bi u ovoj utakmici mogla biti bolji dio momčadi, ako će funkcionirati kako treba u novoj formaciji, s Joškom Gvardiolom kao igračem Leipziga koji je u najboljoj formi, a Dominik Livaković trebao bi se vratiti među vratnice.

A Slovenija je neugodan protivnik dok god je vodi Matjaž Kek, jedan od najboljih trenera u našoj regiji. Potvrdio je to ugledni stručnjak pobjedom koju je ostvario kod kuće protiv Dalića prije godinu dana, a sada će pokušati to ponoviti na neutralnom terenu.

Organiziranom nogometu težit će Slovenci i prijetiti iz kontri, a na Janu Oblaku je pokušati sačuvati mrežu netaknutom. Međutim, prema naprijed nemaju puno poznatih imena ovaj put u momčadi, jer Josip Iličić nije u sastavu, a ni igrači iz HNL-a, Jan Mlakar i Damjan Bohar nisu se našli na popisu.

U svakom slučaju, na stadionu Educational City čeka nas zanimljiva utakmica kao i svaki put kad naši igraju sa susjedima, u kojoj ne možemo očekivati golijadu, ali atraktivnih poteza će sigurno biti…

Prethodni dvoboji:
07.09.21 Hrvatska3:0Slovenija SPK
24.03.21 Slovenija1:0Hrvatska SPK
20.08.08 Slovenija2:3Hrvatska PRI
19.11.03 Slovenija0:1Hrvatska EPK
15.11.03 Hrvatska1:1Slovenija EPK

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Marcelo Brozović (ozljeda mišića), Šime Vrsaljko (ozljeda mišića), Josip Brekalo (bolest).

Slovenija: Josip Iličić (osobni problemi), Timi Elsnik (ozljeda mišića).

Hrvatska zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kad igraju Hrvatska i Slovenija online kladionice uvijek proglase našu reprezentaciju apsolutnim favoritom, ali na terenu bude tijesno, a vjerujemo da će tako biti i ovaj put, pogotovo kad znamo da imperativ pobjede zapravo ne postoji.

Smatramo da će utakmica biti tvrda, kao i svaki put kad Matjaž Kek postavi svoju formaciju na travnjak, zbog čega nam je glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.66.

Za one kojima ova kvota nije dovoljno visoka, oklada da će prvo poluvrijeme završiti neriješeno, uz koeficijent 2.20 vjerojatno će im se više svidjeti.

Ako pak tipujete na Hrvatsku, tu je uvijek hendikep -1.5, uz koeficijent 2.56 koji je prošao zadnji put u Splitu, ali pitanje je hoće li ovaj put u Al Rayyanu.

Tko se odluči kladiti na strijelce, dobit će 2.37 ako odigra na gol Ante Budimira, dok je kvota 3.40 na Luku Modrića, koji za razliku od Reala puca penale za Hrvatsku i češće šutira prema golu.

Za kraj, spomenimo upravo kazneni udarac, jer u kladionici 22bet dobit ćete čak 4.50 ako bude dosuđen za Hrvatsku i realiziran, čak i ako Modrić ne bude njegov izvođač…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top