Portugal vs. Sjeverna Makedonija – Tipovi za klađenje i najava kvalifikacija za SP

Forma:
W W L D W
  • Estadio do Dragao
  • Početak: 29. ožujak 20:45
Forma:
W W W L W
Portugal
Poluvrijeme/kraj: 1/11.66
Sj. Makedonija
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Malotko je očekivao obračun koji će se ovog utorka odvijati u Portu, ali nogomet je katkad nepredvidiv. Naime, Portugal će na domaćem terenu protiv Sjeverne Makedonije tražiti mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ne protiv favorizirane Italije.

Izbornik Fernando Santos i njegovi izabranici očekivali su najteži mogući put do velike reprezentativne nogometne smotre, no aktualni prvaci Europe Talijani urušili su se u petak u Palermu, dopustivši jednu od najvećih senzacija dodatnih kvalifikacija kojima smo dosad svjedočili.

Portugal će tako na svom terenu u ulozi izrazitog favorita dočekati Makedonce, s momčadi koja se mučila protiv Turske i opasno visila u završnici, ali svejedno ima pregršt kvalitete u svojim redovima. Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac u povijesti reprezentativnih utakmica bit će svakako u središnjoj ulozi, no imat će i odlične suradnike na travnjaku.

Veliki dobitak za Portugalce svakako je uspon forme Dioga Jote, koji igra fantastično za Liverpool ove sezone, a zabio je i protiv Turske. Na svom vrhuncu je i Rafael Leão, mladi ofenzivac koji gura Milan prema naslovu talijanskog prvaka.

Portugal u svojim redovima još ima Bernarda Silvu koji je jedan od ključnih igrača Manchester Cityja, kao i Brunu Fernandesa kojeg Ronaldo kao svog glavnog pobočnika posebno cijeni pa je jasno da Santos raspolaže momčadi krcatom zvijezdama, koje nemaju namjere dopustiti da im se dogodi isto što i Italiji.

S druge strane, Sjeverna Makedonija proslavila je pobjedu protiv Italije kao da je osvojila Svjetsko prvenstvo, a izbornik Blagoja Milevski može biti izuzetno ponosan na svoje igrače.

Uspon Makedonaca zapravo se nije dogodio preko noći, jer su preko Lige nacija izborili plasman na Europsko prvenstvo prošle godine, a pobijedili su i Njemačku u kvalifikacijama za SP u gostima, kao i Island u ključnoj utakmici.

Milevski na raspolaganju nema neka zvučna imena i sigurno mu je žao što se Goran Pandev odlučio umiroviti nakon Eura. Neka su nam imena poznata, poput Stefana Ristovskog i Janija Atanasova koje znamo iz Prve HNL, a izdvojiti svakako treba junaka Aleksandra Trajkovskog, bivšeg napadača Mallorce i Palerma koji je potopio Italiju.

U svakom slučaju, umjesto sudara europskih divova na stadionu Dragão igrat će Golijat protiv Davida, a sve osim prolaska na SP domaćina bila bi istinska senzacija…

Prethodni dvoboji:
26.05.12 Portugal0:0Sj. Makedonija PRI
02.04.03 Portugal1:0Sj. Makedonija PRI

Izostanci i ozljede:

Portugal: Dias R. (ozljeda bedra), Silva R. (ozljeda mišića).

Sjeverna Makedonija: Pandev G. (umirovljenje).

Portugal zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su se Makedonci pokazali kao iznimno opasna reprezentacija koja se u posljednjih godinu dana može pohvaliti pobjedama protiv Njemačke i Italije, vjerujemo da će Portugalci u ovoj utakmici ubaciti u višu brzinu i potvrditi ogromnu razliku u kvaliteti.

Naime, kad je bilo važno, Sjeverna Makedonija na Euru nije mogla parirati suparnicima s kojima je igrala, a mi predviđamo da neće ni ovog utorka. Zato je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.66, što znači da Portugal mora povesti u prvom poluvremenu i zadržati vodstvo do samog kraja.

Od ostalog, očekujemo da će čvrsti makedonski bedem u ovoj utakmici popustiti i da golovi neće izostati. Zato se oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.75 čini također prilično primamljivom.

Neki će svakako poželjeti odigrati više od 2.5 gola Portugala, na što ćete u Raboni uzeti kvotu 2.10, a tu je i oklada na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.68, što se u utakmicama u kojima igraju Portugalci uvijek može dogoditi.

Što se strijelaca tiče, na gol Cristiana Ronalda dobit ćete samo 1.44, a 2.75 da će zabiti prvi pogodak na utakmici, dok je na Dioga Jotu solidnijih 2.05, a ako je Rafael Leão vaš favorit, kvota na njega je 2.10.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer najbolji osjećaj kako će utakmica završiti dobit ćete dok gledate akciju na travnjaku. Tko zna, ako Makedonci iznenade možda će biti potrebe igrati kontru, a u ovom trenutku se čini optimalnom oklada na gol u zadnjih 20 minuta, na što biste kod velikodušnih online kladionica mogli uloviti koeficijent oko 1.85, ovisno o kretanju rezultata…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top